Lukașenko a explicat ce conținea valiza neagră adusă lui Putin

389
(reînnoit 13:36 01.06.2021)
Președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, a explicat ce era în valiza neagră pe care a adus-o la întrevederea cu Vladimir Putin.

BUCUREȘTI, 1 iun – Sputnik. Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a povestit ce conținea valiza neagră pe care a adus-o la întrevederea cu omologul său rus, Vladimir Putin.

© Sputnik / Михаил Климентьев

Lukașenko a menționat că multă lume s-a arătat interesată de conținutul valizei, iar unele instituții de presă au plasat știrea pe primele pagini.

“Dacă am da publicității toate documentele din această valiză, probabil, ar apărea multe subiecte de discuții”, a declarat Lukașenko la o ședință dedicată cooperării cu Rusia.

Potrivit lui, în valiză se află material analitice, elaborate de serviciile de informații belaruse. Președinții celor două țări practică de mai mult timp schimbul de astfel de informații, în cazul în care acestea vizează una din părți.

“Despre situația din jurul Belarusului și Rusiei, Uniunii Statale în ansamblu, despre starea relațiilor cu America, Uniunea Europeană și altora față de Republica Populară Chineză și multe alte materiale asemănătoare. E rezultatul unei munci imense ale structurilor noastre, în primul rând, ale serviciilor de informații, analize pe care aș vrea să le aduc la cunoștința președintelui Putin”, a explicat Lukașenko.

389
Tagurile:
Vladimir Putin, Aleksandr Lukașenko
Tematic
Lukașenko, despre o amenințare directă la adresa suveranității și integrității țării
Despre ce au discutat Putin și Lukașenko timp de cinci ore la Soci
Lukașenko a promis un răspuns dur la orice tip de sancțiuni sau provocări
Viktor Orban

UE va lua măsuri împotriva Ungariei după votul pentru proiectul anti-LGBTQIA

45
(reînnoit 19:09 23.06.2021)
Uniunea Europeană va lua măsuri împotriva Ungariei după ce Budapesta a adoptat un proiect de lege împotriva persoanelor LGBTQIA (persoane lesbiene, gay, bisexuale, trans, queer, intersex și asexuate), a declarat miercuri președinta Comisiei Europene.

BUCUREŞTI, 23 iun – Sputnik. Parlamentul ungar a aprobat săptămâna trecută un text de lege care interzice „reprezentarea și promovarea altor identități de gen decât sexul la naștere, a schimbării sexului și homosexualităţii” în rândul persoanelor cu vârsta sub 18 ani.

LGBT
© Sputnik / Алехандро Мартинез Велез

Acest text, puternic criticat de asociațiile pentru drepturile omului și de partidele de opoziție din Ungaria, constituie, în opinia președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o încălcare a valorilor fundamentale ale UE.

„Proiectul de lege ungur este o rușine”, a declarat aceasta reporterilor la Bruxelles. Von der Leyen a adăugat că Uniunea Europeană nu va face compromisuri în ceea ce priveşte principii precum demnitatea umană, egalitatea și respectarea drepturilor omului.

„Le-am cerut comisarilor mei care se ocupă de caz să scrie autorităților ungare pentru a ne exprima îngrijorările sub aspect legal înainte de intrarea în vigoare a proiectului de lege. Cred cu tărie într-o Uniune Europeană în care să fii liber să iubești pe oricine dorești. Și cred într-o Uniune Europeană care îmbrățișează diversitatea, acest lucru reprezintă baza valorilor noastre”, a spus Ursula von der Leyen.

Ungarischer Ministerpräsident Viktor Orbán
© AP Photo / MTI, Szilard Koszticsak

„Prin urmare, voi folosi toate puterile Comisiei pentru a mă asigura că drepturile tuturor cetățenilor din UE sunt respectate, oricine ar fi și oriunde ar locui”, a promis președinta Comisiei Europene, citată de Sputnik France

Președintele ungur János Áder, fost deputat și membru al partidului de guvernământ Fidesz, urmează să semneze în curând acest proiect de lege pentru a intra în vigoare.

Marți, 13 state membre ale blocului, inclusiv Germania și Franța, au criticat acest text, numindu-l „grotesc”.

Înaintea alegerilor de anul viitor, premierul Viktor Orban este din ce în ce mai radical în probleme sociale majore, spunând că luptă pentru a proteja valorile creștine tradiționale de excesele liberalismului occidental.

45
Tagurile:
Ungaria, LGBT

Загрузка...
Putin, Macron și Putin

Merkel și Macron vor să-l invite pe Putin la summitul UE

78
Merkel și Macron vor să-l invite pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, la summitul Uniunii Europene.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și președintele Franței, Emmanuel Macron, vrea ca Uniunea Europeană să examineze problema invitării președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la summitul UE, susține ziarul Financial Times, cu trimitere la surse diplomatice.

Potrivit diplomaților inițiativa a venit din partea Merkel, fiind susținută de Macron.

Sursele care sunt informate cu mersul negocierilor au declarat că reprezentanții Berlinului și Parisului, la reuniunea de la Bruxelles de miercuri au făcut un pas neașteptat pentru ceilalți membri, înaintând propunerii legate de relațiile cu Kremlinul.

78
Tagurile:
Uniunea Europeană, Vladimir Putin, Emmanuel Macron, Angela Merkel
Tematic
Ziua Memoriei și Durerii: Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut
„Calea cea mai bună”: nemții au rămas fascinați de articolul lui Putin pentru Die Zeit
Putin și Merkel au subliniat importanța păstrării memoriei istorice despre război
Putin a declarat că NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse
Rusia nu-și dictează niciodată voința altor state - Putin
Putin: Se intensifică turbulențele geopolitice
Fostul ambasador al Franței la Moscova: „Biden a înțeles foarte clar mesajul lui Putin”

Загрузка...
Мария Захарова

Maria Zaharova, răspunsul zilei după incidentul din Marea Neagră