Vladimir Putin și Joe Biden

Biden a povestit despre ce ar vrea discute cu Putin

262
Președintele SUA, Joe Biden, a vorbit despre subiectul pe care și-ar dori să-l abordeze în timpul întrevederii cu liderul rus, Vladimir Putin.

BUCUREȘTI, 30 mai – Sputnik. La întrevederea cu Vladimir Putin, președintele SUA, Joe Biden, intenționează să abordeze subiectul respectării drepturilor omului în Rusia.

“Voi da de înțeles foarte clar că nu vom rămâne deoparte, lăsându-l să încalce aceste drepturi”, a declarat șeful de la Casa Albă, în timpul unui discurs rostit de Ziua Memoriei, sărbătoare națională americană.

Summitul bilaterale al președințulilor SUA și Rusia va avea loc pe 16 iunie, la Geneva. Cei doi lideri urmează să discute despre problemele ce țin de stabilitatea strategică, combaterea pandemiei, agenda internațională și conflictele regionale.

Așa cum a menționat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, organizația speră că lideri vor demara un dialog despre revigorarea regimului de control asupra înarmărilor, inclusiv prin încheierea unui nou acord, în locul New Start.

262
Tagurile:
SUA, Rusia, Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden (56)
Tematic
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: despre ce vor discuta Putin şi Biden
Geneva ar fi un posibil loc al întâlnirii dintre Putin și Biden - mass media
Putin și Biden se vor întâlni la această dată la Geneva
„Lupul și berbecul cel bătrân”. Francezii, despre întâlnirea dintre Putin și Biden
Viktor Orban

UE va lua măsuri împotriva Ungariei după votul pentru proiectul anti-LGBTQIA

20
(reînnoit 19:09 23.06.2021)
Uniunea Europeană va lua măsuri împotriva Ungariei după ce Budapesta a adoptat un proiect de lege împotriva persoanelor LGBTQIA (persoane lesbiene, gay, bisexuale, trans, queer, intersex și asexuate), a declarat miercuri președinta Comisiei Europene.

BUCUREŞTI, 23 iun – Sputnik. Parlamentul ungar a aprobat săptămâna trecută un text de lege care interzice „reprezentarea și promovarea altor identități de gen decât sexul la naștere, a schimbării sexului și homosexualităţii” în rândul persoanelor cu vârsta sub 18 ani.

LGBT
© Sputnik / Алехандро Мартинез Велез

Acest text, puternic criticat de asociațiile pentru drepturile omului și de partidele de opoziție din Ungaria, constituie, în opinia președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o încălcare a valorilor fundamentale ale UE.

„Proiectul de lege ungur este o rușine”, a declarat aceasta reporterilor la Bruxelles. Von der Leyen a adăugat că Uniunea Europeană nu va face compromisuri în ceea ce priveşte principii precum demnitatea umană, egalitatea și respectarea drepturilor omului.

„Le-am cerut comisarilor mei care se ocupă de caz să scrie autorităților ungare pentru a ne exprima îngrijorările sub aspect legal înainte de intrarea în vigoare a proiectului de lege. Cred cu tărie într-o Uniune Europeană în care să fii liber să iubești pe oricine dorești. Și cred într-o Uniune Europeană care îmbrățișează diversitatea, acest lucru reprezintă baza valorilor noastre”, a spus Ursula von der Leyen.

Ungarischer Ministerpräsident Viktor Orbán
© AP Photo / MTI, Szilard Koszticsak

„Prin urmare, voi folosi toate puterile Comisiei pentru a mă asigura că drepturile tuturor cetățenilor din UE sunt respectate, oricine ar fi și oriunde ar locui”, a promis președinta Comisiei Europene, citată de Sputnik France

Președintele ungur János Áder, fost deputat și membru al partidului de guvernământ Fidesz, urmează să semneze în curând acest proiect de lege pentru a intra în vigoare.

Marți, 13 state membre ale blocului, inclusiv Germania și Franța, au criticat acest text, numindu-l „grotesc”.

Înaintea alegerilor de anul viitor, premierul Viktor Orban este din ce în ce mai radical în probleme sociale majore, spunând că luptă pentru a proteja valorile creștine tradiționale de excesele liberalismului occidental.

20
Tagurile:
Ungaria, LGBT

Загрузка...
Putin, Macron și Putin

Merkel și Macron vor să-l invite pe Putin la summitul UE

42
Merkel și Macron vor să-l invite pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, la summitul Uniunii Europene.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și președintele Franței, Emmanuel Macron, vrea ca Uniunea Europeană să examineze problema invitării președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la summitul UE, susține ziarul Financial Times, cu trimitere la surse diplomatice.

Potrivit diplomaților inițiativa a venit din partea Merkel, fiind susținută de Macron.

Sursele care sunt informate cu mersul negocierilor au declarat că reprezentanții Berlinului și Parisului, la reuniunea de la Bruxelles de miercuri au făcut un pas neașteptat pentru ceilalți membri, înaintând propunerii legate de relațiile cu Kremlinul.

42
Tagurile:
Uniunea Europeană, Vladimir Putin, Emmanuel Macron, Angela Merkel
Tematic
Ziua Memoriei și Durerii: Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut
„Calea cea mai bună”: nemții au rămas fascinați de articolul lui Putin pentru Die Zeit
Putin și Merkel au subliniat importanța păstrării memoriei istorice despre război
Putin a declarat că NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse
Rusia nu-și dictează niciodată voința altor state - Putin
Putin: Se intensifică turbulențele geopolitice
Fostul ambasador al Franței la Moscova: „Biden a înțeles foarte clar mesajul lui Putin”

Загрузка...

Palestina: Protestaterii au aprins anvelope la mitingul împotriva amplasării în Beita