Paris

Franța: Polițistă, înjunghiată de mai multe ori de un atacator cu cuțitul

752
(reînnoit 07:44 29.05.2021)
O polițistă ar fi fost înjunghiată de mai multe ori în La Chapelle-sur-Erdre, Franța, de un atacator cu cuțitul, care i-a provocat răni grave. Suspecul a fugit, iar ofiţerii de poliţie îl caută.

BUCUREŞTI, 28 mai – Sputnik. O polițistă din Nantes, Franţa, ar fi fost înjunghiată de mai multe ori în La Chapelle-sur-Erdre, Franța, de un atacator cu cuțitul, care i-a provocat răni grave. Ofițerii îl caută pe suspect, despre care se crede că a fugit pe jos, după ce mașina sa a fost găsită în oraș.

Surse din poliție au declarat pentru postul BFMTV că atacul a avut loc în jurul orei 10:00 dimineața (8:00 GMT) vineri dimineață în La Chapelle-sur-Erdre, Loire-Atlantique. Agresorul ar fi intrat în secția de poliție a orașului înainte de a ataca poliţista, potrivit RT

​Aceasta a fost rănită la membrele inferioare, potrivit relatărilor, și este grav rănită. A fost dusă urgent la spital.

​Ofițerii caută acum agresorul. Peste 80 de jandarmi şi trei unități de câini au fost desfășurate, împreună cu un elicopter de poliție. Pe Twitter, Jandarmeria Națională a îndemnat locuitorii să „evite zona” și „să respecte cu strictețe instrucțiunile poliției”.

752
Tematic
Franța: pașaportul de vaccinare este obligatoriu la marile evenimente
De azi se relaxează RESTRICȚIILE în Franța - ce se schimbă din 19 MAI
Macron și Le Pen sunt finaliștii potențiali ai alegerilor prezidențiale din Franța
Automobile ale poliției italiene

Focuri de armă în Italia, sunt victime

38
Potrivit informațiilor preliminare oferite de oamenii legii, cel care a tras focurile de armă a fugit de la fața locului.

CHIȘINĂU, 13 iunie - Sputnik. O persoană necunoscută a deschis duminică focul pe o stradă din orașul Ardea de lângă Roma, trei persoane au fost rănite - un bărbat în vârstă și doi copii. Despre aceasta a comunicat postul TV RaiNews24.

Potrivit informațiilor prealabile oferite de forțele de forțele de ordine, persoana care a efectuat împușcăturile a fugit de la fața locului. Acum polițiștii din Ardea și din orașele învecinate, Pomezia și Anzio, îl caută pe ifractor.

În contextul celor întâmplate, polițiștii și carabinierii au primit numeroase apeluri telefonice de la locuitorii îngrijorați din Ardea. Se presupune că incidentul a avut loc ca urmare a unei altercații. Potrivit mai multor portaluri locale, un bărbat în vârstă ar fi fost ucis, iar doi nepoții ai săi au fost răniți. Potrivit acestei ipoteze, tatăl acestor copii ar fi fost cel care a deschis focul, scrie RaiNews24.

38
Tagurile:
Focuri de armă, Italia

Загрузка...

OMS schimbă macazul: Ce spune despre proveniența coronavirusuluic

45
(reînnoit 12:28 13.06.2021)
Experții OMS au publicat în martie un raport după vizita în orașul Wuhan, afirmând că proveniența de laborator a noului coronavirus este puțin probabilă.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că nu exclude o ”scurgere” din laborator a SARS-CoV-2. El a vorbit despre aceasta la summitul liderilor G7, informează RIA Novosti.

Șeful OMS a amintit că cel puțin 174 de milioane de persoane au contractat infecția cu coronavirus, iar 3,75 de milioane au murit din cauza complicațiilor provocate de acesta.

”Cred că acești oameni ar trebui să afle de unde a apărut acest virus. Ei  merită asta. Acest lucru este necesar pentru ca în viitor să putem preveni repetarea pandemiei ", a spus Gebreyesus, citat de Daily Mail.
Potrivit acestuia, China nu a dat dovadă de suficientă „transparență și cooperare” la etapele inițiale ale investigației privind originea SARS-CoV-2. El a adăugat că fiecare ipoteză trebuie luată în considerare.

”Au existat dificultăți în ceea ce privește schimbul de date, în special date brute ... sperăm că la etapa următoare va fi o cooperare mai bună”, a rezumat șeful OMS.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat în martie raportul complet al grupului de experți cu privire la vizita în orașul Wuhan, întreprinsă pentru identificarea cauzelor apariției coronavirusului. Experții OMS au considerat că o ”scurgere” a virusului din laborator este „foarte puțin probabilă” și au sugerat că SARS-CoV-2 a fost transmis oamenilor de la lilieci printr-un alt animal. Statele Unite și alte 13 țări și-au exprimat „îngrijorarea” în legătură cu constatările experților și au declarat că este necesară o „anchetă independentă”.

China a subliniat în repetate rânduri că are o poziție deschisă și responsabilă în ceea ce privește publicarea materialelor cu privire la epidemia COVID-19. După cum a menționat  Ministerul Afacerilor Externe al țării, chiar de la începutul pandemiei Beijingul a început investigația, a identificat agentul patogen și a publicat toate datele cheie. Intenția Statelor Unite de a investiga originile SARS-CoV-2 în China a fost calificată drept un joc politic și o încercare de a pune vina pe alții.

45
Tagurile:
OMS, COVID-19

Загрузка...