Franţa: Relaxarea regulilor privind munca, din 9 iunie ce schimbări apar

269
În Franţa, regulile privind telemunca vor fi relaxate începând cu 9 iunie, pentru a permite angajaților să revină treptat în companii în contextul scăderii numărului de cazuri COVID-19.

BUCUREŞTI, 27 mai – Sputnik. Regulile privind telemunca în Franţa vor fi relaxate începând cu 9 iunie, pentru a permite angajaților să revină treptat în companii, a anunţat ministrul francez al Muncii, Elisabeth Borne.

„Datorită îmbunătățirii situației sanitare, din 9 iunie companiile vor avea posibilitatea de a stabili, între conducere și reprezentanții angajaților, un număr minim de zile de telemuncă pe săptămână”, a declarat ministrul Muncii la Sud Radio.

„Telemunca rămâne (…) [o soluţie] importantă pentru a reduce răspândirea virusului”, dar ea nu va mai fi „sistematică pentru toate activitățile care o permit”, a adăugat Borne, citată de Sputnik France

Noul protocol pentru companii, prezentat deja partenerilor sociali, va fi afişat online săptămâna viitoare.

Pe lângă diminuarea constrângerilor privind telemunca, normele sanitare, precum purtarea măștii sau distanțarea fizică, vor continua să se aplice. Întâlnirile se pot relua, dar cu menţinerea unei distanţe de patru metri între persoane și a gesturilor de barieră, a spus Elisabeth Borne.

269
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1793)
Tematic
De azi se relaxează RESTRICȚIILE în Franța - ce se schimbă din 19 MAI
Macron și Le Pen sunt finaliștii potențiali ai alegerilor prezidențiale din Franța
Franța: pașaportul de vaccinare este obligatoriu la marile evenimente
Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO a vorbit despre principalele subiecte ale summitului Alianței

47
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, înainte de începerea summitului Alianței de la Bruxelles, a declarat că subiectul principal al summitului va fi Rusia și viitoarele discuții dintre liderii Statelor Unite și ale Rusiei, Joe Biden și Vladimir Putin.

Summitul NATO are loc luni la Bruxelles, cu participarea fizică a liderilor țărilor aliate. La Summitul vor fi puse în discuție subiecte ce țin de noul concept strategic al Alianței până în 2030, Rusia, China, consolidarea dezvoltării tehnologice, combaterea schimbărilor climatice și a amenințărilor din spațiul cibernetic și spațial.

"Relațiile noastre cu Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul Războiului Rece din cauza acțiunilor agresive rusești. Sunt sigur că liderii țărilor NATO vor confirma abordarea noastră dublă față de Rusia: apărare puternică pe de o parte și dialog pe altul", a spus Jens Stoltenberg.

Potrivit secretarului general al Alianței, „liderii țărilor NATO vor purta, de asemenea, consultări cu președintele SUA, Joe Biden, înainte de discuțiile acestuia cu Vladimir Putin”.

47
Tagurile:
Jens Stoltenberg, NATO

Загрузка...
Boris Johnson

BoJo va întârzia redeschiderea Marii Britanii pentru a opri răspândirea variantei Delta

82
Oamenii de știință britanici l-au avertizat pe premierul britanic Boris Johnson că țara se va confrunta cu 100.000 de cazuri de coronavirus în fiecare zi, din cauza răspândirii variantei Delta de COVID 19,

BRUXELLES, 14 iun – Sputnik. Varianta Delta de Covid 19 a fost identificată pentru prima dată în India și se crede despre ea că ar fi cu aproximativ 60 la sută mai transmisibilă decât varianta Kent, care a fost anterior dominantă în Regatul Unit, arată Sputnik

Premierul britanic Boris Johnson trebuia să anunțe ridicarea restricțiilor anti-coronavirus pe 21 iunie, dar există relatări care spun că șeful guvernului de la Londra va anunța în cursul zilei de astăzi, într-o conferință de presă, amânarea redeschiderii între două și patru săptămâni.

Oficialii britanici au fost informați că o întârziere în reducerea restricțiilor anti-coronavirus ar putea ajuta ca mii de oameni să nu ajungă la spital, spune presa britanică. Astfel, datele prezentate miniștrilor sugerează că un nou val de coronavirus va afecta în cea mai mare parte tinerii, care încă nu au fost vaccinați.

Experții în sănătate sunt îngrijorați de faptul că varianta Delta identificată în India dublează riscul spitalizărilor, fiind cu aproximativ 60% mai transmisibilă și parțial rezistentă la vaccinuri. Dr. Raghib Ali, consultant onorific în medicină la spitalul Universității Oxford, a declarat că luna trecută a fost cea mai aglomerată, numărul cazurilor grave fiind mai mare decât în ​​timpul vârfurilor din primul și al doilea val.

Conform datelor guvernamentale, peste 41 de milioane de persoane au primit o primă doză de vaccin și aproape 30 de milioane sunt vaccinate complet. Un studiu realizat de Public Health England a arătat ulterior că o singură inoculare este eficientă doar 33% împotriva variantei Delta, iar a doua doză mărește protecția la aproximativ 81%.

Întârzierea redeschiderii va oferi oamenilor de știință, de asemenea, mai mult timp pentru a studia varianta Delta și pentru a vedea dacă programul de imunizare a slăbit legătura dintre infecții, spitalizări și decese.

Cu toate acestea, amânarea ar putea să-i înfurie pe parlamentarii conservatori, precum și pe proprietarii de afaceri, care avertizează cu privire la consecințele cumplite ale acestei amânări pentru economia deja bolnavă. Asociația Afacerilor de Noapte a declarat că alte patru săptămâni de restricții ar fi devastatoare pentru cluburile de noapte care au fost închise din martie anul trecut. Proprietarii de afaceri au cheltuit deja milioane de lire sterline pentru a-și pregăti localurile în noile condiții, pentru ca acum să fie nevoiți să aștepte încă două sau patru săptămâni.

Mark Harper, președintele Grupului parlamentar de recuperare după COVID, a declarat că decizia de a amâna redeschiderea va fi o alegere politică. El a avertizat că restricțiile de siguranță din Anglia pot rămâne în vigoare toamna și iarna când cresc cazurile de infecții respiratorii.

"Eficacitatea vaccinurilor noastre în prevenirea spitalizării înseamnă că deblocarea pe 21 iunie ar putea să fie desfășurată în siguranță. Orice decizie privind întârzierea va fi o alegere politică. Variante și mutații vor apărea și în timpul care urmează. Trebuie să învățăm să trăim cu ea. Dacă vaccinurile noaste foarte eficiente nu ne pot elibera de restricții, atunci nimic nu ne va mai elibera vreodată”, a spus Harper.
82
Tagurile:
UK, Marea Britanie, COVID-19, coronavirus

Загрузка...
Lacul Baikal

Concurs de fotografie ”Rusia de neuitat”: regulile participării

0
Rossotrudnicestvo lansează un nou concurs pentru pasionații de fotografie, informează Casa Rusă din București. Concursul durează o lună. Cine poate participa.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Pasionații de călătorii și de fotografie sunt invitați să participe la un minunat concurs.

Casa Rusă din București informează că Rossotrudnicestvo lansează un nou concurs intitulat ”Rusia de neuitat”.

Pentru a participa la aceasta, postați pe rețelele sociale fotografii făcute în Rusia. Acestea pot fi imagini ale naturii sau ale orașelor. Nu uitați să puneți hashtagurile #РСНезабываемаяРоссия și #RSUnforgettableRussia, precizează Casa Rusă din București pe pagina sa de Facebook.

Cele mai bune fotografii vor fi publicate în contul Rossotrudnicestvo.

De asemenea, autorii celor mai frumoase cinci cadre vor primi premii.

Concursul începe de Ziua Rusiei, 12 iunie, și va dura exact o lună, până pe 12 iulie.

”Succes!”, au transmis tuturor participanților reprezentanții Casei Ruse din București.
0
Tagurile:
Rusia

Загрузка...