Google

Google, acuzat urmăreşte locația utilizatorilor și atunci când funcția este dezactivată

426
(reînnoit 19:33 30.05.2021)
După cum arată noile documente prezentate de Business Insider într-un proces împotriva Google, compania a păstrat în mod deliberat datele de localizare ale utilizatorilor chiar și atunci când funcția era dezactivată.

BUCUREŞTI, 30 mai – Sputnik. Documentele prezentate în cadrul procedurilor judiciare împotriva Google arată că directorii și inginerii știau că gigantul internetului îi împiedica pe utilizatorii de smartphone să îşi ascundă locația, relatează Business Insider.

Procesul a fost intentat anul trecut de procurorul general al Arizona, Mark Brnovich. Potrivit acestuia, compania a urmărit ilegal locația utilizatorilor de Android fără consimțământul acestora, chiar dacă utilizatorii dezactivaseră funcțiile Android de urmărire a locației.

De asemenea, site-ul de presă informează că documentele arată că Google a făcut presiuni asupra producătorilor de telefoane pentru a ascunde utilizatorilor setările de confidențialitate.

În plus, conform acelorași documente, Google folosește o varietate de tehnici pentru a culege date de localizare, inclusiv Wi-Fi și chiar aplicații neafiliate cu Google.

Google ar colecta de 20 de ori mai multe date personale decât Apple

Cercetătorul britanic de la Trinity College din Londra, Douglas J. Leith, a constatat, într-un studiu publicat de site-ul specializat Ars Technica, că sistemul Android Google a trimis de 20 de ori mai multe date personale designerului său decât concurentul său iOS de la Apple. Totuşi, aceste constatări au fost contestate de Google.

De asemenea, Vladimir Katalov, specialist rus în securitatea computerelor și cofondator al companiei ruse Elcomsoft, a confirmat că experiența bogată a companiei sale a arătat că Google colectează mult mai multe date decât Apple, a spus acesta, potrivit Sputnik France

Acuzaţii la adresa motorului de căutare Google

Google se află în prezent în vizorul mai multor canale de presă care acuză compania de manipulare a motorului său de căutare. În aprilie anul trecut, a fost depusă o reclamație de către compania-mamă a cotidianului britanic Daily Mail, al cărui trafic a scăzut cu 50%.

Acuzații similare au fost făcute de alte canale de presă, inclusiv de Genius Media Group, HD Media și Sputnik, după o actualizare a algoritmului motorului de căutare Google.

Pe lângă agenţia Sputnik, printre cei afectaţi sunt şi aproximativ 20 de site-uri media rusești ale căror articole au fost plasate mai jos în rezultatele căutării. Acuzația a fost respinsă de Google.

426
Tagurile:
Google
Tematic
Cenzurarea Sputnik de către Google și Facebook - Rusia la OSCE
Google va elimina conținutul care contravine legislației rusești
Moscova cere Google să ridice restricțiile aplicate canalului RT
Românii au făcut praf pagina de Google a castelului prințului care a ucis ursul

NBC: Biden îi va transmite lui Putin „semnal dur”

38
(reînnoit 08:34 13.06.2021)
Joe Biden îi va transmite lui Putin un „semnal dur” la întâlnire de la Geneva, informează postul american de televiziune NBC.

BUCUREȘTI, 13 iun - Sputnik. Statele Unite intenționează să transmită un „semnal dur” liderului rus la întâlnirea dintre președinții ruș și american Vladimir Putin și Joe Biden la Geneva , a informat NBC, citând o sursă informată.

Potrivit interlocutorului canalului, Biden intenționează să demonstreze o abordare care este fundamental diferită de „relațiile de prietenie pe care fostul președinte american Donald Trump le-a anunțat după prima sa întâlnire cu Putin.

Vladimir Putin și Joe Biden se vor întâlni pe 16 iunie. Summitul va include o sesiune de lucru și o altă întâlnire într-un format mai mic. Anterior s-a anunțat că, după discuțiile de la Geneva, liderii celor două țări vor susține conferințe de presă separate. Casa Albă a declarat că consideră acest format „cel mai potrivit”.

Kremlinul a subliniat că nu se așteptă la prea "multe" în urma negocierilor din cauza dezacordurilor existente între Rusia și Statele Unite. Întâlnirea dintre Putin și Biden va avea loc pe 16 iunie la Geneva. Kremlinul a spus că președinții intenționează să discute relațiile ruso-americane, stabilitatea strategică, precum și lupta împotriva COVID-19 și soluționarea conflictelor regionale.

În cadrul summit-ului precedent Rusia-SUA în 2018, Trump, șeful statului de atunci, a pus sub semnul întrebării rezultatele unei investigații efectuate de serviciile secrete americane despre amestecul Moscovei în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA și astfel „i-a dat lui Putin posibilitatea de a răspândi minciuni”.Acest lucru a provocat o reacție violentă în cercurile politice din Statele Unite. Potrivit senatorului John McCain, acesta a fost „unul dintre cele mai rușinoase discursuri ale unui președinte american” din câte ține minte.

38
Tagurile:
Rusia, SUA, Joe Biden, Geneva, Vladimir Putin, NBC

Загрузка...

Ce a declarat secretarul de stat american cu ocazia Zilei Rusiei

373
(reînnoit 14:39 12.06.2021)
Șeful Departamentului de Stat al SUA a făcut i-a felicitat pe cetățenii ruși cu ocazia Zilei Rusiei, confirmând tendința SUA spre o interacțiune constructivă între cele două țări.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Secretarul de stat american Anthony Blinken a transmis felicitări cu ocazia Zilei Rusiei. Declarația sa a fost postată pe site-ul Departamentului de Stat, potrivit RIA Novosti.

„În numele guvernului SUA îi felicit pe cetățenii Rusiei. <...> Voi profita de această ocazie pentru a reafirma aspirația SUA pentru o interacțiune constructivă cu guvernul Federației Ruse în interesul promovării unor relații bilaterale mai stabile și previzibile", este menționat în declarația diplomatului.

Potrivit acestuia, Statele Unite susțin dorința rușilor de a coopera cu comunitatea internațională și de a contribui la soluționarea problemelor de interes global.

© Sputnik / Алексей Никольский

În același timp, relațiile dintre cele două țări, așa cum au afirmat în mod repetat atât Moscova, cât și Washingtonul, sunt „în cel mai jos punct” de dezvoltare. Ele s-au înrăutățit după lovitura de stat din Ucraina, revenirea Crimeii și izbucnirea conflictului din Donbass. Țările europene și Statele Unite au acuzat Kremlinul de amestec și i-au impus sancțiuni, Moscova a reacționat în mod simetric.

Alte pretexte pentru a exercita presiuni asupra Rusiei au fost acuzațiile aduse Kremlinului privind încercarea de a influența alegerile americane și de implicare în atacuri cibernetice, cazul Skripal, construcția ”Nord Stream-2” și multe altele. Restricțiile au fost introduse atât împotriva unor persoane fizice aparte, cât și împotriva unor sectoare întregi ale economiei rusești.

Pe 16 iunie, la Geneva  na avea loc rima întâlnire între Vladimir Putin și Joe Biden în statut de președinți. Kremlinul a spus că întâlnirea este foarte importantă, însă potențialul dezacordului este atât de mare încât nu ar trebui să se aștepte prea multe de la ea.

373
Tagurile:
Ziua Rusiei

Загрузка...