În fața marilor acorduri China Rusia Iran, UE se laudă cu incompetenți și proști

632
(reînnoit 07:10 26.05.2021)
O analiză de excepție care pune în evidență contrastul dintre seriozitatea și concretețea unor mari acorduri realizate recent de puterile Estului – și stupizenia atitudinii UE: ”cenzura și poziția struțului cu capul în nisip”.

BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik. Recunoscut pentru cultura sa vastă, omul politic și cunoscutul avocat Aurelian Pavelescu scrie o analiză de excepție despre incapacitatea UE de a se trezi din propriile șabloane sterile.

În analiza intitulată ”CENZURA ”DEMOCRATICĂ” PENTRU ”BINELE” UE - SE TREZEȘTE CINEVA?”, autorul, președinte al partidului istoric PNȚCD, cu reprezentare în Parlamentul European, scoate în evidență ”câteva evenimente de importanță majoră, cu consecințe grave asupra status quo-ului occidental, care-și proclamă întâietatea asupra orientului, au fost cenzurate de presa ”liberă” europeană”.

De fapt, asta este și esența mesajului: ”Cenzura și lipsa dezbaterii” nu sunt ”soluțiile pentru democrațiile mult clamate”. Ci dimpotrivă – probează doar slăbiciunea și periculozitatea sistemului occidental.  

Iată o trecere în revistă a unor evenimente de maximă importanță, în opinia liderului politic român:

”Mai întâi, acordul semnat între China și Iran în urmă cu câteva săptămâni, prin care China, lipsită de resurse naturale, va primi petrol și gaz din Iran, cu beneficii comerciale bilaterale mari, dar și politice”, scrie Pavelescu.

În plus, asta înseamnă că Iranul ”intră în zona de protecție a Chinei, care va deține un număr important de militari pe teritoriul său”, deci Teheranul ”iese astfel din încercuirea făcută de SUA și europeni de decenii”.

”Plecarea trupelor SUA și NATO din Afganistan, după 20 de ani, talibanii proclamându-și victoria” – un alt eveniment, în legătură cu care autorul notează: ”Prelungirea termenului de retragere totală din mai în septembrie i-a înfuriat pe talibani, care au început ofensiva militară, cucerind teritorii extinse în fața trupelor guvernamentale”.

Ce înseamnă asta? ”O înfrângere cu consecințe incalculabile: zeci de mii de funcționari afgani care au colaborat cu occidentalii au făcut cereri de plecare în SUA, talibanii promițând că-i vor omorî pe toți”.

Altfel spus, Pavelescu consideră că ”va dispărea și lanțul de baze militare SUA și NATO de la granița cu Iranul” – iar ”România împarte și ea gustul amar al înfrângerii”.

”Un alt eveniment, retragerea din partea SUA a sancțiunilor asupra contractanților Nord Stream 2, conducta de gaze dintre Rusia și Germania, trecându-se imediat la finalizarea proiectului”, consemnează Pavelescu arătând că asta este ”o victorie economică și politică uriașă a lui Putin în inima Europei”.

Dintr-o altă perspectivă, care vizează establishment-ul strategic ”eforturile americane și ale UE de a bloca proiectul au eșuat”.

În fine, Pavelescu pune în evidență ”contractul dintre Rusia și China pentru construcția în China a patru centrale nucleare uriașe, cu tehnologie rusească”.

”Apropierea Rusiei de China continuă în pași mari, după construirea conductelor de gaze ruso-chineze”, deci cooperarea dintre cele două state ”continuă la un nivel foarte înalt, Rusia devenind din ce în ce mai puțin dependentă economic de UE”.

Trăgând linie, autorul se uită în partea cealaltă: ”Cu ce se laudă în tot acest timp diplomația UE?”. Răspunsul este dur:

”Cu incompetenți și proști ca Borell și Leyen, flancați de idioții corporatiști din scaunele de miniștri de externe din Europa, cu singurul merit de a fi supt de la țâța lui Soros, Europa se îndreaptă cu pași la fel de mari spre statutul de muzeu și loc de parcare pentru turiști”, scrie Pavelescu.

Ori, conchide autorul – ”cunoaștem din istorie acest sindrom, cel care a dus la declanșarea și primului și celui de al doilea război!”.

”Răspunsul lor la dezastrul care ne paște este cenzura și poziția struțului cu capul în nisip”, încheie Aurelian Pavelescu.

632
Tagurile:
China, Rusia
Флакон с надписью Вакцина против коронавируса Johnson & Johnson

Africa de Sud suspendă vaccinarea cu Johnson & Johnson

136
Africa de Sud a decis să suspende vaccinarea cu cele două milioane de doze de Johnson & Johnson „pentru neconformitate”, a anunțat sâmbătă ministrul în funcție al Sănătății, Mmamoloko Kubayi-Ngubane.

BUCUREŞTI, 13 iun – Sputnik. Această nouă situație constituie un „obstacol major” în campania de vaccinare din Africa de Sud, a declarat ministrul Sănătății din Africa de Sud, Mmamoloko Kubayi-Ngubane, în timpul unei vizite la spitalul „Chris Hani Baragwanath” din Woweto, menționând că țara este cu mult în urmă în această privință, relatează Sputnik France

Autoritățile americane au anunțat vineri că 60 de milioane de doze fabricate în Baltimore, Statele Unite, a căror producție trebuia oprită în urmă cu câteva săptămâni, vor trebui să fie aruncate.

După cum s-a constatat în urma testării efectuate de Food and Drug Administration (FDA), componente ale vaccinului britanic AstraZeneca, fabricate la aceeași unitate, au fost amestecate din greşeală în formula J&J.

Vineri, Agenția pentru medicamente din Africa de Sud (Sahpra) a declarat că „a luat decizia de a nu distribui vaccinurile din loturile conţinând componente inadecvate”.

Vaccinuri disponibile în Africa de Sud

Rămânând în urmă în campania de vaccinare, Africa de Sud, oficial cea mai afectată țară de pe continent, urma să lanseze, la începutul lunii februarie, campania de imunizarea populației sale, de 59 de milioane de locuitori, cu un milion de vaccinuri britanice AstraZeneca / Oxford.

Acest prim lot fusese primit cu mare fast, în prezența președintelui Matamela Cyril Ramaphosa. Dar, câteva zile mai târziu, un studiu care a dezvăluit o eficacitate „limitată” a vaccinului AstraZeneca împotriva variantei sud-africane 501Y.V2 a forțat guvernul să suspende campania de vaccinare.

Africa de Sud a trecut în ianuarie printr-un al doilea val de coronavirus, cauzat în mare parte de varianta locală cunoscută ca fiind mai contagioasă. Țara are în prezent peste 1,7 milioane de cazuri de infectare și peste 57.000 de decese.

136
Tagurile:
Johnson & Johnson

Загрузка...
AstraZeneca

Tot mai multe avertismente cu privire la AstraZeneca

66
(reînnoit 17:58 13.06.2021)
Un oficial al Agenţiei Europene pentru Medicamente a declarat că țările ar trebui să evite administrarea vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZeneca și la persoanele de peste 60 de aniю

BRUXELLES, 13 iun – Sputnik. Marco Cavaleri, coordonatorul strategiei pentru vaccinuri din cadrul Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), a declarat astăzi că țările ar trebui să evite și administrarea vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZeneca la persoanele de peste 60 de ani.

Declarația sa a fost făcut în legătură cu apariţia unor cazuri rare de tromboze și a scandalurilor legate de efectele secundare ale vaccinului AstraZeneca.

Oficial, Agenţia Europeană pentru Medicamente declară că serul de la AstraZeneca ar fi sigur pentru toate grupele de vârstă, dar un semnal de alarmă a fost tras atunci când mai multe state membre ale Uniunii Europene au stopat administrarea vaccinului pentru persoanele sub o anumită vârstă, de obicei cuprinsă între 50 şi 65 de ani, limitând utilizarea sa la populaţia mai în vârstă, din cauza apariţiei unor cazuri rare, însă grave, de cheaguri de sânge, în special la populaţia mai tânără.

Întrebat de presa italiană dacă autorităţile sanitare ar trebui să evite administrarea vaccinului AstraZeneca la persoanele cu vârsta peste 60 de ani, Cavaleri a răspuns: "Da, multe ţări, precum Franţa şi Germania, se gândesc la asta în condiţiile unei mai mari disponibilităţi a vaccinurilor pe bază de tehnologie ARN messenger".

De exemplu, guvernul italian a anunţat la sfârșitul săptămânii că va limita utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele cu vârsta peste 60 de ani, după ce un adolescent care a fost vaccinat cu acest ser a murit după ce a dezvoltat o formă rară de cheaguri de sânge.

La fel ca multe alte ţări europene, Italia a stopat temporar în martie inoculările cu AstraZeneca din cauza îngrijorărilor legate de apariţia unor cazuri rare de tromboze. Alte state în schimb, precum Danemarca, au oprit cu totul utilizarea AstraZeneca.

66
Tagurile:
AstraZeneca

Загрузка...
Alegeri europarlamentare 2019

Localitățile unde vor avea loc alegeri locale parțiale

0
(reînnoit 17:58 13.06.2021)
Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat care sunt localitățile unde vor avea loc alegeri locale parțiale în 27 iunie.

BUCUREȘTI, 13 iun – Sputnik. Campania pentru alegeri locale parțiale a început sâmbătă și se va încheia pe data de 26 iunie, la ora 7,00, a anunțat AEP care a transmis detalii legate de desfășurarea acestora.

Conform AEP, pe 27 iunie se desfășoară alegeri locale parțiale pentru primari și un consiliu local.

Circumscripțiile electorale în care se organizează alegeri locale parțiale pentru primari sunt:

* Alba - comunele Ciuruleasa și Meteș

* Arad - comuna Zăbrani

* Argeș - comunele Aninoasa și Rociu

* Bacău - comuna Tamași

* Brașov - comuna Șinca Nouă

* Brăila - comuna Viziru

* Caraș-Severin - orașul Bocșa

* Călărași - comunele Cuza Vodă și Frumușani

* Covasna - comuna Ozun

* Dâmbovița - comuna Braniștea

* Dolj - orașul Filiași și comunele Cătane, Sadova, Terpezița și Ostroveni

* Galați - orașul Târgu Bujor

* Gorj - comuna Bumbești-Pițic

* Hunedoara - comunele Burjuc, Romos și Sarmizegetusa

* Ialomița - comunele Gura Ialomiței și Ion Roată

* Ilfov - orașul Bragadiru și comuna Găneasa

* Mehedinți - comuna Obârșia de Câmp

* Olt - comuna Deveselu

* Prahova - comuna Șotrile

* Sălaj - orașul Șimleu Silvaniei

* Suceava - orașul Vicovul de Sus

* Timiș - comuna Voiteg

* Vâlcea - comunele Scundu și Slătioara

De asemenea, se vor organiza alegeri locale parțiale pentru consiliul local în comuna Cojasca din județul Dâmbovița.

0
Tagurile:
alegeri locale

Загрузка...