Gaz

Kremlinul a explicat care va fi soarta tranzitului de gaz prin Ucraina

289
Acordul de tranzit a gazului prin teritoriul Ucraina va rămâne în vigoare de-a lungul perioadei pentru care a fost semnat, Rusia nu intenționează să renunțe la această rută, a declarat Dmitri Peskov.

BUCUREȘTI, 1 iun – Sputnik. Acordul de tranzit a gazului în Europa prin Ucraina va rămâne în vigoare pe perioada valabilității lui, chiar și după expirarea acestuia, Moscova nu intenționează să renunțe la tranzitarea teritoriului ucrainean, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

“Rusia și Ucraina au un acord de tranzit al gazului în Europa, acest acord va rămâne în vigoare pe toată perioada pentru care a fost semnat. Chiar și după expirarea contractului, Rusia nu intenționează să renunțe la tranzitul ucrainean. Președintele Putin reiese din faptul că în viitor volumele de gaz livrat în Europa vor crește, iar tranzitul ucrainean ar putea fi solicitat”, a declarat Peskov jurnaliștilor.

“Totodată, Putin a subliniat de fiecare dată că această problemă ar un caracter exclusiv economic și comercial, și trebuie să răspundă cerințelor pieței. În ceea ce privește Ucraina, în calitatea ei de proprietar al sistemului de transportare a gazului, trebuie să asigure o tehnică normală a sistemului”, a adăugat purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale ruse.

289
Tagurile:
gaz, Ucraina, Kremlin
Tematic
Kremlinul a comentat declarațiile lui Biden cu privire la Nord Stream 2
Vor falimenta: Kievul cere Statelor Unite să reia sancțiunile împotriva "Nord Stream – 2"
Zelenski: Nord Stream – 2 e un Royal Flush pentru Rusia. Reacția Kremlinului
Donald Trump

Trump anunță datele viitorului său „turneu de istorie”

103
Fostul președinte american Donald Trump a anunțat datele unui turneu național dedicat istoriei administrației sale, despre care va vorbi pe scenă împreună cu fostul prezentator de televiziune Bill O'Reilly.

BUCUREŞTI, 20 iun – Sputnik. „Turneul meu împreună cu Bill O'Reilly atrage multă atenție și aștept cu nerăbdare. Poate că biletele vor fi ca un cadou grozav de Ziua Tatălui? În orice caz, ne vedem atunci și mult mai devreme!”, a scris Trump sâmbătă într-o postare pe contul său de Telegram.

Potrivit postării de pe Telegram, Trump va fi în Sunrise, Florida, pe 11 decembrie, după care va fi la un eveniment în Orlando a doua zi. De asemenea, pe 18 decembrie, va avea loc un alt eveniment la Houston, Texas, iar fostul preşedinte va ajunge la Dallas pe 19 decembrie.

La începutul acestei luni, Donald Trump a anunțat că turneul său de istorie cu Bill O'Reilly va avea loc în sudul Floridei și în Texas în decembrie și va consta în conversații axate pe evenimentele din timpul administrației celui de-al 45-lea președinte.

103
Tagurile:
Donald Trump
Tematic
Putin: Trump este un om extraordinar
Putin a povestit prin ce se deosebește Biden de Trump
Trump îi critică dur pe Macron și pe liderii europeni - „Au jefuit Statele Unite”
Trump: Rusia este singurul câștigător al summitului de la Geneva

Загрузка...
Construcția Nord Stream 2 în Germania

SUA anunță noi sancțiuni împotriva Nord Stream 2

254
Casa Albă vor continua să instroducă noi sancțiuni împotriva proiectului Nord Stream 2, a anunțat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik. SUA vor continua să introducă sancțiuni împotriva companiilor implicate în construcția gazoductului Nord Stream 2 și deja pregătesc noi sancțiuni antirusești în legătură cu situația din jurul lui Aleksei Navalnîi, a declarat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

“Problema este dacă vom penalize, utilizând competenților oferite de sancțiuni, partenerii noștri europeni, aliați și prieteni. Președintele Biden a spus: nu sunt gata s-o fac, însă sunt gata să introduce în fiecare 90 de zile sancțiuni împotriva organizațiilor rusești care participă la construcția Nord Stream 2. A făcut-o și va continua să facă”, a declarat reprezentantul Casei Albe, potrivit RIA Novosti.

De asemenea, la postul de televiziune CNN, consilierul liderului american a anunțat aplicarea în practică a unui nou pachet de restricții împotriva Moscovei în legătură cu situația lui Navalnîi.

Mai devreme, congresmanii democrați au criticat administrația lui Joe Biden pentru amânarea aplicării, conform legii, a doua rundă de sancțiunii în cazul lui Navalnîi pe 2 iunie a acestui an.

Potrivit democraților, Casa Albă ratează sistematic termenile stabilite de lege cu privire la sancțiuni.

Mai devreme, președintele Rusiei, Vladimir Putin, declarase după summitul cu omologul său american Joe Biden la Geneva că în cazul în care după întrevedere SUA vor introduce noi restricții în raport cu Rusia, acest lucru va presupune o nouă oportunitate ratată de normalizare a relațiilor bilaterale.

254
Tagurile:
Germania
Tematic
Putin: prima conductă a Nord Stream 2 a fost finalizată
Putin: critica din jurul ”Nord Stream -2” este o altă propagandă
Maas a apreciat renunțarea SUA la sancțiuni împotriva Nord Stream 2
Ambasadorul Germaniei: sancțiunile SUA asupra Nord Stream 2 încalcă dreptul internațional
MAE rus, despre amenințările SUA împotriva Nord Stream 2

Загрузка...