Legătura dintre Joe Biden și terorismul islamist

598
(reînnoit 10:21 03.06.2021)
Un prim episod al legăturilor dintre Joe Biden, oamenii săi de MAXIMĂ încredere, centre de putere și grupări extrem de periculoase, inclusiv teroriști renumiți! O privire atentă asupra celor care spun că ”păzesc” democrația și pacea lumii!

BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik. Acoperite de sângele a milioane de victime ale războaielor, loviturilor de stat, revoluțiilor, insurgențelor și rebeliunilor din lumea întreagă, administrațiile SUA din ultimele decenii par a avea un demn continuator în echipa lui Joe Biden.

Excepție de la regula agresiunilor militare și susținerii conflictelor de tot felul, administrația Trump a cedat locul unei echipe în care ies în evidență personaje cheie, cum ar fi consilierul  pe probleme de securitate al președintelui Biden, dar și secretarul de stat Antony Blinken.   

Desigur, sunt și alte personaje din structura de putere americană, dar în această primă analiză mă voi referi doar la Jake Sullivan. Da, Jake Sullivan care i-a luat locul lui Michael Flynn, cel pe care l-a atacat nedemn și ilegal, alături de o întreagă grupare de personaje, într-un dintre cele mai mari conspirații din istoria SUA!

Dar America pare legată la ochi uneori!

De exemplu, numele lui Jake Sullivan apare într-un mega scandal – de care nimeni nu mai vorbește azi – legat chiar de organizația teroristă Al Qaida, în contextul unei acțiuni puse la cale de Administrația Obama contra conducerii legale a Siriei!

Scandalul a fost provocat de un ”wikileaks” – un e-mail publicat în 2017, care o implica pe Hillary Clinton. Și, atenție e vorba de perioada primului mandat Obama, în care Clinton era Secretar de Stat (2009 — 2013).

În e-mail, fostul consilier și director al "Policy Planning" din cadrul Departamentului de Stat, (un nucleu strategic al diplomației americane), Jake Sullivan îi scria șefei sale, Secretar de Stat Hillary Clinton, următoarele:

”AQ (Al Qaeda) este de partea noastră în Siria. În rest, lucrurile s-au petrecut așa cum ne-am așteptat în Siria”, transmitea laconic dar foarte clar actualul consilier pe probleme de securitate al lui Joe Biden!

Legătura dintre între Joe Biden și terorismul islamist
© Screenshot / web.archive.org
Legătura dintre între Joe Biden și terorismul islamist

E-mailul este datat 12 februarie 2012 – data extrem de importantă pentru că, atenție - exact în acea zi, Al-Qaida, prin liderul Ayman Al-Zawahri, a declarat că susţine rebeliunea anti-Assad din Siria!

Concret, la respectiva dată, succesorul celebrului Ossama Bin Laden, Ayman Al-Zawahri, a transmis o înregistrare prin care își exprima susţinerea faţă de rebeliunea din Siria!

Concluzia pare clară: americanii – la nivel de Secretar de stat! - au luat în calcul colaborarea — sau cel puțin coordonarea — cu teroriștii Al Qaeda împotriva președintelui Assad!

Mai mult, imediat după acest e-mail și acea dată, un studiu al ”Stratfor”, intitulat ”Oportunități jihadiste în Siria”, descrie un raport care ”citează oficiali fără nume din serviciile secrete americane spunând că nodul irakian al rețelei jihadiste la nivel mondial a efectuat două atacuri împotriva unor facilități ale serviciilor secrete siriene, în timp ce Ministrul de Interne adjunct irakian Adnan al-Assadi a declarat că jihadiștii irakieni au deplasat luptători și arme în Siria vecină”.

Deci, din aceste date… ce reiese? Americanii știau clar că rebelii pe care îi susțin și îi antrenează sunt alcătuiți din grupări jihadiste venite din Irak și susținuți de cea mai periculoasă grupare teroristă, Al Qaeda!

Ori, în mijlocul acestei combinații – poate chiar pe teren! – s-a aflat Jake Sullivan – omul de lângă Biden în materie de  Securitate!

Și, din nou atenție: legătura dintre cei doi este veche și cimentată: între 2013 și 2014, Jake Sullivan a fost tot consilier pe probleme de securitate al lui Joe Biden, la acea dată vicepreședinte!

Despre acea perioadă, presa americană susține că Sullivan a avut un rol important în modelarea politicii americane în Siria și Libia! Unde, după cum știe întreg mapamondul, SUA au avut rolul esențial în crearea haosului, a destabilizării regiunilor, soldate cu sute de mii de morți și milioane de emigranți, plus distrugeri colosale.

Și apropo de Wikileaks și legăturile primejdioase ale democraților – Biden, Clinton, Sullivan etc.; în iulie 2017, după apariția e-mailurilor, republicanul Peter W. Smith, care a demarat o investigație independentă în legătură cu cele 33 mii de mesaje electronice șterse de Hillary Clinton din propriul e-mail, s-a sinucis în camera unui hotel din statul Minnesota.

Coincidență, nu? Oricum, nu s-a insistat pe acest tragic incident…

În episodul următor – despre secretarul de stat Antony Blinken și combinațiile periculoase, cu oameni foarte periculoși, în care poate fi regăsit.

Ulterior – despre legăturile primului secretar de culoare al Apărării, generalul Lloyd Austin, cu unii dintre cei mai mari profitori ai acestei perioade – cu prețul vieții și sănătății oamenilor din multe zone ale lumii.

Și, desigur, vor urma și alte figuri din minunata Administrație Biden.

598
Tagurile:
Joe Biden
Mahmud Ahmadinejad

Ahmadinejad: Cum poate Iranul neutraliza sancțiunile Occidentului

10
Fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, a povestit cum țara lui să facă ineficiente sancțiunile Occidentului.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Iranul ar putea face sancțiunile Occidentului ineficiente dacă își va utilizarea propriile resurse economice și naturale, a declarat într-un interviu fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, într-un interviu oferit RIA Novosti.

“Iran este o țară cu resurse umane, economice și naturale imense. Dacă le vom utiliza, sancțiunile vor deveni un instrument ineficient, situația se va schimba”, a declarat fostul președinte al Iranului.

Acesta a mai menționat că economia Iranului se poate descurca și fără venituri din vânzarea producției petrochimice.

“Noi (Iranul) suntem o economie endogen[. Are nevoie de multă muncă și eforturi. Statul are suficiente resurse și trebuie să le folosească. Toate sondele, energetica, pământurile și pădurile se află în mâinele statului. Unele dintre acestea sunt utilizate, prin urmare guvernul nu are nevoie de bugete alimentate din petrol”, a adăugat fostul lider.

SUA au restabilit sancțiunile dure împotriva Teheranului în mai 2018, când administrația Donald Trump a anunțat în mod unilateral retragerea din Planul Comun Cuprinzător de Acțiuni, încheiat în 2015 între „grupul celor șase” (Marea Britanie, Germania, China, Rusia, SUA și Franța) și Iran. Documentul prevedea anularea sancțiunilor în schimbul limitării programului nuclear al Iranului.

10
Tagurile:
Mahmoud Ahmadinejad, Iran
Tematic
Ex-președintele iranian Ahmadinejad, arestat pentru incitare la dezordini
Informația despre arestarea lui Ahmadinejad, eronată

Загрузка...
Бельгийская полиция. Архивное фото

Imagini terifiante! O clădire s-a prăbușit în Belgia: Printre morți și răniți - moldoveni

72
O clădire din Antwerpen, Belgia, s-a prăbușit. Aceasta se afla în construcție, iar la ea munceau și câțiva moldoveni. Ministerul de Externe anunță că printre cei morți și răniți sunt și concetățeni de-ai noștri. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Un moldovean a murit, al doilea este grav rănit, iar cel de-al treilea încă nu a fost găsit. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că a fost informat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei despre faptul că în orașul Antwerpen s-a prăbușit un bloc școlar, aflat în construcție, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova.

Astfel, echipa ambasadei a mers la locul tragediei și a întreprins demersuri în regim de urgență către autoritățile locale, pentru a obține informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate în accident.

„Conform informațiilor preliminare, la moment, a fost recuperat de sub dărâmături corpul unui cetățean din Republica Moldova. Printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale din Antwerpen, a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului, internat la spitalul din localitate”, menționează Ministerul Afacerilor Externe. 

Autoritățile diplomatice au precizat că operațiunea de căutare este în desfășurare, iar cel de-al treilea cetățean moldovean cu dubla cetățenie (portugheză) nu a fost încă găsit, se presupune că ar fi prins sub dărâmături.

72

Загрузка...