Bombardierele ruse Tu-22M3 cu rază lungă de acțiune aterizează în Siria pentru prima dată

184
(reînnoit 19:38 26.05.2021)
Bombardierele ruse Tu-22M3 cu rază lungă de acțiune aterizează în Siria pentru prima dată, o dată cu începerea antrenamentele deasupra Mării Mediterane a forțelor aeriene ale țării.

BRUXELLES, 26 mai – Sputnik. Bombardierele modernizate Tupolev Tu-22M3 cu rază lungă de acțiune au zburat la baza aeriană rusească Khmeimim din Siria, unde vor fi amplasate pentru prima dată după reconstrucția și prelungirea celei de-a doua piste, arată RT

Construite inițial în timpul Uniunii Sovietice, avioanele Tu-22M3 au beneficiat de o modernizare extinsă. Anterior, aeronava fusese amplasată în Rusia și zburase în Siria doar pentru anumite misiuni, dar acum va avea sediul în Khmeimim, pe coasta mediteraneană.

Rusia a fost un aliat de lungă durată al Siriei și a fost implicată în războiul civil sirian din 2015, când a fost invitată de guvernul din Damasc, condus de președintele Bashar Assad, pentru a sprijini lupta împotriva insurgenței teroriste din țară.

Odată cu reconstrucția bazei aeriene Khmeimim, care include instalarea de noi echipamente de iluminat și radio, toate tipurile de aeronave aflate în serviciul forțelor armate ruse o pot folosi acum pentru a decola și ateriza.

În timp ce se află în țară, bombardierele vor fi implicate în antrenamente cu zboruri deasupra mării. O dată ce antrenamentul va fi complet, aeronavele se vor întoarce la aerodromurile permanente din Rusia.

Tu-22M3 este un bombardier care și-a făcut primul zbor pe 20 iunie 1977. În 2018 el a fost modernizat în mod semnificativ și, potrivit site-ului Tupolev, compania care a realizat avionul, aeronava are acum o rază și o eficacitate de luptă semnificativ mai mari.

În martie, trei persoane au fost ucise atunci când sistemul de evacuare a unui bombardier Tu-22M3 s-a blocat în timpul pregătirilor  de dinaintea zborului, în orașul rus Kaluga. Altitudinea fiind mult prea mică pentru funcționarea parașutelor, membrii echipajului au fost uciși la izbirea de sol.

184
Tagurile:
Bombardierul Tu-22M3
Roman Protasevici

Protasevici: Nu am fost forțat cooperez cu ancheta

39
Fondatorul canalului telegram Nexta, Roman Protasevici, a declarat că nu a purtat negocieri cu anchetatorii și nu a fost forțat să coopereze.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Fondatorul canalului Telegram Nexta, Roman Protasevici, reținut în Belarus, a declarat că nu a negociat cu anchetatorii și nu a fost forțat să coopereze.

“Nu am avut niciun fel de negocieri cu anchetatorii, orice participare a mea la măsuri este benevolă”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, organizată de MAE belarus în legătură cu situația din jurul aterizării avionului Ryanair.

Reamintim că pe 23 mai, avionul Ryanair, care urma cursa Atena – Vilnius, a aterizat de urgență în aeroportul din Minsk, în urma apariției informației despre existența unei bombe la bord, care ulterior nu a fost confirmată. Activiștii belaruși au anunțat că în aeronavă se află Protasevici. În urma verificării documentelor în aeroportul din Minsk, acesta fusese reținut. Împotriva acestuia fusese intentat un dosar penal în temeiul mai multor articole, inclusiv “organizarea dezordinilor în masă”. Acesta riscă până la 15 ani închisoare. Totodată, Protasevici a fost inclus de către KGB al Belarusului în lista persoanelor implicate în terorism.

Împreună cu Protasevici fusese reținută și o cetățeancă a Rusiei, Sofia Sapega. Un șir de state occidentale, inclusiv UE, au criticat cele întâmplate și au cerut eliberarea lui Protasevici și Sapega.

39
Tagurile:
Belarus, Roman Protasevici
Tematic
Șefii serviciilor ruse și belaruse au discutat despre contracararea agresivității Vestului
Fost comandant SIE, palmă pentru SUA în cazul Belarus!
Ultima oră: NATO, decizie surprinzătoare împotriva Belarus
Armele Armatei Belarusului: De ce se teme Occidentul?
Belarusul este pregătit să introducă sancțiuni ca răspuns la sancțiunile UE
UE interzice zborurile companiilor aeriene din Belarus în spațiul său aerian
Putin, despre contraproductivitatea sancțiunilor UE împotriva Belarusului

Загрузка...
Joe Biden la summit-ul NATO

Iohannis și Erdogan l-au flancat pe Joe Biden la poza de grup a NATO

147
Distribuția liderilor din NATO la poza de grup de astăzi de la Bruxelles este cel puțin intrigantă: Joe Biden i-a avut de-a dreapta și de-a stânga sa pe Klaus Iohannis și pe Erdogan, președintele Turciei

BRUXELLES, 14 iun – Sputnik. Deși presa pro-Iohannis din România a încercat să ascundă adevărata poziționare de la fotografia de grup, spunând că Biden s-ar fi aflat între Iohannis și președintele Poloniei pentru a da un anumit mesaj anti-Rusia, din fotografie se vede clar că președintele SUA este flancat, chiar în prima linie unde este așezat, de președinții României și Turciei!

Summit-ul NATO de la Bruxelles - poză de grup
© REUTERS / KEVIN LAMARQUE
Summit-ul NATO de la Bruxelles - poză de grup

Înaintea summitului NATO de la Bruxelles, preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că NATO este "extrem de importantă" pentru interesele americane şi a adăugat că doreşte ca Europa să ştie că Statele Unite ale Americii sunt de partea sa.

"Articolul 5 este o obligaţie sacră. Vreau ca întreaga Europă să ştie că SUA sunt aici", a declarat Biden.

În stilul caracteristic ofensivei SUA și NATO, Biden a lansat săgeți spre Rusia și China, spunând că "Rusia nu acţionează într-o manieră coerentă cu ceea ce ne aşteptam noi, şi nici China", de parcă statele suverane ar avea obligația să facă ce vrea SUA sau să stea la dipoziția NATO!

Rămâne în continuare misterul așezării lui Biden între Iohannis și Erdogan, știut fiind că protocolul în asemenea ocazii este foarte atent gândit dinainte. Dacă ar fi vrut să dea un mesaj agresiv anti-Rusia, Biden nu s-ar fi pozat alături de Erdogan, un aliat al Moscovei. Dar parcă nici președintele României nu mai arată atât de fioros anti-Rusia în compania lui Erdogan!

147
Tagurile:
Joe Biden, NATO, Klaus Iohannis

Загрузка...
Steagul Rusiei și SUA

Achiziția de obligațiuni suverane rusești, blocată pentru instituțiile financiare ale SUA