Silviu Predoiu

Fost comandant SIE, palmă pentru SUA în cazul Belarus!

567
(reînnoit 07:30 31.05.2021)
Analiza unui profesionist al informațiilor nu poate omite ipocrizia Statelor Unite și a Occidentului – ale căror fapte trebuie puse față în față cu cei pe care îi acuză acum

BUCUREȘTI, 31 mai – Sputnik. Mulți analiști au atras atenția că incidentul din Belarus are un precedent mult, mult mai grav despre care occidentul NU spune nimic!

Pur și simplul NU își mai aduc aminte de extrem de gravul incident al sechestrării avionului președintelui Boliviei, Evo Morales, probabil cel mai grav incident diplomatic în afara celor arondate conflictelor militare!

Își aduce aminte însă fostul șef militare al Serviciului de Informații Externe, generalul Silviu Predoiu, care nu ține partea celor din Belarus, dar dă o palmă ipocriziei, în primul rând celei americane.

Generalul cu patru stele a dat un interviu Aleph News, în care consideră evenimentul de la Minsk, ”cu deturnarea avionului Ryanair”,  ca un fapt ”condamnabil și ne pune pe toți pe gânduri”.

”Nu știm cu cine suntem în avion și unde vom ateriza. Este clar un abuz inimaginabil. Ce a făcut nu este un gest de putere, este de slăbiciune, un om puternic o face mult mai discret”, spune generalul Predoiu… destul de criptic.

Fostul comandant al SIE face referire directă ”către răspunsul Moscovei, care a uimit pe unii făcând o paralelă între 2013 și ce s-a întâmplat acum”.

”Am văzut știrea duminică, iar primul lucru care mi-a venit în minte a fost avionul președintelui Boliviei. I-au refuzat accesul până să aterizeze în singurul loc unde avea voie”, spune Predoiu, continuând cu o adevărată palmă pentru SUA: ”Indiferent cât de diplomatic, libertin, este un actor când se apropie de încălcarea legii, a generat un precedent”.

Sigur, generalul cu 4 stele nu nominalizează SUA, dar se știe și s-a declarat de către oficialii vremii respective că incidentul a fost provocat de agenția de Intelligence a SUA, CIA!

Foarte interesant este un schimb de replici cu un comentator (semnat Ion Oțelea), care scrie ”Corect, îmi aduc aminte că ați luat poziție și când a fost deturnat avionul bolivian”.

Intrigat oarecum, generalul Silviu Predoiu răspunde: ”Da, am luat dar nu public ci în conformitate cu statutul meu de cadru militar activ la acel moment”.

”Iar poziția a fost identică, tot valoarea de precedent mă îngrijora prioritar”, subliniază Predoiu, completând, repet, intrigat – ”Cât despre acest "îmi aduc aminte" al dvs, mă abțin să îl comentez”.
567
Tagurile:
Avion, Belarus
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

60
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

60
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza

43
(reînnoit 14:52 18.06.2021)
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.

Filmările făcute publice de armată israeliană arată mai multe imagini din cabina de pilotaj, „Roof knocking” (practica sa de a arunca dispozitive neexplozive sau cu randament redus pe acoperișurile țintei casele civile) precedând atacurile asupra mai multor locații.

Potrivit unei declarații publicate de IDF, avioanele sale de luptă „au lovit formațiuni militare și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas” în orașul Gaza și Khan Yunis, ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâșie pe teritoriul israelian.

43
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina

Загрузка...