Drapelele Chinei și României

Situație scandaloasă în relația României cu China, nou demers șocant!

615
Relațiile României cu China și Rusia constituie cel mai scandalos aspect al politicii externe. Iată un exemplu șocant al felului în care înțelege diplomația românească să reprezinte interesele naționale

BUCUREȘTI, 31 mai – Sputnik. Una dintre cele mai relații bune relații ale României pe plan internațional a fost cea cu China. Un partener puternic și serios, care a devenit cel mai mare investitor internațional de la ora actuală.

Din păcate, România, în loc să continue excepționala relație cu China, creată de marii și vizionarii diplomați ai perioadei comuniste, face tot ce poate pentru a distruge legăturile cu superputerea de la Răsărit!

România alungă marii investitori chinezi – și o face la comanda SUA, sfidând principiile economiei de piață și prevederile Organizației Mondiale a Comerțului, uneori și recomandările UE!

Recent, România a tratat superficial summitul China – Europa de Est și Centrală (China – ECE) la care a participat doar la nivel de ministru (Claudiu Năsui), deși reuniunea a fost prezidată de președintele Xi Jinping!

Probabil că și a doua ediție a Expoziției China-ECE și a Expoziției Internaționale a Produselor de Consum, în perioada 8-11 iunie, la Ningbo, în estul Chinei, va fi tratată în același mod scandalos de România!

Adică, în ciuda eforturilor unor companii de stat sau private, la nivel de stat și diplomatic România va continua politica de neglijare și chiar disprețuire a propunerilor Chinei!

Asta transmite și jurnalistul Dan Tomozei Dimian, de la Radio China International din Beijing: ”Urmează marele eveniment anual de la Ningbo, CHINA- ECE, unde România se anunță printr-o rușinoasă absență!”.

Uluitor, nu? Dar nu e totul! România s-a ”evidențiat” în China și prin incidentele create de ambasadorul Vasilică Constantinescu! Și nu e vorba doare de acele accidente rutiere – ci și despre o recentă manifestare… care reprezintă noua orientare a României, în concepția ambasadei: drepturile LGBT!

Astfel, de Ziua Internațională Împotriva Homofobiei (17 mai), Ambasada României la Beijing a pus lângă drapelul României steagul ”curcubeu” și a scris: ”Astăzi deschidem larg porțile pentru diversitate, toleranță și acceptare, pentru respect, egalitate și non-discriminare”.

”Suntem cu gândul alături de toți cei care astăzi, de Ziua Internațională Împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei, prind curaj să își exprime vocea și identitatea”, a transmis Ambasada. 

Deci, o atitudine „curat națională” și reprezentativă pentru concepția, tradițiile și interesele românilor! Și mai ales ale Chinei, mult acuzată de comunitățile respective…

”Este tot ce mai face România în relația cu China... la nivel diplomatic și economic”, scrie Dan Tomozei, completând ”Ambasada României la Beijing promovează deviaționismul. Că despre asta a ajuns diplomația românească”.

Fără alte comentarii… pentru că e de ajuns să vedem cum tratăm cel mai important investitor mondial! La fel cum tratăm Rusia, continuatoarea URSS, cel mai important partener economic din perioada României Socialiste, perioada de maximă dezvoltare a țării noastre! Și, nota bene – dezvoltare a proprietății poporului român – nu a străinilor, așa cum se face acum și s-a făcut în perioada interbelică.

***

Precizăm că la expoziția China-ECE din acest an vor fi trei zone destinate doar pentru produse din țările Europei de Est și Centrale care vor fi expuse pe o suprafața totală de 200.000 de metri pătrați,  organizatorii estimând că vor participa peste 2.000 de companii – și circa 6.000 de firme de achiziție din China.

Dar, sigur, România este interesată de comanda SUA – ”Dați afară firmele chineze!” – și de drepturile de rit nou.

615
Tagurile:
China, România
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

34
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

34
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza

38
(reînnoit 14:52 18.06.2021)
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.

Filmările făcute publice de armată israeliană arată mai multe imagini din cabina de pilotaj, „Roof knocking” (practica sa de a arunca dispozitive neexplozive sau cu randament redus pe acoperișurile țintei casele civile) precedând atacurile asupra mai multor locații.

Potrivit unei declarații publicate de IDF, avioanele sale de luptă „au lovit formațiuni militare și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas” în orașul Gaza și Khan Yunis, ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâșie pe teritoriul israelian.

38
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina

Загрузка...