Steagrurile SUA și Chinei

China, reacție fulminantă și provocare pentru SUA! Biden, băgat în corzi!

959
Cel mai important demers cu rezonanță mondială – declarația lui Biden prin care cere urgentarea investigațiilor pentru a ”explica originea Covid-19” – primește un replică fulminantă din China

BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik. Analiștii internaționali consideră că Joe Biden a declanșat un adevărat uragan cu consecințe greu de anticipat prin declarația de ieri noapte (timpul României).

Reamintim că Biden a cerut Comunității de informații americană să urgenteze investigațiile pentru a explica originea Covid-19. Mai mult, Biden a solicitat un raport în 90 de zile, cerând Intelligence-ului să ”își dubleze eforturile”!

În declarația sa, Joe Biden dă o indicație clară – CHINA! ”Statele Unite vor continua să lucreze cu partenerii lor din toată lumea pentru a face presiune asupra Chinei cu scopul de a participa la o anchetă internațională completă, transparentă şi bazată pe dovezi”.

Biden a spus că ”la începutul anului 2020, când a apărut COVID-19, am solicitat CDC să aibă acces în China pentru a afla despre virus, astfel încât să putem lupta împotriva acestuia mai eficient. Eșecul de a ne pune inspectorii pe teren în acele luni de început va împiedica întotdeauna orice investigație cu privire la originea COVID-19”.

La nici 24 de ore China a reacționat fulminant, provocând SUA printr-o cerere: deschiderea bio-laboratorului Fort Detrick!

Jurnalistul român de la Radio China Internațional, Dan Tomozei Dimian a detaliat reacția Chinei.

În primul rând, Beijingul consideră declarația lui Biden ”o nouă demonstrație a SUA de politizare și exagerare a fenomenului”, iar ca răspuns China solicită Washingtonului ”transparență și responsabilitate, prin accesul inspectorilor internaționali la bio-laboratorul Fort Detrick și la peste 200 de facilități similare din întreaga lume!”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, arătat că ”în condițiile în care echipa internațională de experți ai OMS a ajuns la concluzia că o “scurgere de laborator” este “extrem de puțin probabilă”, SUA nu face decât să politizeze și să mute problema din zona specialiștilor și științei, în zona serviciilor de informații”.

Pe de altă parte, ministrul chinez subliniază că ”într-un mod iresponsabil, SUA continuă să blocheze accesul la informații și  la propriile laboratoare biologice aflate pe propriul teritoriu și în diverse zone ale globului”.

”Iată lipsa de respect a SUA față de știință și iresponsabilitatea față de viața și siguranța oamenilor lor”, a declarat Zhao, citat de Dan Tomozei.

O observație interesantă de la Beijing: SUA face aceste demersuirare cele mai multe cazuri de infecție și decese confirmate Covid-19, la nivel mondial: aproape 34 de milioane, respectiv peste 607.000!

În acest  context, ministerul chinez de Externe aruncă ”nucleara”: solicită SUA ”să accepte o anchetă internațională condusă de OMS la bio-laboratorul Fort Detrick și la peste 200 de facilități similare, pe care americanii le operează în întreaga lume”.

“Dintr-un sentiment de responsabilitate față de sănătatea omenirii, susținem un studiu cuprinzător al tuturor cazurilor timpurii Covid-19 depistate la nivel mondial și o investigație aprofundată a unor baze secrete și a unor laboratoare biologice din întreaga lume”, a transmis și Ambasada Chinei în SUA, consemnează Dan Tomozei.

Zhao Lijian aruncă alte „rachete” - în Martie 2020, fostul director al CDC, John Redfield, ”a declarat că unele dintre decesele din sezonul gripal, început în Septembrie 2019, au fost de fapt infectate cu Covid-19”.

Și, atenție – susnumitul laborator biologic Fort Detrick din Maryland ”a fost închis, în Iulie 2019, la scurt timp după aceea fiind înregistrat un focar de “boală a țigării electronice”, într-o comunitate din Virginia, cu simptome care seamănă foarte mult cu simptomele Covid-19”, se dezvăluie de la Beijing.

Deci, China demonstrează astfel că ”politizarea și mutarea discuțiilor din plan științific, în plan politic și militar” sunt, de fapt, ”o campanie de bruiaj prin care se caută ascunderea adevărului”.

De dezlănțuie astfel taifunul – ca răspuns la ”uraganul” declanșat de SUA lui Biden? În orice caz, e clar că Beijingul nu expune încă toate datele pe care le are despre SUA! Iar Biden este deja băgat în corzi!

O altă problemă pe care Dan Tomozei o scoate în evidență se referă la ”rădăcinile pandemiei COVID-19” care… ”sunt anterioare „momentului” Wuhan!”

Ziaristul subliniază că tendențiozitatea solicitării lui Biden către serviciile de informații iar asta o face în condițiile în care” China are astăzi un total de 109.693 cazuri confirmate Covid-19 și 4.905 decese, față de 33.999.680 cazuri și 607.726 decese în SUA”.

Jurnalistul trage concluzia – de fapt, ”asistăm la un război dus pe toate planurile între principalele puteri ECONOMICE ale lumii”.

”Mecanismele de propagandă și manipulare americană sunt turate la maxim în fața singurei entități capabile să reziste și care se încăpățânează să refuze modelul american - vorbesc de China”, scrie Dan Tomozei, punctând că ”este ușor de anticipat ce vom avea la finalul celor 90 de zile oferite de Biden” – dar și că la fel de previzibilă este ”mutarea greutății războiului Covid-19 în plan economic”.

Și, desigur, această concluzie este susținută de măsurile și propunerile făcute de SUA și cei din siajul său: ”blocajul impus companiilor chineze și, de ce nu, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022, pentru care deja se solicită boicot general din partea americanilor”.

”Toate, absolut toate aceste inițiative au un substrat politic și economic”, conchide Dan Tomozei, a cărui analiză o puteți citi integral pe blogul personal

Și… totuși: așa cum comentam mai sus, China este o campioană a sporturilor de strategie – dar aici nu vorbim de sport, ci de o bătălie între giganți. Nu s-au scos decât puține date și arme pe masă. Ce va ieși din această înfruntare? Cel mai probabil, un dezastru la scară planetară!

Cine are acest interes? Oare nu cumva cei ce vor să șteargă întreaga memorie a omenirii și să rescrie istorie, tradițiile, credințele, omul… și chiar pe Dumnezeu?

959
Tagurile:
China
Aleksandar Vulin (File)

Serbia: „Vom rămâne neutri militar” - poziția Serbiei cu privire la NATO, neschimbată

63
Poziția Serbiei cu privire la NATO rămâne neschimbată, iar țara nu se va alătura alianței, a declarat ministrul sârb de Interne Aleksandar Vulin.

BUCUREŞTI, 24 iun – Sputnik. Alianța occidentală a bombardat fără milă ţara balcanică timp de 78 de zile consecutive, în 1999, campania lăsând în urmă peste 5.000 de civili morți, provocând, în acelaşi timp, o creștere gravă a numărului de boli oncologice și facilitând regiunii separatiste Kosovo declararea independenței față de Belgrad.

Poziția Serbiei față de NATO rămâne neschimbată, iar țara nu se va alătura alianței, a declarat ministrul sârb de Interne Aleksandar Vulin.

„Serbia sub conducerea președintelui Aleksandar Vucic a decis că va fi neutră din punct de vedere militar. Nicio suspiciune, indiferent de unde provine - din est sau din vest -, nu are nicio bază în realitate”, a spus Vulin, luând cuvântul joi la Conferința ruso-sârbă organizată de clubul de discuții Valdai de la Belgrad.

„Am adoptat o decizie parlamentară, o strategie națională de apărare și toate documentele necesare în care am precizat clar că Serbia nu va fi membră a NATO”, a explicat oficialul, subliniind că pentru aderarea la alianță ar fi necesar ca țara să schimbe complet întreaga structură a guvernului.

„Suntem pregătiți să oferim aproape totul pentru a asigura pacea și pentru libertate”, a subliniat oficialul.

De asemenea, Vulin a comentat cu privire la disputa în desfăşurare între alianța occidentală și Moscova, spunând că „Federația Rusă își exprimă poziția - iar această poziție este cât se poate de clară - că apropierea NATO de frontierele Rusiei este absolut inacceptabilă, problematică din punct de vedere al securității și inutilă”, a mai spus ministrul sârb de Interne, citat de Sputnik News.

Ministrul a amintit despre bombardamentele NATO din 1999 asupra Iugoslaviei, sugerând că „tot ceea ce se face împotriva noastră este, în cele din urmă, îndreptat către Rusia. Agresiunea NATO din 1999 împotriva Serbiei a fost începutul unui atac asupra Rusiei, iar Rusia a înțeles acest lucru”.

Numind Rusia drept un „aliat” al Serbiei, Vulin a mai spus că, în toți anii de cooperare dintre cele două țări, Belgradul nu a suferit niciodată presiuni din partea Rusiei cu privire la nicio chestiune. „Nu ni s-a spus niciodată: «faceți asta și asta, altfel veți simți puterea Rusiei».”

La rândul său, Evgheni Primakov, nepotul fostului ministru rus de Externe și prim-ministru Evgeni Primakov, și șeful Rossotrudnichestvo, o agenție guvernamentală însărcinată cu coordonarea cooperării internaționale, a subliniat că relațiile Rusiei cu Serbia sunt „foarte bune” sub aspect politic, „având în vedere situaţia complicată din Serbia, care este înconjurată de Uniunea Europeană și de țările membre NATO.”

Poziţia Serbiei faţă de NATO

La peste 20 de ani de la bombardamentele din 1999, sârbii rămân în general ostili față de NATO, un sondaj recent arătând că aproximativ 80% dintre locuitorii țării se opun cu fermitate aderării țării lor la alianţă și doar 5% fiind favorabili ideii, potrivit sursei citate. De asemenea, aproximativ 30 % și-au exprimat opoziția față de integrarea națiunilor balcanice în Uniunea Europeană.

Peste 5.000 de civili au murit în bombardamentele din 1999, care au durat 78 de zile și au vizat Serbia și Muntenegru, care atunci făceau parte din Republica Federală Iugoslavia. În timpul campaniei, NATO a efectuat 2.300 de atacuri și a lansat aproape 420.000 de rachete, bombe și alte proiectile, folosind inclusiv bombe cu dispersie și muniţii cu uraniu sărăcit. Utilizarea acestora din urmă a provocat o creștere letală a cancerelor în toată regiunea, pentru care oficialii occidentali au refuzat să accepte asumarea vreunei culpabilităţi.

În 2017, academicianul sârb Ljubisa Rakic a calculat că uraniul sărăcit aruncat atunci asupra Iugoslaviei ar fi fost suficient pentru a construi aproximativ 170 de bombe nucleare, similare celei pe care SUA a lansat-o asupra Hiroshimei în 1945.

De asemenea, bombardamentele au provocat pagube de până la 100 de miliarde de dolari, distrugând sau avariind peste 25.000 de clădiri de locuinţe, sute de kilometri de infrastructură rutieră și feroviară, 14 aeroporturi, 19 spitale, 20 de centre de sănătate, 69 de școli, 18 grădinițe, 176 de monumente culturale și 38 de poduri. Printre ţinte a fost şi Radio-Televiziunea din Serbia. Ambasada Chinei la Belgrad a fost, de asemenea, lovită accidental, fiind ucişi trei cetățeni chinezi.

La începutul acestui an, Serbia a intentat primele procese împotriva NATO în numele victimelor bombardamentelor din 1999.

Patru dintre cele șase republici din fosta Iugoslavie au aderat la NATO din 2004, fiind diferite niveluri de presiune în acest sens din partea Occidentului și în ciuda opoziţiei populare din țări, precum Muntenegru și Macedonia de Nord.

63
Tagurile:
Serbia
Tematic
Simonyan: Rusia, dispusă să ajute Serbia în lupta cu liberalismul radical
Explozie la o fabrică de muniții din Serbia - locuitorii au fost evacuați (VIDEO)
Armata rusă va participa la exercițiile comune cu Rusia și Serbia

Загрузка...
Основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж в полицейском автомобиле (11 апреля 2019). Лондон

Snowden și Zaharova, după moartea lui McAfee: “Assange ar putea fi următorul”