AstraZeneca

Cadrele medicale din Norvegia nu mai vor a doua doză de vaccin, indiferent de producător

319
(reînnoit 17:56 31.05.2021)
Asociația Norvegiană a Asistenților Medicali se arată retincentă cu privire la vaccinurile AstraZeneca şi combinarea cu altele, invocând teama de efectele secundare grave. Mai mulţi medici nu vor să primească a doua doză chiar de la alţi producători.

BUCUREŞTI, 31 mai – Sputnik. Numeroși profesioniști din domeniul sănătății din Norvegia care au primit prima doză din vaccinul AstraZeneca sunt acum reticenți să primească şi a doua doză.

În contextul în care vaccinul AstraZeneca a fost eliminat din programul de vaccinare din cauza efectelor secundare potențial letale sub forma unei afecțiuni rare provocate de coagularea sângelui şi de un număr scăzut de trombocite, o opţiune ar fi ca a doua doză să fie de la Pfizer sau Moderna.

Motivul ezitării este însă că lucrătorii din domeniul sănătăţii sunt îngrijorați de efectele secundare asociate amestecării dozelor de la diferiți producători, a scris ziarul Verdens Gang după ce a contactat mai multe municipalități, care au confirmat reticența în rândul personalului din sănătate.

Există îngrijorări cu privire la vaccinarea încrucișată, deoarece nu se știe prea multe despre efectele care pot să apară. „Asistentele au pus întrebări cu privire la combinarea vaccinurilor. Vaccinarea trebuie să fie voluntară, dar, ca lucrători în domeniul sănătății, avem responsabilitatea specială de a ne asigura că nu infectăm pacienții”, a declarat liderul Asociației Norvegiene a Asistenților Medicali, Lill Sverresdatter Larsen.

Până la 90% din cei aproximativ 135.000 care au primit prima doză de AstraZeneca în Norvegia în primele etape ale campaniei de vaccinare, înainte ca utilizarea acestuia să fie oprită în țară, erau profesioniști din domeniul sănătății.

Potrivit Institutului Norvegian de Sănătate Publică (FHI), în prezent nu există o evaluare de ansamblu la nivel naţional privind numărul de cadre medicale care nu doresc să primească a doua doză. Totuşi, doar în municipiul Sandnes, până la 40 de lucrători din domeniul sănătății (sau 15 % din totalul personalului) au refuzat să primească a doua doză.

De asemenea, un sondaj anterior realizat de Nursing Journal în aprilie a arătat faptul că aproape una din zece asistente care au fost vaccinate cu prima doză de AstraZeneca nu vor să ia a doua doză, indiferent de producător. Asistentele medicale au spus că nu vor să fie „cobai” sau „manechine de testare”.

„Știm că unii sunt sceptici cu privire la administrarea unei a doua doze cu un vaccin diferit, dar avem impresia că scepticismul are la bază dorința de a afla mai multe informații. Înţelegem bine necesitatea unor informații suficiente despre vaccinuri pentru a face o alegere în cunoștință de cauză”, a declarat medicului șef FHI Sara Viksmoen Watle, citată de Sputnik News

319
Tagurile:
AstraZeneca
Automobile ale poliției italiene

Focuri de armă în Italia, sunt victime

41
Potrivit informațiilor preliminare oferite de oamenii legii, cel care a tras focurile de armă a fugit de la fața locului.

CHIȘINĂU, 13 iunie - Sputnik. O persoană necunoscută a deschis duminică focul pe o stradă din orașul Ardea de lângă Roma, trei persoane au fost rănite - un bărbat în vârstă și doi copii. Despre aceasta a comunicat postul TV RaiNews24.

Potrivit informațiilor prealabile oferite de forțele de forțele de ordine, persoana care a efectuat împușcăturile a fugit de la fața locului. Acum polițiștii din Ardea și din orașele învecinate, Pomezia și Anzio, îl caută pe ifractor.

În contextul celor întâmplate, polițiștii și carabinierii au primit numeroase apeluri telefonice de la locuitorii îngrijorați din Ardea. Se presupune că incidentul a avut loc ca urmare a unei altercații. Potrivit mai multor portaluri locale, un bărbat în vârstă ar fi fost ucis, iar doi nepoții ai săi au fost răniți. Potrivit acestei ipoteze, tatăl acestor copii ar fi fost cel care a deschis focul, scrie RaiNews24.

41
Tagurile:
Focuri de armă, Italia

Загрузка...

OMS schimbă macazul: Ce spune despre proveniența coronavirusuluic

46
(reînnoit 12:28 13.06.2021)
Experții OMS au publicat în martie un raport după vizita în orașul Wuhan, afirmând că proveniența de laborator a noului coronavirus este puțin probabilă.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că nu exclude o ”scurgere” din laborator a SARS-CoV-2. El a vorbit despre aceasta la summitul liderilor G7, informează RIA Novosti.

Șeful OMS a amintit că cel puțin 174 de milioane de persoane au contractat infecția cu coronavirus, iar 3,75 de milioane au murit din cauza complicațiilor provocate de acesta.

”Cred că acești oameni ar trebui să afle de unde a apărut acest virus. Ei  merită asta. Acest lucru este necesar pentru ca în viitor să putem preveni repetarea pandemiei ", a spus Gebreyesus, citat de Daily Mail.
Potrivit acestuia, China nu a dat dovadă de suficientă „transparență și cooperare” la etapele inițiale ale investigației privind originea SARS-CoV-2. El a adăugat că fiecare ipoteză trebuie luată în considerare.

”Au existat dificultăți în ceea ce privește schimbul de date, în special date brute ... sperăm că la etapa următoare va fi o cooperare mai bună”, a rezumat șeful OMS.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat în martie raportul complet al grupului de experți cu privire la vizita în orașul Wuhan, întreprinsă pentru identificarea cauzelor apariției coronavirusului. Experții OMS au considerat că o ”scurgere” a virusului din laborator este „foarte puțin probabilă” și au sugerat că SARS-CoV-2 a fost transmis oamenilor de la lilieci printr-un alt animal. Statele Unite și alte 13 țări și-au exprimat „îngrijorarea” în legătură cu constatările experților și au declarat că este necesară o „anchetă independentă”.

China a subliniat în repetate rânduri că are o poziție deschisă și responsabilă în ceea ce privește publicarea materialelor cu privire la epidemia COVID-19. După cum a menționat  Ministerul Afacerilor Externe al țării, chiar de la începutul pandemiei Beijingul a început investigația, a identificat agentul patogen și a publicat toate datele cheie. Intenția Statelor Unite de a investiga originile SARS-CoV-2 în China a fost calificată drept un joc politic și o încercare de a pune vina pe alții.

46
Tagurile:
OMS, COVID-19

Загрузка...
Владимир Путин и Джо Байден во время встречи в 2011 году. Архивное фото

Putin a vorbit despre scopurile întâlnirii cu Biden

0
(reînnoit 13:26 13.06.2021)
Vladimir Putin a declarat înainte de întâlnirea cu Biden că trebuie restabilite contactele personale.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Înainte de întâlnirea cu omologul său american Joe Biden, președintele rus Vladimir Putin a declarat că ei ar trebui să restabilească contactele personale, să stabilească un dialog direct și să creeze mecanisme de interacțiune între cele două țări, există probleme în care Rusia și Statele Unite pot activa cu adevărat în mod eficient.

”Restabilirea contactelor noastre personale, relațiilor, stabilirea unui dialog direct, crearea mecanismelor de interacțiune cu adevărat funcționale în acele domenii care prezintă interese reciproce – și acestea există, am vorbit deja despre acest lucru, mi se pare că nu mai este nevoie de repetat asta", a spus Putin într-un interviu pe platforma media ”Watch”, vorbind despre așteptările pe care le are de la întâlnirea cu Biden.
Președintele a menționat că despre acest lucru vorbește și partea americană: există o serie de probleme care prezintă interes reciproc. Acestea sunt stabilitatea strategică, conflictele regionale, măsurile de protecție a mediului, „preocuparea pentru ecologie în general, în sens global”, a spus Putin.

"Adică, există probleme în care putem lucra cu adevărat eficient", a adăugat el.

Vorbind despre reducerea retoricii negative împotriva Rusiei din partea Statelor Unite, Putin a menționat că nu ar trebui să nu ar trebui să existe iluzii în această privință deoarece înaintea unor reuniuni la nivel înalt ei se străduiesc întotdeauna să reducă gradul de negativitate.

0
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...