Emmanuel Macron

Franța: pașaportul de vaccinare este obligatoriu la marile evenimente

135
(reînnoit 11:51 26.05.2021)
După ce Spania a prezentat primul pașaport Covid, a venit rândul Franței să dea detalii despre cum va funcționa așa numitul certificat verde.

BRUXELLES, 26 mai – Sputnik. Un oficial francez a explicat pentru ziarul Le Parisien cum va funcționa noul pașaport de vaccinare, și, chiar dacă el se referă la modelul acestuia din Franța, detaliile sunt importante pentru că vor fi similare și în alte țări europene.

Astfel, Cédric O, secretar de stat în tranziţia digitală,  spus despre pașaportul sanitar, care va fi accesibil peste două săptămâni, că pe 29 mai, asigurările de sănătate din Franţa le vor pune la dispoziţie celor vaccinaţi un certificat sub formă de cod QR ce va putea fi descărcat de pe site-ul asigurărilor.

Obligatoriu la evenimentele mari

Din 9 iunie, în Franța intră în vigoare paşaportul sanitar, obligatoriu pentru marile evenimente, mai exact cele cu peste o mie de participanţi – concerte, festivaluri, conferinţe, meciuri, vase de croazieră.

Acest document va conţine fie certificatul de vaccinare, fie un test PCR sau rapid negativ, fiind dovada imunizării sau a faptului că persoana respectivă a avut Covid în ultimele 6 luni. În Franța, paşaportul sanitar va putea fi utilizat sub formă digitală (aplicaţia specială intitulată TousAntiCovid) sau pe hârtie. Acelaşi document va fi folosit şi pentru intrarea în restaurante sau în sălile de sport, instituţii ce îşi vor redeschide porţile tot pe 9 iunie.

În schimb, în muzee, cinemauri, campinguri, hoteluri, biblioteci, grădini zoologice sau în monumente istorice – tip Tour Eiffel, Château de Versailles, etc. – paşaportul sanitar nu va fi obligatoriu.

Secretarul de stat francez spune totuși că în locurile în care paşaportul sanitar va fi obligatoriu, personalul amgajat în acele locații nu ar fi obligat să-l aibă întrucât acest lucru ţine de dreptul muncii.

În plus, codul QR furnizat de Franţa va putea fi citit de toţi vameşii europeni, la fel fiind valabil și posibilitatea citirii codurilor QR din alte ţări de către vameşii francezi.

135
Tagurile:
Franța
Automobile ale poliției italiene

Focuri de armă în Italia, sunt victime

38
Potrivit informațiilor preliminare oferite de oamenii legii, cel care a tras focurile de armă a fugit de la fața locului.

CHIȘINĂU, 13 iunie - Sputnik. O persoană necunoscută a deschis duminică focul pe o stradă din orașul Ardea de lângă Roma, trei persoane au fost rănite - un bărbat în vârstă și doi copii. Despre aceasta a comunicat postul TV RaiNews24.

Potrivit informațiilor prealabile oferite de forțele de forțele de ordine, persoana care a efectuat împușcăturile a fugit de la fața locului. Acum polițiștii din Ardea și din orașele învecinate, Pomezia și Anzio, îl caută pe ifractor.

În contextul celor întâmplate, polițiștii și carabinierii au primit numeroase apeluri telefonice de la locuitorii îngrijorați din Ardea. Se presupune că incidentul a avut loc ca urmare a unei altercații. Potrivit mai multor portaluri locale, un bărbat în vârstă ar fi fost ucis, iar doi nepoții ai săi au fost răniți. Potrivit acestei ipoteze, tatăl acestor copii ar fi fost cel care a deschis focul, scrie RaiNews24.

38
Tagurile:
Focuri de armă, Italia

Загрузка...

OMS schimbă macazul: Ce spune despre proveniența coronavirusuluic

45
(reînnoit 12:28 13.06.2021)
Experții OMS au publicat în martie un raport după vizita în orașul Wuhan, afirmând că proveniența de laborator a noului coronavirus este puțin probabilă.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că nu exclude o ”scurgere” din laborator a SARS-CoV-2. El a vorbit despre aceasta la summitul liderilor G7, informează RIA Novosti.

Șeful OMS a amintit că cel puțin 174 de milioane de persoane au contractat infecția cu coronavirus, iar 3,75 de milioane au murit din cauza complicațiilor provocate de acesta.

”Cred că acești oameni ar trebui să afle de unde a apărut acest virus. Ei  merită asta. Acest lucru este necesar pentru ca în viitor să putem preveni repetarea pandemiei ", a spus Gebreyesus, citat de Daily Mail.
Potrivit acestuia, China nu a dat dovadă de suficientă „transparență și cooperare” la etapele inițiale ale investigației privind originea SARS-CoV-2. El a adăugat că fiecare ipoteză trebuie luată în considerare.

”Au existat dificultăți în ceea ce privește schimbul de date, în special date brute ... sperăm că la etapa următoare va fi o cooperare mai bună”, a rezumat șeful OMS.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat în martie raportul complet al grupului de experți cu privire la vizita în orașul Wuhan, întreprinsă pentru identificarea cauzelor apariției coronavirusului. Experții OMS au considerat că o ”scurgere” a virusului din laborator este „foarte puțin probabilă” și au sugerat că SARS-CoV-2 a fost transmis oamenilor de la lilieci printr-un alt animal. Statele Unite și alte 13 țări și-au exprimat „îngrijorarea” în legătură cu constatările experților și au declarat că este necesară o „anchetă independentă”.

China a subliniat în repetate rânduri că are o poziție deschisă și responsabilă în ceea ce privește publicarea materialelor cu privire la epidemia COVID-19. După cum a menționat  Ministerul Afacerilor Externe al țării, chiar de la începutul pandemiei Beijingul a început investigația, a identificat agentul patogen și a publicat toate datele cheie. Intenția Statelor Unite de a investiga originile SARS-CoV-2 în China a fost calificată drept un joc politic și o încercare de a pune vina pe alții.

45
Tagurile:
OMS, COVID-19

Загрузка...
Владимир Путин и Джо Байден во время встречи в 2011 году. Архивное фото

Putin a vorbit despre scopurile întâlnirii cu Biden

0
(reînnoit 13:26 13.06.2021)
Vladimir Putin a declarat înainte de întâlnirea cu Biden că trebuie restabilite contactele personale.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Înainte de întâlnirea cu omologul său american Joe Biden, președintele rus Vladimir Putin a declarat că ei ar trebui să restabilească contactele personale, să stabilească un dialog direct și să creeze mecanisme de interacțiune între cele două țări, există probleme în care Rusia și Statele Unite pot activa cu adevărat în mod eficient.

”Restabilirea contactelor noastre personale, relațiilor, stabilirea unui dialog direct, crearea mecanismelor de interacțiune cu adevărat funcționale în acele domenii care prezintă interese reciproce – și acestea există, am vorbit deja despre acest lucru, mi se pare că nu mai este nevoie de repetat asta", a spus Putin într-un interviu pe platforma media ”Watch”, vorbind despre așteptările pe care le are de la întâlnirea cu Biden.
Președintele a menționat că despre acest lucru vorbește și partea americană: există o serie de probleme care prezintă interes reciproc. Acestea sunt stabilitatea strategică, conflictele regionale, măsurile de protecție a mediului, „preocuparea pentru ecologie în general, în sens global”, a spus Putin.

"Adică, există probleme în care putem lucra cu adevărat eficient", a adăugat el.

Vorbind despre reducerea retoricii negative împotriva Rusiei din partea Statelor Unite, Putin a menționat că nu ar trebui să nu ar trebui să existe iluzii în această privință deoarece înaintea unor reuniuni la nivel înalt ei se străduiesc întotdeauna să reducă gradul de negativitate.

0
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...