Lansarea unei rachete balistice de pe o navă rusă

Speriați de planurile Rusiei, americanilor li s-a reamintit de vorbele lui Lavrov

1463
(reînnoit 10:40 26.05.2021)
Vorbind despre „amenințarea rusă”, presa americană a citat cuvintele ministrului rus de externe Serghei Lavrov despre legalitatea și legitimitatea acțiunilor militare ale Moscovei în Arctica.

BUCUREȘTI, 26 mai - Sputnik. Exercițiile regulate ale Flotei de Nord a Marinei în Marea Barents au loc pe fundalul unui nou val de neliniște în Washington, scrie The National Interest.

Vorbind despre „amenințarea rusă”, autorul articolului, Mark Episkopos, a citat cuvintele ministrului rus de externe Serghei Lavrov despre legalitatea și legitimitatea acțiunilor militare ale Moscovei în Arctica. Anterior, ministrul a menționat că Rusia are dreptul să stabilească în mod independent măsuri pentru asigurarea securității frontierei.

Potrivit jurnalistului, modernizarea flotei ruse din regiune devine o problemă serioasă pentru portavioanele americane. El a scos în evidență cele mai recente rachete hipersonice Zircon din Rusia.

"Flota de Nord include cele mai puternice nave de război de suprafață din Rusia", a subliniat Episkopos.

Rusia va prezida Consiliul Arctic în perioada 2021-2023. Principalele teme de lucru vor fi schimbările climatice, dezvoltarea capitalului uman, sprijinirea popoarelor indigene.

Lavrov a numit anterior Arctica un teritoriu de pace, stabilitate și interacțiune constructivă. Potrivit acestuia, este important să se extindă relațiile pozitive dintre țările Consiliului Arctic în sfera militară.

1463
Tagurile:
Sergei Lavrov, SUA, Rusia
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

58
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

58
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza

42
(reînnoit 14:52 18.06.2021)
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.

Filmările făcute publice de armată israeliană arată mai multe imagini din cabina de pilotaj, „Roof knocking” (practica sa de a arunca dispozitive neexplozive sau cu randament redus pe acoperișurile țintei casele civile) precedând atacurile asupra mai multor locații.

Potrivit unei declarații publicate de IDF, avioanele sale de luptă „au lovit formațiuni militare și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas” în orașul Gaza și Khan Yunis, ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâșie pe teritoriul israelian.

42
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina

Загрузка...