Exercițiile militare Sea Breeze 2019 în Odesa

Moscova: NATO va înarma Ucraina sub acoperirea exercițiilor militare

313
(reînnoit 13:40 02.06.2021)
NATO va furniza arme moderne armatei ucrainene pentru luptele din Donbas, sub acoperirea exercițiilor militare Sea Breeze.

BUCUREȘTI, 1 iun - Sputnik. Acoperindu-se cu exercițiile Sea Breeze, NATO va furniza din nou Ucrainei arme moderne pentru războiul din Donbas, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Rusiei, generalul-maior, Igor Konașenkov.

Lansarea unei rachete balistice de pe o navă rusă
© Sputnik / Пресс-служба Минобороны РФ

Potrivit lui, în pofida caracterului maritim al exercițiilor, “adevăratele limite ale activităților militare depășesc cu mult segmentul ucrainean al bazinului Mării Negre”.

În special, potrivit datelor de care dispune generalul, în Ucraina va fi exersată cooperarea trupelor speciale cu o apartenență națională diversă “în îndeplinirea unor sarcini comune, precum și parașutarea și asaltul din elicoptere, inclusiv pe vreme de noapte”.

“Mai exact, anume acolo, sub acoperirea desfășurării unor exerciții, se planifică aducerea unor arme moderne, muniții și bunuri materiale pentru trupele ucrainene”, a declarat Konașenkov.

Așa cum s-a întâmplat și anii precedenți, toate acestea vor fi expediate în Donbas, a mai adăugat el.

Ministerul Apărării va urmări îndeaproape mersul pregătirii și desfășurării exercițiilor și “în caz de necesitate va reacționa adecvat la situația existență în interesul asigurării securității militare a Rusiei”.

313
Tagurile:
Moscova
Tematic
Iohannis și periculosul amestec al NATO după pandemie
De ce Rusia încă mai provoacă groază celor din NATO
Maria Zaharova, replici tăioase la ipocrizia UE și NATO
Lavrov: NATO are planuri malefice în privința Rusiei
Germania pune la punct Ucraina, respinge pretențiile și nu dă curs conflictului
Problemă gravă la granița României cu Ucraina - ”Un caz delicat”
Kremlinul a explicat care va fi soarta tranzitului de gaz prin Ucraina
Joe Biden

Biden: Agenda mea nu este împotriva Rusiei, ci în favoarea poporului american

119
(reînnoit 21:19 16.06.2021)
Mult aşteptatul summit între președintele rus Vladimir Putin și președintele SUA Joe Biden a durat aproximativ trei ore și jumătate. Ce a declarat Biden reporterilor în urma întrunirii cu preşedintele rus.

BUCUREŞTI, 16 iun – Sputnik. În urma summitului cu Putin de miercuri, președintele SUA, Joe Biden, a declarat reporterilor că agenda administrației sale este orientată către poporul american, subliniind că „nu este împotriva Rusiei”.

„I-am spus președintelui Putin că agenda mea nu este împotriva Rusiei sau a altcuiva. Ea este în favoarea poporului american”, a declarat Biden, adăugând că eforturile sale se concentrează asupra combaterii COVID-19, reconstruirii economiei SUA și consolidării legăturilor cu aliații.

„I-am spus, de asemenea, că niciun președinte al Statelor Unite nu ar putea menţine încrederea poporului american dacă acesta nu ar vorbi în apărarea valorilor noastre democratice”, a adăugat Biden, citat de Sputnik News.

„Drepturile omului vor fi întotdeauna pe agendă, i-am mai spus lui [Putin]. Nu este vorba doar de a atrage atenţia Rusiei când încalcă drepturile omului, ci de cine suntem. Cum aș putea fi președintele Statelor Unite și să nu vorbesc împotriva încălcării drepturilor omului?”, a adăugat preşedintele SUA.

Alte subiecte ale discuţiei au fost Siria, Iranul, Belarusul și eforturile de a împiedica reapariția militanților teroristi în Afganistan, în timp ce trupele americane își continuă retragerea, care se așteaptă să se încheie până la a 20-a comemorare a atacurilor din 11 septembrie.

119
Tagurile:
Joe Biden
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
Ce a spus Iohannis în timp ce Putin discuta cu Biden
Biden: “clar că nu e momentul pentru un alt război rece”
Putin a convenit cu Biden întoarcerea ambasadorilor rus și american

Загрузка...
Joe Biden

Biden: “clar nu e momentul pentru un alt război rece”

120
Președintele SUA a evidențiat în declarația sa de după întâlnirea de la Geneva cu Vladimir Putin că nu e momentul pentru un alt război rece

BRUXELLES, 16 iun – Sputnik. Descriind întâlnirea în ansamblu, președintele SUA a arătat că a făcut ceea ce „a venit să facă”, menționând că aceasta a fost realizată într-un mod „pozitiv”, relatează Sputnik.

„Nu au fost adoptate măsuri stridente”, a menționat el. "Unde nu am fost de acord, eu nu am fost de acord, am afirmat unde era cazul. Unde nu a fost el de acord, a spus acest lucru. Dar nu s-a făcut într-o atmosferă hiperbolică", a explicat Biden.

Oricât de pozitiv ar fi fost summitul de la Geneva, Biden a subliniat că, deși „nu a fost un moment kumbaya”, este „clar că nu e momentul pentru un alt război rece”.

"[Putin] nu vrea [un alt Război Rece], nu cred", a mai spus Biden.

120
Tagurile:
Rusia, Joe Biden
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
Putin spune că nu e nimic de discutat despre aderarea Ucrainei la NATO
Putin: Rusia și SUA au responsabilitatea de a asigura stabilitatea strategică globală
Putin: Rusia are un singur angajament față de Ucraina
Ce a spus Iohannis în timp ce Putin discuta cu Biden
Putin a acuzat Occidentul de lovitura de stat din Ucraina

Загрузка...