Soldați din armate SUA la exerciții militare în Bulgaria

Armata SUA, gafă ridicolă s-a făcut de râs în Bulgaria! Înregistrarea VIDEO e virală!

351
(reînnoit 09:00 03.06.2021)
După ce au intrat în porumbiștea din România, trupele americane au repetat gafa în Bulgaria, intrând peste o fabrică în care erau muncitori – secvențe antologice! Președintele Bulgariei a reacționat!

BUCUREȘTI, 3 iun – Sputnik. În timpul unui exercițiu, militari americani super echipați și înarmați au comis o greșeală de orientare intrând într-o fabrică de ulei de măsline din Bulgaria și speriind lucrătorii.

Militarii americani au confundat clădirea fabricii cu un obiectiv de pe terenul de antrenament, un buncăr. 

Militarii brigăzii 173 au avut un exercițiu cu misiunea securizării zonei Cesnegjirovo din apropierea unei baze aeriene bulgare.

”În cadrul exercițiului, misiunile au presupus și eliberarea buncărelor de pe teren”, se arată într-un comunicat al Biroului armatei americane din Europa și Africa, în care conducerea  militară și-a cerut scuze pentru greșeala comisă.

În comunicat de arată că ”nu au fost trase focuri de armă în timpul exercițiului” și, culmea ridicolului, că ”armata americană ia în serios antrenamentele și prioritizează siguranța soldaților noștri, a aliaților noștri și a civililor”.

”Ne cerem scuze cu multă sinceritate (!!!) de la angajații și proprietarii afacerii”, scriu cu umor involuntar cei din armata SUA, continuând – ”Mereu învățăm din astfel de exerciții și vom cerceta cauzele care au generat greșeala”.

Dar, aspectul ridicol al situației nu l-a făcut dă râdă pe președintele bulgar Rumen Radev, care a condamnat incidentul și a cerut o investigație.

”Este inadmisibil ca viețile cetățenilor bulgari să fie deranjate și puse la risc de formațiile militare ale Bulgariei sau ale unei armate prietene”, spune președintele Radev, subliniind că ”exercițiile efectuate pe teritoriul Bulgariei ar trebui să contribuie la consolidarea securității și a încrederii, nu la cultivarea tensiunilor”.

Iată și înregistrarea video devenită virală.

351
Tagurile:
Bulgaria, Armata SUA
Angela Merkel

Merkel: Germania are nevoie de un dialog cu Rusia

68
Germania are nevoie în continuare de un dialog cu Rusia, pentru că între cele două țări există relații istorice, civice și economice puternice, a declarat Merkel.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Germania are nevoie în continuare de un dialog cu Rusia, cele două țări au legături istorice, civice și economice puternice, a declarat cancelarul german, Angela Merkel, într-un mesaj video, dedicat celor 80 de ani de la începutul războiului cu URSS.

Vladimir Putin și Angela Merkel
© Sputnik / Сергей Гунеев

“Avem nevoie în continuare de un dialog cu Rusia. Țările noastre au legături istorice, civice și economice puternice”, a declarat cancelarul, adăugând că Germania și Rusia sunt legate de și de o cooperare internațională.

“Pandemia ne-a demonstrat acest lucru, fiind valabil și în cazul luptei cu încălzirea globală, care ne vizează pe toți, iar Rusia joacă aici un rol important aici”, a menționat ea.

Merkel a adăugat că Germania “simte o durere” în legătură cu faptul că recent în Rusia, precum și în Belarus a fost restricționată activitatea societății civile. Potrivit ei, persecutarea demonstranților pașnici și a reprezentanților opoziției “complică semnificativ relațiile noastre”, a spus ea. Germania și UE “nu pot accepta” situația din jurul “Crimeei ucrainene” și susținerea importantă acordată de Rusia Donbasului, a adăugat Merkel.

68
Tagurile:
Angela Merkel, Germania
Tematic
Merkel a comentat situația din jurul „Nord Stream - 2”
MAE rus a comentat scandalul legat de spionarea lui Merkel de către SUA
Putin a declarat că îi va fi dor de Merkel

Загрузка...
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

234
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

234
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...

Canicula îi adună pe berlinezi la lacul Krumme Lanke

0
Un număr mare de berlinezi s-au adunat vineri la lacul Krumme Lanke din sud-vestul Berlinului, în timp ce temperatura aerului a ajuns la 34 de grade Celsius a două zi consecutiv.

Oamenii pot fi observați înotând, jucându-se cu mingea în lac.

Primul val de căldură al verii germane a atins apogeul joi, cu temperaturi de până la 37 Celsius (98,6 Fahrenheit) în părți ale țării. Unda de căldură timpurie este cauzată de vânturile sahariene care vin peste vestul Mediteranei către coastele germane.

De obicei, cea mai fierbinte perioadă a verii în Germania este între mijlocul lunii iulie și mijlocul lunii august, în așa-numitele „zile ale câinilor”.

0

Загрузка...