Президент Сирии Башар Асад. Архивное фото

Gest INCALIFICABIL al SUA în cazul Siriei! Așa ceva NU s-a mai văzut!

521
(reînnoit 06:50 26.05.2021)
Azi au loc alegeri prezidențiale în Siria – iar Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Franța şi Italia a făcut un gest de neacceptat!.

BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik. O veste a fost transmisă azi noapte de presa internațională: Statele Unite şi câteva dintre puterile europene au condamnat ”în avans, alegerile prezidenţiale din Siria”, despre care afirmă că ”nu vor fi nici libere, nici corecte”.

Da, ați citit bine, au condamnat alegerile de azi… ”în avans”! Așa ceva nu s-a mai auzit!

Într-o declarație comună, miniştrii de externe american, german, britanic, francez şi italian transmit:

”Îndemnăm comunitatea internaţională să respingă fără echivoc această tentativă a regimului Al-Assad de a-şi recâştiga legitimitatea fără să înceteze gravele încălcări ale drepturilor omului ori să participe într-un mod semnificativ la procesul politic facilitat de ONU cu scopul de a pune capăt conflictului”.

Miniştrii semnatari denunţă ”decizia regimului Al-Assad de a organiza alegeri în afara cadrului descris de Rezoluţia 2254 a Consiliului de Securitate al ONU şi susţinem vocile tuturor sirienilor, în special organizaţiile societăţii civile şi opoziţiei, care au condamnat acest proces electoral ca fiind ilegitim”.

”Potrivit rezoluţiei, alegeri libere şi corecte ar trebui organizate sub supravegherea ONU, respectând în acelaşi timp cele mai înalte cerinţe internaţionale în materie de transparenţă”, transmit puterile occidentale.
F-15
© AP Photo / South Korean Defense Ministry, File

Semnatari sunt Antony Blinken (SUA), Heiko Maas (Germania), Dominic Raab (UK), Jean-Yves Le Drian (Franța) şi Luigi Di Maio (Italia).

Supărarea vine din faptul că legea electorală siriană impune candidaţilor la prezidențiale să trăiască în Siria zece ani la rând înainte de alegeri, deci așa zișii opozanți din exilul occidental – nu pot participa.

Altfel spus, Occidentul NU își poate impune marionetele!

”Pentru a fi credibil, scrutinul ar trebui să fie deschis tuturor sirienilor”, se scrie în documentul citat, subliniind că ”fără elementele respective, aceste alegeri frauduloase nu reprezintă niciun progres către o rezoluţie politică”.

Desigur, atitudinea Occidentului este incalificabilă, deoarece, după ce SUA au întreținut războiul dezastruos, finanțând și antrenând ”rebeli” - dintre care unii au trecut la ISIS! – acum nu permit ca țara să fie condusă de singurul om capabil să o readucă la viața, Bashar Al al-Assad! 

Alegerile din Siria au loc azi – iar toți analiștii sunt de părere că Bashar al-Assad va câștiga  al patrulea mandat , el beneficiind de încrederea populației.

De menționat că al-Assad este și o garanție că Damascul nu se va îndrepta către fundamentalisme religioase, președintele făcând parte din cea mai moderată ramură musulmană, a alauiților, minoritară în Siria.

Atac militar al SUA în Siria
© AP Photo / Ford Williams/U.S. Navy

Ajutat decisiv de Rusia, Bashar Al-Assad a reuşit să câștige războiului cu ajutorul teroriștii și rebelii susținuți de SUA – și să dețină controlul asupra unei mari părți a teritoriului.

Încheiem cu sublinierea inconștienței Occidentului de a face jocul SUA: până acum, conflictul din Siria a consemnat aproape 400.000 de morţi şi exilul a milioane de sirieni, plus distrugeri colosale.

Ori, această massă de migranți s-a îndreptat către occident, cauzând probleme uriașe. Fără intervenția Turciei, care a găzduit circa 2 milioane de refugiați, situația ar fi fost fără rezolvare pentru Occident!

Ori, acum, același Occident, nu vrea să lase Siria să își revină! Înainte de rebeliunea susținută SUA, Siria condusă de familia Al Assad  era o țară înfloritoare și sigură, cu care România și toate statele europene aveau relații bune și prospere.

521
Tagurile:
alegeri, Siria
Отделение Сбербанка в Казани

„Am fost îngrozită”: O femeie a descoperit i-a intrat în cont 1 miliard de dolari

111
A mers să retragă 20 de dolari de la bancă și a descoperit că are în cont un miliard. I s-a întâmplat unei femei din Statele Unite ale Americii, care s-a pomenit cu o adevărată avere în cifre.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Cazul curios s-a produs în statul Florida. O femeie pe nume Julia Yonovski a mers la bancă ca să retragă niște bani, dar inițial a încercat să afle care este soldul contului său. Ea a rămas stupefiată când a văzut pe chitanța imprimată suma de 999 985 855,94 de dolari, scrie presa din Statele Unite. 

„Dumnezeule, am fost îngrozită. Știu că majoritatea oamenilor s-ar fi gândit că au câștigat la loterie, dar eu eram îngrozită”, a spus femeia. 

„Am citit istorii despre oameni care  scot bani și apoi trebuie să-i dea înapoi, dar eu nu am făcut asta pentru că nu sunt banii mei. Mă sperie puțin asta, pentru că știu ce înseamnă amenințările cibernetice. Nu știu ce să cred”, a spus femeia. 

Femeia a încercat să afle de la angajații băncii ce s-a întâmplat, dar răspunsul a venit abia peste câteva zile, câns s-a aflat că soldul era de fapt negativ, iar totul a fost o eroare tehnică. 

111
Tagurile:
Dolari

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin a declarat NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse

129
Vladimir Putin a declarat că NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse. Moscova este, de asemenea, îngrijorată de exercițiile Alianței în Marea Neagră. În special, exercițiile ucrainene-americane Sea Breeze, programate pentru iunie-iulie.

Rusia este preocupată de consolidarea infrastructurii NATO în apropierea frontierelor sale, precum și de faptul că Alianța refuză să ia în considerare în mod constructiv propunerile de de-escaladare a tensiunilor, dar se așteaptă ca bunul simț să prevaleze în cele din urmă, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

„Desigur, nu putem să nu fim preocupați de consolidarea continuă a capacităților militare și a infrastructurii NATO în apropierea granițelor ruse, precum și de faptul că Alianța refuză să ia în considerare în mod constructiv propunerile noastre de a de-escalada tensiunile și de a reduce riscul de incidente imprevizibile. relațiile vor prevala în cele din urmă", a spus Putin în salutul său către participanții la cea de-a IX-a Conferință de la Moscova privind securitatea internațională.

La rândul său, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a menționat că NATO a devenit o alianță militară-politică globală pentru a stăvili Rusia și China. Potrivit acestuia, o tendință spre confruntare militară a prins rădăcini în Europa, există exerciții constante care destabilizează situația de la frontierele rusești.

Ministrul a adăugat că Alianța elaborează rute pentru transferul operațional al trupelor în zone din apropierea statului aliat. La granițele de est, amenințarea este reprezentată de desfășurarea rachetelor americane cu rază medie de acțiune în Asia. Șoigu a reamintit că, după retragerea SUA din Tratatul privind eliminarea acestor arme (Tratatul INF), nu există restricții în acest sens.

Moscova este, de asemenea, îngrijorată de exercițiile Alianței în Marea Neagră. În special, exercițiile ucrainene-americane Sea Breeze, programate pentru iunie-iulie. Ambasada Rusiei în Statele Unite consideră că manevrele cresc riscurile incidentelor neintenționate în zona Mării Negre, astfel încât acestea trebuie abandonate. Ministerul rus de Externe aderă la aceeași poziție.

Conferința are loc la Moscova în perioada 22-24 iunie. Este un forum anual care reunește reprezentanți ai ministerelor apărării, organizațiilor internaționale și experți neguvernamentali în căutarea de răspunsuri la întrebări cheie de securitate la nivel mondial.

 

129
Tagurile:
Vladimir Putin, Marea Neagră, Rusia, NATO

Загрузка...
Senatorul rus Aleksei Pușkov

Senator rus, despre incidentul din Marea Neagră: E o provocare