Mesaj dur de la Beijing: ”Cum a ajuns România, din prieten - un inamic al Chinei”

2658
(reînnoit 06:47 02.06.2021)
O încercare de trezire a oficialilor români care își bat joc de una dintre cele mai importante relații ale României – ce a cu China

 

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik. Alături de Rusia, China este menționată în Strategia Națională de Apărare. Deși nu este trecută ca ”amenințare”, cum este cazul Rusiei, China este privită cu suspiciune și este din ce în ce mai îndepărtată de autoritățile române.

Ei bine, jurnalistul român care lucrează la Beijing, la Radio China International, Dan Tomozei Dimian, lansează un mesaj și, totodată, un semnal de alarmă – România a ajuns ”din postura de prietenă tradițională, un inamic al Chinei”.

Cuvântul ”inamic” poate părea prea greu, dar remarcabilul jurnalist și scriitor are proprietatea termenilor și explică felul cum a ajuns România în această postură aberantă!

”Trebuie să privim spre București, spre guvernanții agreați de Bruxelles și Washington, spre toți trădătorii intereselor naționale!”, scrie Tomozei. ”Trebuie să avem curajul să arătăm cu degetul spre mandatele prezidențiale deținute succesiv de Traian Băsescu și Klaus Iohannis, spre mandatele de ministru de Externe ale demolatorului diplomației române, Bogdan Aurescu.

De asemenea, Dan Tomozei arată și spre partidele politice - PNL și USR-PLUS – ”entitățile prin intermediul cărora Parlamentul României a fost transformat în imaginea neputinței și trădării naționale!”.

Ziaristul consideră că trebuie să avem curajul și să spunem că ”toți acei politicieni care au îndrăznit să construiască, sau măcar să încerce o apropiere de China, au fost tocați în malaxorul anti-corupției la comandă, în procese interminabile și în închisori, în morile toxice ale unei mass media vândute, controlate și reduse la nivelul birourilor de tradus și copiat acte”.

În fine, Dan Tomozei îi acuză și pe cei trimiși în misiune diplomatică în China, să reprezinte România, dar care, la Beijing, fac ”eforturi să distrugă relația”, transformând Ambasada ”în moșie personală” și confundând ”obsesiile și frustrările personale cu diplomația!”.

Un alt aspect al atitudinii inadmisibile față de China: țara noastră are un singur funcționar consular de la Shanghai, care trebuie să acopere ”nu doar întregul teritoriu al RP Chineze, cu regiunile Hong Kong, Macao și Taiwan, ci și problemele consulare ale românilor din Republica Mongolia și Myanmar”.

”Pe scurt, un singur om pentru un teritoriu de milioane de kilometrii pătrați și numeroase și diverse probleme consulare”, arată Dan Tomozei, subliniind că acest tablou al realităților diplomatice românești din China ”poate să fie tolerat și menajat la București doar de o echipă inconștientă și preocupată să distrugă o istorie uneori de invidiat”.

Președintele Klaus Iohannis și Ministrul Bogdan Aurescu ”poartă responsabilitatea dezastrului în care a fost adusă relația României cu China”, acuză Dan Tomozei, cei doi fiind ”principale instrumente în aplicarea proiectelor anti-românești!”.

”Atacurile la adresa Chinei, escaladate cu inconștiența și demența din ultimii ani, sunt tot atâtea atacuri la nevoile și interesele economice și sociale ale României!”, spune clar jurnalistul.

Mesajul venit din China spune clar: prin Iohannis și Aurescu, ”susținuți de PNL-USRPLUS și de diversioniștii euro-atlantici”, România a devenit ”un stat colonie, incapabil să decidă și să acționeze potrivit propriilor nevoi și interese, controlul SUA-UE fiind evident în toate acțiunile politice, economice, sociale și culturale, cu un singur rezultat: prăbușirea conștiinței naționale și deturnarea de la credință și morală!”.

În acest context, reputatul ziarist consideră că trebuie să fim responsabili și, cu orice risc, ”să respingem transformarea României în țară de manevră în Europa de Est, aflată la discreția intereselor și războaielor Occidentale, care au preluat controlul asupra președintelui, guvernului și parlamentului de la București!”.

Menționăm că am prezentat fragmente din fulminantul articol-mesaj din Beijing transmis de Dan Tomozei – întregul articol îl puteți citi pe blogul său personal.

Ca un post script, Dan Tomozei anunță că urmează un episod cu dezvăluiri incendiare despre ceea ce se petrece la Ambasada României din China, dar și cum se pune bețe în roatele participării la mare eveniment economic China – țările ECE.

Asta în contextul în care ”Budapesta salută Huawei și alte companii chineze să își extindă investițiile în Ungaria, pentru a spori contribuția în cercetare și dezvoltare”, după cum a declarat Peter Szijjarto, ministrul maghiar al Afacerilor Externe și Comerțului.

2658
Tagurile:
Dan Tomozei, China, Inamic, prieten, România
Mahmud Ahmadinejad

Ahmadinejad: Cum poate Iranul neutraliza sancțiunile Occidentului

25
Fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, a povestit cum țara lui să facă ineficiente sancțiunile Occidentului.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Iranul ar putea face sancțiunile Occidentului ineficiente dacă își va utilizarea propriile resurse economice și naturale, a declarat într-un interviu fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, într-un interviu oferit RIA Novosti.

“Iran este o țară cu resurse umane, economice și naturale imense. Dacă le vom utiliza, sancțiunile vor deveni un instrument ineficient, situația se va schimba”, a declarat fostul președinte al Iranului.

Acesta a mai menționat că economia Iranului se poate descurca și fără venituri din vânzarea producției petrochimice.

“Noi (Iranul) suntem o economie endogen[. Are nevoie de multă muncă și eforturi. Statul are suficiente resurse și trebuie să le folosească. Toate sondele, energetica, pământurile și pădurile se află în mâinele statului. Unele dintre acestea sunt utilizate, prin urmare guvernul nu are nevoie de bugete alimentate din petrol”, a adăugat fostul lider.

SUA au restabilit sancțiunile dure împotriva Teheranului în mai 2018, când administrația Donald Trump a anunțat în mod unilateral retragerea din Planul Comun Cuprinzător de Acțiuni, încheiat în 2015 între „grupul celor șase” (Marea Britanie, Germania, China, Rusia, SUA și Franța) și Iran. Documentul prevedea anularea sancțiunilor în schimbul limitării programului nuclear al Iranului.

25
Tagurile:
Mahmoud Ahmadinejad, Iran
Tematic
Ex-președintele iranian Ahmadinejad, arestat pentru incitare la dezordini
Informația despre arestarea lui Ahmadinejad, eronată

Загрузка...
Бельгийская полиция. Архивное фото

Imagini terifiante! O clădire s-a prăbușit în Belgia: Printre morți și răniți - moldoveni

75
O clădire din Antwerpen, Belgia, s-a prăbușit. Aceasta se afla în construcție, iar la ea munceau și câțiva moldoveni. Ministerul de Externe anunță că printre cei morți și răniți sunt și concetățeni de-ai noștri. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Un moldovean a murit, al doilea este grav rănit, iar cel de-al treilea încă nu a fost găsit. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că a fost informat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei despre faptul că în orașul Antwerpen s-a prăbușit un bloc școlar, aflat în construcție, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova.

Astfel, echipa ambasadei a mers la locul tragediei și a întreprins demersuri în regim de urgență către autoritățile locale, pentru a obține informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate în accident.

„Conform informațiilor preliminare, la moment, a fost recuperat de sub dărâmături corpul unui cetățean din Republica Moldova. Printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale din Antwerpen, a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului, internat la spitalul din localitate”, menționează Ministerul Afacerilor Externe. 

Autoritățile diplomatice au precizat că operațiunea de căutare este în desfășurare, iar cel de-al treilea cetățean moldovean cu dubla cetățenie (portugheză) nu a fost încă găsit, se presupune că ar fi prins sub dărâmături.

75

Загрузка...