Televiziune

UE vrea un canal TV european anti-Rusia presa occidentală, „isteric anti-rusească”

174
(reînnoit 17:07 02.06.2021)
Potrivit unei comisii a UE, aparent nu există încă suficiente canale media anti-Rusia. Sébastien Cochard, consilier al deputaților în Parlamentul European pe probleme economice și relații internaționale, comentează, într-un interviu, despre aceste chestiuni.

BUCUREŞTI, 2 iun – Sputnik. Într-un raport recent al Comisiei pentru Afaceri Externe a Uniunii Europene se cere luarea de atitudine împotriva „amenințării rusești”. În document Rusia este acuzată că ar fi „intervenit în acte de terorism pe teritoriul unor state membre ale UE precum Republica Cehă și vecinii săi din est” și se sugerează că „situația din Rusia se deteriorează teribil” din cauza „represiunii sistemice a forțelor democratice”.

Sébastien Cochard, consilier al deputaților în Parlamentul European pe probleme economice și relații internaționale, comentează despre aceste chestiuni într-un interviu la microfonul jurnalistei Rachel Marsden, publicat de Sputnik France. 

În raport se cere o cooperare și mai mare cu Statele Unite împotriva intereselor rusești. De asemenea, vor să facă presiuni asupra țărilor membre pentru a pune capăt parteneriatelor comerciale cu Rusia. Ei chiar merg până acolo încât cer UE să se pregătească „să nu recunoască parlamentul rus”.

Sébastien Cochard, fost diplomat, în special staționat în Italia și în Statele Unite, comentează despre acest raport.

„Chiar și atunci când americanii scot armele și încearcă tot posibilul pentru a opri un proiect economic precum Nord Stream 2, acesta oricum se realizează. Prin urmare, acest mic raport de inițiativă (...) nu are niciun impact legislativ, nu reprezintă nimic și nimeni nu va împiedica relațiile economice dintre statele membre ale Uniunii Europene și Rusia”, a declarat acesta.

În privinţa comunicării, raportul propune înfiinţarea unui nou canal de televiziune care să emită permanent, „Free Russia Television”, care să fie orientat împotriva actualului lider rus. Pentru fostul diplomat, „majoritatea presei audiovizuale și scrise din Occident este isteric anti-rusă, astfel ca un nou canal anti-Rusia nu schimbă prea mult lucrurile”.

„Încercăm să interzicem RT și Sputnik şi, pe de altă parte, încercăm să propagăm acest tip de canal [„Free Russia Television”] total subiectiv şi părtinitor. Rușii sunt acuzaţi pentru presupuse amestecuri, că ar spiona în dreapta și în stânga – fără ca acest lucru să se întâmple în mod real. Pe de altă parte, când descoperim o dată la șase luni că NSA sau CIA o spionează pe Angela Merkel, acest lucru nu deranjează pe nimeni”, a comentat Sébastien Cochard.

Raportul menţionează site-ul anti-rus Bellingcat ca pe un potențial partener, deşi este o platformă destul de opacă, cu investigații foarte părtinitoare, scrie Sputnik France.

„Bellingcat este un fel de oficină care servește drept purtător de cuvânt neoficial responsabil de răspândirea de zvonuri dăunătoare, pe care serviciile secrete americane și britanice încearcă să le răspândească în Rusia”, este de părere Sébastien Cochard.

174
Tagurile:
Rusia, UE
Tematic
Zelenski: Nord Stream – 2 e un Royal Flush pentru Rusia. Reacția Kremlinului
Rusia a înregistrat un preparat care tratează pneumonia celor cu COVID-19
Un deputat rus cere interzicerea produselor Nestle și Coca Cola în Rusia
Основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж в полицейском автомобиле (11 апреля 2019). Лондон

Snowden și Zaharova, după moartea lui McAfee: “Assange ar putea fi următorul”

108
(reînnoit 16:20 24.06.2021)
Celebrul Edward Snowden intervine după moartea suspectă a lui John McAfee și prezice cine ar fi următoarea țintă! Maria Zaharova comentează afirmația

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. La scurt timp după anunțarea decesului lui John McAfee, Edward Snowden, celebrul specialist ex-NSA care a dezvăluit acțiunile ilegale a serviciilor secrete americane a comentat, anunțând posibila țintă a Sistemului ocult – Deep State.

”Europa nu ar trebui să-i extrădeze pe cei acuzați de infracțiuni non-violente către un sistem judiciar atât de nedrept (din SUA, n.n.) - și un sistem penitenciar atât de crud - încât inculpații nativi ar prefera să moară decât să devină supuși acestuia”, a scris Edward Snowden, aruncând ”nucleara”: ”Julian Assange ar putea fi următorul”.

În contextul actual, propunerea concretă a lui Snowden pentru statele europene, care primesc asemenea cereri de extrădare din parte SUA, este următoarea: ”Până la reformarea sistemului, un moratoriu ar fi necesar”.

​Reamintim că Julian Assange este jurnalistul australian care dezvăluit, prin celebrele ”wikileaks”, documente și date despre acțiuni secrete din lumea întreagă, în primul rând ale liderilor americani -  de la nenorocirile de la Guantanamo la implicarea liderilor SUA în conflictele din Orient și în terorism, dar și despre mega afacerea deșeurilor toxice depozitate în Africa. Assange a primit numeroase premii pentru jurnalism, dar a devenit o țintă pentru autoritățile SUA, care îi aduc acuzații extrem de grave.

Edward Snowden
© REUTERS / Glenn Greenwald/Laura Poitras

Pentru eliberarea sa depun eforturi mai multe organizații de presă și ale societății civile.

Comentând mesajul lui Snowden, Maria Zaharova a scris: ”De acord cu Edward”.

”Assange a fost influențat, torturat și acum nu avem nicio idee despre ce îi fac”, scrie Marian Zaharova, completând – ”apoi, anglo-saxonii vor da o linie de comunicat de presă, spunând  „sufletul poetului nu putea suporta rușinea insultelor meschine” și atât”.

Occidentul știe să efectueze astfel de operațiuni, scrie Zaharova, subliniind că istoricul lor este plin de asemenea cazuri.

Postare

Să mai menționăm că John McAfee anunța, printr-un mesaj pe Twitter:  

”Am colectat dosare despre corupție în guverne. Pentru prima dată, numesc nume și specificități. Voi începe cu un agent corupt al CIA și doi oficiali din Bahamas. Vin astăzi. Dacă sunt arestat sau dispar, peste 31 de terrabiți de date incriminatoare vor fi eliberate presei”, a scris McAfee acum 2 ani.

108
Tagurile:
Edward Snowden, Julian Assange
Tematic
40 de organizații cer eliberarea lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks
Assange a câștigat războiul cu SUA: nu va fi extrădat
Julian Assange a fost propus la premiul Nobel pentru Pace

Загрузка...
Flagul Federației Ruse și UE

UE dorește înceteze „spirala negativă” în relațiile sale cu Moscova

58
(reînnoit 15:46 24.06.2021)
Șefii de stat și de guvern ai Uniunii Europene vor dedica o parte a summitului care va avea loc joi și vineri, la Bruxelles, stabilirii unei noi strategii față de Rusia pentru a încerca să iasă din „spirala negativă” dintre UE și Moscova.

BUCUREŞTI, 24 iun – Sputnik. La opt zile după ce președinții Vladimir Putin și Joe Biden au organizat un summit la Geneva, Franța și Germania au sugerat miercuri organizarea unui summit UE-Rusia ca o modalitate de îmbunătățire a relaţiilor afectate de crizele din Ucraina și Belarus, de chestiunea presupusei încălcări a drepturilor omului și de închiderea lui Alexeï Navalnîi.

UE a suspendat reuniunile la nivel înalt cu Rusia de la anexarea de către Moscova a peninsulei Crimeea în primăvara anului 2014.

În fața Bundestagului, cancelarul german a insistat asupra necesității ca cele 27 de state membre să încerce un contact direct cu Moscova și să creeze un spaţiu pentru dialog. O opinie care este împărtășită şi de ministrul ucrainean de Externe Dmytro Kouleba.

„Nu putem izola Rusia pentru că Rusia este o realitate de care niciunul dintre noi nu poate scăpa. Trebuie să determinăm Moscova să stopeze acțiunile sale agresive”, a declarat Dmytro Kouleba pentru Reuters.

„A riposta, a constrânge, a se angaja”

La reuniunea Consiliului European, care va avea şi o agendă dedicată relațiilor cu Turcia, politicii migraționiste și planului de redresare post-COVID, liderii UE vor lua în considerare un raport al Înaltului Reprezentant al UE pentru Politica Externă, Josep Borrell, cu privire la orientările strategice în viitoarea relaţie cu Moscova.

În acest document, serviciul diplomatic european avertizează cu privire la o „spirală negativă” în care se scufundă legăturile dintre Bruxelles și Moscova, cu sancțiuni din partea ambelor părți. Acesta propune ca noua stratege să se bazeze pe trei axe: „a riposta, a constrânge, a se angaja”.

„Din confruntarea ideilor apare înțelegerea”, a comentat un înalt diplomat european, îndoindu-se în acelaşi timp că o relație bazată pe încredere s-ar putea forma brusc între cele două părți.

Emmanuel Macron încercase fără succes, în septembrie 2019, să promoveze o îmbunătăţire a legăturilor cu Moscova prin primirea lui Vladimir Putin la Fort Brégançon, potrivit Sputnik France. 

Pentru unii diplomați europeni, îmbunătățirea relațiilor cu Moscova este o condiție prealabilă pentru organizarea unui summit cu președintele rus.

Dar chestiunile sensibile rămân. UE urmează să facă publică joi sau vineri o listă detaliată a sancțiunilor economice împotriva Belarusului.

58
Tagurile:
Rusia, UE

Загрузка...
Serghei Narîșkin, șeful SVR

Șeful SVR: Experții din SUA vor creeze un “minister al adevărului”