Джо Байден

Biden, anunțul momentului! SUA pregătește un ”război mondial” sau ”arma păcii”?!

687
(reînnoit 06:36 27.05.2021)
Președintele SUA surprinde din nou, făcând un anunț care pune lumea pe jar. Ion Cristoiu spune clar: ”Vă atrag atenția că suntem în preajma unui război mondial”.

BUCUREȘTI, 27 mai – Sputnik. Reacția celebrului ziarist Ion Cristoiu este radicală: ”America va începe războiul împotriva Chinei declarând virusul ca fiind creat în laborator. Vă atrag atenția că suntem în preajma unui război mondial”.

Ion Cristoiu se referă la cererea preşedintelui Biden către Comunitatea de informaţii americană să urgenteze investigațiile pentru a explica originea Covid-19. Mai mult, Biden a solicitat un raport în 90 de zile, cerând Intelligence-ului să ”își dubleze eforturile”!

De asemenea, în declarația sa, Joe Biden spune clar: ”Statele Unite vor continua să lucreze cu partenerii lor din toată lumea pentru a face presiune asupra Chinei cu scopul de a participa la o anchetă internaţională completă, transparentă şi bazată pe dovezi”.

”La începutul anului 2020, când a apărut COVID-19, am solicitat CDC să aibă acces în China pentru a afla despre virus, astfel încât să putem lupta împotriva acestuia mai eficient. Eșecul de a ne pune inspectorii pe teren în acele luni de început va împiedica întotdeauna orice investigație cu privire la originea COVID-19”, a arătat Biden.

Pe de altă parte, Biden cere că, în raportul ce trebuie dat peste 90 de zile să fie precizate ”domenii de anchetă viitoare care ar putea fi necesare, inclusiv întrebări specifice pentru China”.

”Am solicitat, de asemenea, ca acest efort să includă activitatea laboratoarelor noastre naționale și a altor agenții ale guvernului nostru pentru a spori eforturile comunității de informații”, a spus Biden, completând – ”și am cerut comunității de informații să țină Congresul pe deplin informat despre activitatea sa”.

Desigur, din declarația lui Biden pare a rezulta clar direcționarea vinovăției către China, implicit măsuri dure. Suprapuse peste ”Green Deal”-ul care va afecta producția chineză, aceste posibile măsuri americane pot justifica temerile lui Ion Cristoiu – un posibil război mondial – nu obligatoriu cu arme militare, ci economice.

Dar, pe de altă parte, teoria lui Cristoiu, implicând și Rusia – mai bine zis ”acordul” lui Biden pentru Nord Stream 2 – pare a fi exagerată și elimină o opțiune serioasă: pacea.

Nu pentru că Biden și echipa lui ar fi niște porumbei de gen – ci pentru că forța combinată a Răsăritului l-a convins că e bine să nu se aventureze prea mult. În acest context, poate ar trebui să privim evidenta amenințare adresată Chinei ca un… șantaj? Sau ca o fluturare a unei ”arme” pe care, la nevoie, Washington-ul o poate folosi? O ”armă a păcii”?...

Oricum, declarația președintelui Biden este una de o importanță uriașă – și merită privită cu toată atenția.

687
Tagurile:
Război, Joe Biden
LGBT

Drapelul LGBT va fi arborat deasupra Departamentului de Stat și a ambasadelor SUA

125
Deşi, în ciuda promisiunii electorale a lui Joe Biden, steagurile LGBT nu sunt încă permise deasupra bazelor militare americane, diplomația țării încalcă linia administrației lui Trump și anunță viitoarea arborare a acestor steaguri deasupra misiunilor diplomatice.

BUCUREŞTI, 22 iun – Sputnik. Pentru a marca 6 ani de la legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în Statele Unite, Departamentul de Stat va arbora steagul LGBT deasupra sediului său central și a clădirilor misiunilor sale în străinătate între 26 și 28 iunie.

Ungarischer Ministerpräsident Viktor Orbán
© AP Photo / MTI, Szilard Koszticsak

„Un lucru pe care îl pot anunța astăzi pentru prima dată este că la sfârșitul acestei luni Departamentul de Stat va arbora steagul Progresului, un simbol care se referă la diversitatea și intersecționalitatea LGBTQI, a oamenilor și a comunităților [LGBTQI] din întreaga lume”, a declarat luni secretarul de stat Antony Blinken la un podcast al Consiliului Atlantic.

Secretarul de stat al SUA a explicat că ambasadorilor SUA și altor șefi de misiune din întreaga lume li s-a permis anterior să afişeze steagul în birourile și pe clădirile lor.

„Fiecare țară în care suntem reprezentați, șefii de misiune, ambasadorii noștri, birourile noastre – oricine este responsabil – au dreptul de a ridica steagul mândriei pe fațada ambasadei”, a adăugat acesta, potrivit Sputnik France

Decizia lui Trump, respinsă

Cu acest gest, Departamentul de Stat se opune deciziei administrației Trump de a respinge cererile ambasadelor americane de a afișa steagului LGBT. Fostul secretar de stat Mike Pompeo, un creștin evanghelic ferm, care s-a opus public căsătoriilor între persoane de același sex, a subliniat la acea vreme că numai drapelul american trebuie să apară deasupra ambasadelor americane. Mai mult, a limitat chiar vizele pentru intrarea în Statele Unite pentru partenerii diplomaților gay străini.

Noua politică a lui Joe Biden

De la începutul mandatului său, Joe Biden promisese că va apăra drepturile minorităților sexuale din lume şi că va fi o prioritate. Biden a relansat în special o inițiativă luată în 2011 de Barack Obama pentru „promovarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transgender, queer și intersexuale (LGBTQI) din întreaga lume”.

De asemenea, democratul a abrogat interdicția aplicată persoanelor transgender de a se înrola în armata SUA, anulând o altă decizie luată de predecesorul său. Cu toate acestea, și-a încălcat promisiunea de a permite arborarea steagurilor LGBT la bazele militare americane. În conformitate cu legea adoptată sub Donald Trump, care interzice orice steag neoficial în unităţile armatei, steagurile LGBT sunt încă interzise la bazele militare din întreaga țară, a confirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, pe 4 iunie.

125
Tagurile:
LGBT, SUA

Загрузка...
Vaccină Johnson & Johnson

Israelul vrea vaccineze toți adolescenții din teama răspândirii variantei Delta

35
(reînnoit 18:05 22.06.2021)
Autoritățile israeliene au recomandat luni vaccinarea împotriva COVID-19 a tuturor adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani pentru a împiedica reapariția epidemiei din cauza variantei Delta identificată pentru prima dată în India.

BUCUREŞTI, 22 iun – Sputnik. Luna trecută, Israelul a extins campania de vaccinare la adolescenți, dar părinții au fost până acum liberi să decidă dacă îi vaccinează sau nu.

© Sputnik / Ilya Pitalev

În timp ce trei sferturi dintre israelienii eligibili sunt vaccinați împotriva coronavirusului, cazurile de contaminare au scăzut de la 10.000 pe zi în ianuarie la mai puțin de 12 cazuri pe zi la începutul lunii iunie, ceea ce a permis țării să ridice aproape toate măsurile restrictive.

Însă săptămâna aceasta au apărut două focare în școli, ceea ce a alimentat dezbaterile cu privire la riscul prezentat de varianta Delta și a determinat autoritățile să recomande vaccinarea adolescenților înainte de perioada vacanţei de vară, potrivit Sputnik France

În același timp, Ministerul Sănătății din Israel a anunțat că israelienii care călătoresc în țări considerate nesigure se vor confrunta cu amenzi mari.

35
Tagurile:
Israel

Загрузка...
George Simion, AUR

George Simion, declarația zilei: Statul român a ajuns doar un executant onorific