Un polițist înarmat patrulează pe 12 decembrie 2015 pe Aeroportul Geneva din Geneva

Spațiul aerian deasupra Genevei poate fi închis în timpul summitului Rusia-SUA

80
(reînnoit 15:32 01.06.2021)
Elveția se pregătește să monitorizeze spațiul aerian deasupra Genevei în timpul summitului la care vor participa liderul rus și cel american și este posibil chiar să fie închis pentru aviația civilă.

BUCUREŞTI, 1 iun – Sputnik. Spațiul aerian deasupra Genevei ar putea fi închis pentru aviația civilă în timpul summitului, plănuit pe 16 iunie, la care vor participa liderul rus și cel american, a declarat marți un purtător de cuvânt al Departamentului Federal pentru Apărare, Protecție Civilă și Sport.

„Pregătirile pentru monitorizarea spațiului aerian sunt în desfăşurare. Deocamdată nu putem furniza informații mai detaliate. Posibilele măsuri includ supravegherea spațiului aerian, desfășurarea elicopterelor de luptă și a sistemelor de apărare aeriană la sol, precum şi restricții asupra utilizării spațiului aerian pentru aviația civilă”, a declarat purtătorul de cuvânt Lorenz Frischknecht, citat de Sputnik News

La sfârșitul lunii mai, Moscova și Washingtonul au confirmat că președinții Vladimir Putin și Joe Biden se vor întâlni pentru un summit la Geneva, pe 16 iunie. Potrivit unui comunicat de la Casa Albă, cei doi președinți vor discuta despre cele mai importante probleme legate de relațiile bilaterale.

Președintele SUA Joe Biden a propus o întrunire cu omologul său rus în timpul unei conversații telefonice pe 13 aprilie. În urma anunțului, o serie de state s-au declarat dispuse să găzduiască un astfel de eveniment.

80
Tagurile:
SUA, Rusia, summit, Geneva
Donald Trump

Trump anunță datele viitorului său „turneu de istorie”

116
Fostul președinte american Donald Trump a anunțat datele unui turneu național dedicat istoriei administrației sale, despre care va vorbi pe scenă împreună cu fostul prezentator de televiziune Bill O'Reilly.

BUCUREŞTI, 20 iun – Sputnik. „Turneul meu împreună cu Bill O'Reilly atrage multă atenție și aștept cu nerăbdare. Poate că biletele vor fi ca un cadou grozav de Ziua Tatălui? În orice caz, ne vedem atunci și mult mai devreme!”, a scris Trump sâmbătă într-o postare pe contul său de Telegram.

Potrivit postării de pe Telegram, Trump va fi în Sunrise, Florida, pe 11 decembrie, după care va fi la un eveniment în Orlando a doua zi. De asemenea, pe 18 decembrie, va avea loc un alt eveniment la Houston, Texas, iar fostul preşedinte va ajunge la Dallas pe 19 decembrie.

La începutul acestei luni, Donald Trump a anunțat că turneul său de istorie cu Bill O'Reilly va avea loc în sudul Floridei și în Texas în decembrie și va consta în conversații axate pe evenimentele din timpul administrației celui de-al 45-lea președinte.

116
Tagurile:
Donald Trump
Tematic
Putin: Trump este un om extraordinar
Putin a povestit prin ce se deosebește Biden de Trump
Trump îi critică dur pe Macron și pe liderii europeni - „Au jefuit Statele Unite”
Trump: Rusia este singurul câștigător al summitului de la Geneva

Загрузка...
Construcția Nord Stream 2 în Germania

SUA anunță noi sancțiuni împotriva Nord Stream 2

265
Casa Albă vor continua să instroducă noi sancțiuni împotriva proiectului Nord Stream 2, a anunțat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik. SUA vor continua să introducă sancțiuni împotriva companiilor implicate în construcția gazoductului Nord Stream 2 și deja pregătesc noi sancțiuni antirusești în legătură cu situația din jurul lui Aleksei Navalnîi, a declarat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

“Problema este dacă vom penalize, utilizând competenților oferite de sancțiuni, partenerii noștri europeni, aliați și prieteni. Președintele Biden a spus: nu sunt gata s-o fac, însă sunt gata să introduce în fiecare 90 de zile sancțiuni împotriva organizațiilor rusești care participă la construcția Nord Stream 2. A făcut-o și va continua să facă”, a declarat reprezentantul Casei Albe, potrivit RIA Novosti.

De asemenea, la postul de televiziune CNN, consilierul liderului american a anunțat aplicarea în practică a unui nou pachet de restricții împotriva Moscovei în legătură cu situația lui Navalnîi.

Mai devreme, congresmanii democrați au criticat administrația lui Joe Biden pentru amânarea aplicării, conform legii, a doua rundă de sancțiunii în cazul lui Navalnîi pe 2 iunie a acestui an.

Potrivit democraților, Casa Albă ratează sistematic termenile stabilite de lege cu privire la sancțiuni.

Mai devreme, președintele Rusiei, Vladimir Putin, declarase după summitul cu omologul său american Joe Biden la Geneva că în cazul în care după întrevedere SUA vor introduce noi restricții în raport cu Rusia, acest lucru va presupune o nouă oportunitate ratată de normalizare a relațiilor bilaterale.

265
Tagurile:
Germania
Tematic
Putin: prima conductă a Nord Stream 2 a fost finalizată
Putin: critica din jurul ”Nord Stream -2” este o altă propagandă
Maas a apreciat renunțarea SUA la sancțiuni împotriva Nord Stream 2
Ambasadorul Germaniei: sancțiunile SUA asupra Nord Stream 2 încalcă dreptul internațional
MAE rus, despre amenințările SUA împotriva Nord Stream 2

Загрузка...