В цехе ЭТЕРНО ПАО Челябинский трубопрокатный завод

Kurz: gazoductul ”Nord Stream - 2” din Rusia servește interesele economice ale Austriei

136
(reînnoit 15:27 03.06.2021)
Cancelarului austriac Sebastian Kurz a salutat decizia Washingtonului de a renunța la sancțiuni suplimentare împotriva companiilor implicate în construcția gazoductului Nord Stream 2 din Rusia către Europa.

BRUXELLES, 3 iun – Sputnik. Potrivit cancelarului Sebastian Kurz, care va vorbi mâine la sesiunea plenară a Forumului Economic din Sankt Petersburg prin video, proiectul rusesc al gazoductului ”Nord Stream - 2” se aliniază intereselor economice ale Vienei, arată RT

"Sunt foarte mulțumit că Statele Unite nu mai amenință companiile care participă la proiectul ”Nord Stream - 2” cu sancțiuni. Noi, la fel ca Germania, continuăm să sprijinim Nord Stream 2, deoarece este în interesul nostru economic", a explicat Kurz.

El a subliniat, de asemenea, că ”Nord Stream - 2” va contribui la diversificarea rutelor europene de furnizare a energiei, ceea ce contribuie la „asigurarea securității energetice a Europei”.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat luna trecută că este prea târziu pentru a opri conducta ”Nord Stream  - 2” care leagă Rusia de Germania, adăugând că ar fi „contraproductiv” să sancționeze aliații din cauza unui proiect care se apropie de finalizare.

136
Tagurile:
Nord Stream-2

OMS schimbă macazul: Ce spune despre proveniența coronavirusuluic

21
(reînnoit 12:28 13.06.2021)
Experții OMS au publicat în martie un raport după vizita în orașul Wuhan, afirmând că proveniența de laborator a noului coronavirus este puțin probabilă.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că nu exclude o ”scurgere” din laborator a SARS-CoV-2. El a vorbit despre aceasta la summitul liderilor G7, informează RIA Novosti.

Șeful OMS a amintit că cel puțin 174 de milioane de persoane au contractat infecția cu coronavirus, iar 3,75 de milioane au murit din cauza complicațiilor provocate de acesta.

”Cred că acești oameni ar trebui să afle de unde a apărut acest virus. Ei  merită asta. Acest lucru este necesar pentru ca în viitor să putem preveni repetarea pandemiei ", a spus Gebreyesus, citat de Daily Mail.
Potrivit acestuia, China nu a dat dovadă de suficientă „transparență și cooperare” la etapele inițiale ale investigației privind originea SARS-CoV-2. El a adăugat că fiecare ipoteză trebuie luată în considerare.

”Au existat dificultăți în ceea ce privește schimbul de date, în special date brute ... sperăm că la etapa următoare va fi o cooperare mai bună”, a rezumat șeful OMS.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat în martie raportul complet al grupului de experți cu privire la vizita în orașul Wuhan, întreprinsă pentru identificarea cauzelor apariției coronavirusului. Experții OMS au considerat că o ”scurgere” a virusului din laborator este „foarte puțin probabilă” și au sugerat că SARS-CoV-2 a fost transmis oamenilor de la lilieci printr-un alt animal. Statele Unite și alte 13 țări și-au exprimat „îngrijorarea” în legătură cu constatările experților și au declarat că este necesară o „anchetă independentă”.

China a subliniat în repetate rânduri că are o poziție deschisă și responsabilă în ceea ce privește publicarea materialelor cu privire la epidemia COVID-19. După cum a menționat  Ministerul Afacerilor Externe al țării, chiar de la începutul pandemiei Beijingul a început investigația, a identificat agentul patogen și a publicat toate datele cheie. Intenția Statelor Unite de a investiga originile SARS-CoV-2 în China a fost calificată drept un joc politic și o încercare de a pune vina pe alții.

21
Tagurile:
OMS, COVID-19

Загрузка...

Cât costă un bilet de călătorie în spațiu

64
(reînnoit 11:50 13.06.2021)
Licitația pentru biletul unei călătorii în spaţiu alături de Jeff Bezos, în zborul inaugural al unei nave Blue Origin, a arătat interesul bogaților pentru acest gen de distracție, suma finală fiind impresionantă.

BRUXELLES, 13 iun – Sputnik. Nu mai puțin de 28 milioane de dolari a fost suma pentru care a fost adjudecat biletul călătoriei în spaţiu alături de Jeff Bezos. Licitaţia a fost transmisă în direct, iar la patru minute de la deschiderea acesteia ofertele au atins 20 de milioane de dolari. Procesul de licitaţie s-a încheiat după şapte minute de la deschidere, dar identitatea câştigătorului nu a fost încă dezvăluită.

Lansarea navei New Shepard a Blue Origin va avea loc pe 20 iulie în vestul Texasului.

Fondator al Blue Origin şi al Amazon.com, Bezos, cel mai bogat om din lume şi un pasionat al spaţiului, a concurat cu miliardarii Richard Branson şi Elon Musk pentru a fi primul dintre cei trei care va călători dincolo de atmosfera Pământului.

"A vedea Pământul din spaţiu te schimbă. Îţi schimbă relaţia cu această planetă, cu omenirea", a spus Bezos într-un videoclip, înainte ca licitaţia finală să aibă loc, adăugând că fratele său Mark i se va alătura în călătorie.

Numai din înregistrările celor peste 6.000 de doritori, din cel puţin 143 de ţări, pentru licitație, compania a câștigat 4,8 milioane de dolari.

Cu toate acestea, Branson, care a fondat Virgin Galactic Holdings, ar putea încerca să o ia înaintea lui Bezos prin posibila participare a sa la un zbor de testare la marginea spaţiului, în weekendul din 4 iulie, la bordul avionului spaţial Virgin VSS Unity.

Blue Origin şi Virgin Galactic, precum şi SpaceX, compania lui Elon Musk, au discutat şi despre utilizarea rachetelor lor pentru a lega oraşe importante îndepărtate.

64
Tagurile:
Spațiu cosmic

Загрузка...