Joe Biden

Biden, o nouă provocare GRAVĂ contra Chinei se va alinia România?

648
Președintele SUA continuă campania și provocările anti-China trecând la un nivel superior și extinzând măsurile luate de Donald Trump

BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik. Printr-un ordin executiv, președintele Joe Biden, a extins companiilor chineze care ”aduc atingere securității sau valorilor democratice”.

Prin acest ordin, președintele Joe Biden interzice americanilor să investească în 59 de firme chineze, inclusiv gigantul telecomunicațiilor Huawei și o mulțime de producători de arme. Ordinul se bazează pe un decret anterior al lui Donald Trump, transmite Russia Today.

Sursa citată comentează că, în ciuda inamiciției dintre Joe Biden și Donald Trump – precum și a faptului că, imediat după preluarea mandatului în ianuarie, Biden a început să anuleze aproape fiecare politică Trump prin ordin executiv – ei bine, cu toate acestea, ostilitatea față de China este o politică împărtășită atât de democrați, cât și de republicani.

Biden a demonstrat acest lucru prin ordin executiv semnat ieri, care este aproape identic cu cel semnat de Trump la sfârșitul anului trecut, dar adaugă alte firme și transferă autoritatea pentru executare de la Departamentul Apărării la Trezorerie, o mișcare pe care oficialii consider că este mai solidă din punct de vedere juridic.

Firmele de pe listă au fost alese datorită activității lor ”evidente sau presupuse” pentru sectoarele de apărare sau supraveghere ale Chinei sau pentru legăturile proprietarilor lor cu aceste sectoare.

De asemenea, mai mult de trei duzini de firme de pe listă sunt implicate în industria aerospațială, de armament și nucleară - sau în alte domenii ale sectorului de apărare.

O companie, Hangzhou Hikvision Digital Technology, este inclusă datorită activității sale de producere a tehnologiei de supraveghere despre care administrația Biden susține că este folosită „pentru a facilita represiunea sau abuzurile grave ale drepturilor omului”.

Alte companii, inclusiv gigantul tehnologic Huawei și companiile de telecomunicații China Mobile Limited și China Unicom, sunt incluse din cauza presupuselor legături ale proprietarilor lor fie cu industria armamentului, fie cu spionajul…  sau cu ambele.

Firmele americane deja implicate în aceste companii chineze listate au acum un an de…  retragere a investițiilor.

Biden a păstrat în mare măsură intacte politicile contradictorii ale lui Trump față de Beijing, observă Russia Today

”Departe de a lichida războiul comercial al lui Trump cu China, Biden a păstrat intacte tarifele din era Trump asupra mărfurilor chineze și a încercat să organizeze aliații SUA din regiunea Pacificului într-o alianță strategică împotriva Chinei”, scrie publicația citată.

De menționat că, până la ora publicării articolului, China nu transmisese nicio reacție și nu luase vreo măsură ca răspuns.

De asemenea, o altă întrebare se pune firesc: față de atitudinea de până acum a României, să ne așteptăm ca Bucureștiul să urmeze întocmai exemplul ”Fratelui cel mare”? Adică să se alinieze total la politica agresivă și provocatoare față de China?

Ar fi încă un pas care ar afecta relațiile de excepție pe care România le avea cu superputerea de la Răsărit.

648
Tagurile:
România, Joe Biden, China
Основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж в полицейском автомобиле (11 апреля 2019). Лондон

Snowden și Zaharova, după moartea lui McAfee: “Assange ar putea fi următorul”

107
(reînnoit 16:20 24.06.2021)
Celebrul Edward Snowden intervine după moartea suspectă a lui John McAfee și prezice cine ar fi următoarea țintă! Maria Zaharova comentează afirmația

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. La scurt timp după anunțarea decesului lui John McAfee, Edward Snowden, celebrul specialist ex-NSA care a dezvăluit acțiunile ilegale a serviciilor secrete americane a comentat, anunțând posibila țintă a Sistemului ocult – Deep State.

”Europa nu ar trebui să-i extrădeze pe cei acuzați de infracțiuni non-violente către un sistem judiciar atât de nedrept (din SUA, n.n.) - și un sistem penitenciar atât de crud - încât inculpații nativi ar prefera să moară decât să devină supuși acestuia”, a scris Edward Snowden, aruncând ”nucleara”: ”Julian Assange ar putea fi următorul”.

În contextul actual, propunerea concretă a lui Snowden pentru statele europene, care primesc asemenea cereri de extrădare din parte SUA, este următoarea: ”Până la reformarea sistemului, un moratoriu ar fi necesar”.

​Reamintim că Julian Assange este jurnalistul australian care dezvăluit, prin celebrele ”wikileaks”, documente și date despre acțiuni secrete din lumea întreagă, în primul rând ale liderilor americani -  de la nenorocirile de la Guantanamo la implicarea liderilor SUA în conflictele din Orient și în terorism, dar și despre mega afacerea deșeurilor toxice depozitate în Africa. Assange a primit numeroase premii pentru jurnalism, dar a devenit o țintă pentru autoritățile SUA, care îi aduc acuzații extrem de grave.

Edward Snowden
© REUTERS / Glenn Greenwald/Laura Poitras

Pentru eliberarea sa depun eforturi mai multe organizații de presă și ale societății civile.

Comentând mesajul lui Snowden, Maria Zaharova a scris: ”De acord cu Edward”.

”Assange a fost influențat, torturat și acum nu avem nicio idee despre ce îi fac”, scrie Marian Zaharova, completând – ”apoi, anglo-saxonii vor da o linie de comunicat de presă, spunând  „sufletul poetului nu putea suporta rușinea insultelor meschine” și atât”.

Occidentul știe să efectueze astfel de operațiuni, scrie Zaharova, subliniind că istoricul lor este plin de asemenea cazuri.

Postare

Să mai menționăm că John McAfee anunța, printr-un mesaj pe Twitter:  

”Am colectat dosare despre corupție în guverne. Pentru prima dată, numesc nume și specificități. Voi începe cu un agent corupt al CIA și doi oficiali din Bahamas. Vin astăzi. Dacă sunt arestat sau dispar, peste 31 de terrabiți de date incriminatoare vor fi eliberate presei”, a scris McAfee acum 2 ani.

107
Tagurile:
Edward Snowden, Julian Assange
Tematic
40 de organizații cer eliberarea lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks
Assange a câștigat războiul cu SUA: nu va fi extrădat
Julian Assange a fost propus la premiul Nobel pentru Pace

Загрузка...
Flagul Federației Ruse și UE

UE dorește înceteze „spirala negativă” în relațiile sale cu Moscova

58
(reînnoit 15:46 24.06.2021)
Șefii de stat și de guvern ai Uniunii Europene vor dedica o parte a summitului care va avea loc joi și vineri, la Bruxelles, stabilirii unei noi strategii față de Rusia pentru a încerca să iasă din „spirala negativă” dintre UE și Moscova.

BUCUREŞTI, 24 iun – Sputnik. La opt zile după ce președinții Vladimir Putin și Joe Biden au organizat un summit la Geneva, Franța și Germania au sugerat miercuri organizarea unui summit UE-Rusia ca o modalitate de îmbunătățire a relaţiilor afectate de crizele din Ucraina și Belarus, de chestiunea presupusei încălcări a drepturilor omului și de închiderea lui Alexeï Navalnîi.

UE a suspendat reuniunile la nivel înalt cu Rusia de la anexarea de către Moscova a peninsulei Crimeea în primăvara anului 2014.

În fața Bundestagului, cancelarul german a insistat asupra necesității ca cele 27 de state membre să încerce un contact direct cu Moscova și să creeze un spaţiu pentru dialog. O opinie care este împărtășită şi de ministrul ucrainean de Externe Dmytro Kouleba.

„Nu putem izola Rusia pentru că Rusia este o realitate de care niciunul dintre noi nu poate scăpa. Trebuie să determinăm Moscova să stopeze acțiunile sale agresive”, a declarat Dmytro Kouleba pentru Reuters.

„A riposta, a constrânge, a se angaja”

La reuniunea Consiliului European, care va avea şi o agendă dedicată relațiilor cu Turcia, politicii migraționiste și planului de redresare post-COVID, liderii UE vor lua în considerare un raport al Înaltului Reprezentant al UE pentru Politica Externă, Josep Borrell, cu privire la orientările strategice în viitoarea relaţie cu Moscova.

În acest document, serviciul diplomatic european avertizează cu privire la o „spirală negativă” în care se scufundă legăturile dintre Bruxelles și Moscova, cu sancțiuni din partea ambelor părți. Acesta propune ca noua stratege să se bazeze pe trei axe: „a riposta, a constrânge, a se angaja”.

„Din confruntarea ideilor apare înțelegerea”, a comentat un înalt diplomat european, îndoindu-se în acelaşi timp că o relație bazată pe încredere s-ar putea forma brusc între cele două părți.

Emmanuel Macron încercase fără succes, în septembrie 2019, să promoveze o îmbunătăţire a legăturilor cu Moscova prin primirea lui Vladimir Putin la Fort Brégançon, potrivit Sputnik France. 

Pentru unii diplomați europeni, îmbunătățirea relațiilor cu Moscova este o condiție prealabilă pentru organizarea unui summit cu președintele rus.

Dar chestiunile sensibile rămân. UE urmează să facă publică joi sau vineri o listă detaliată a sancțiunilor economice împotriva Belarusului.

58
Tagurile:
Rusia, UE

Загрузка...
Serghei Narîșkin, șeful SVR

Șeful SVR: Experții din SUA vor creeze un “minister al adevărului”