Ron DeSantis

„Legea Big Tech” pentru a opri „controlul asupra cuvântului, gândirii și conținutului”

303
(reînnoit 18:14 25.05.2021)
Guvernatorul statului Florida Ron DeSantis a semnat ceea ce a numit a fi „Legea Tech Bill”, care îşi propune să protejeze locuitorii statului de cenzură şi să oprească „controlul asupra cuvântului, gândirii și conținutului”.

BUCUREŞTI, 25 mai – Sputnik. Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, a criticat Google pentru cenzură la începutul lunii aprilie, după ce un video în care apărea, împreună cu experți în sănătate publică, a fost eliminat pentru „dezinformare medicală”, purtătorul de cuvânt al acestuia denunțând această măsură ca „un exemplu flagrant al modului cum Big Tech care încearcă să îi reducă la tăcere pe cei care nu sunt de acord cu agenda lor corporatistă”.

Astfel, Ron DeSantis a semnat ceea ce a numit a fi „Legea Tech Bill”, care îşi propune să protejeze locuitorii statului de cenzură.

Criticând faptul că Silicon Valley „vor să controleze cuvântul, gândirea și conținutul”, DeSantis a susținut măsura cu scopul de a „echilibra «condițiile de joc» dintre vedete și cetățeni în social media”.

Legea, care promite, de asemenea, să amendeze platformele de socializare cu 250.000 de dolari pe zi pentru cenzurarea şi înlăturarea din reţelele de socializare a unui candidat la funcţii de stat, va impune companiilor să devină mai transparente cu privire la modul în care stabilesc moderarea conținutului, potrivit Sputnik News

​De acum, Big Tech va fi obligat să adere în mod consecvent la aceste standarde, a declarat DeSantis luni într-o conferință de presă, unde a subliniat, de asemenea, că există o problemă atunci când „Big Tech îl elimină pe președintele Statelor Unite”.

​Contul lui Donald Trump de pe Twitter, de 88 de milioane de adepți, a fost suspendat definitiv de pe platformă.

Locuitorii statului Florida vor putea lupta împotriva marilor companii de tehnologie pentru practicile de moderare a conținutului şi vor avea posibilitatea să le dea în judecată şi să ceară daune în valoare de până la 100.000 USD pentru fiecare reclamaţie dovedită.

​Procurorul general din Florida poate acționa acum în justiție împotriva companiilor tehnologice care încalcă legea.

„În această sesiune, am luat măsuri pentru a ne asigura că «Nouă, poporului» … ni se garantează protecția împotriva elitelor din Silicon Valley. Dacă cenzorii Big Tech aplică reguli în mod necorespunzător, pentru a discrimina în favoarea ideologiei dominante Silicon Valley, acum vor fi trași la răspundere”, a spus DeSantis într-un comunicat.

Potrivit lui DeSantis, Florida va fi primul stat care va pune în aplicare o astfel de lege.

DeSantis a fost un critic vocal faţă de ceea ce el consideră a fi cenzura exercitată de cele mai mari companii de tehnologie. Acesta a denunţat platforme precum YouTube, pe care a acuzat-o că încearcă să înlăture în mod deliberat ceea ce nu e pe aceeaşi linie cu „narațiunea” lor.

„Cred că asistăm la o situaţie orwelliană. Este o complicitate corporaţii big tech-media, iar rezultatul final este că narațiunea lor trebuie să fie întotdeauna corectă”, a spus DeSantis.

În aprilie, guvernatorul republican a găzduit o masă rotundă cu experți în sănătate publică, iar video-ul despre ceea ce s-a discutat a fost eliminat de pe YouTube pentru presupusă „dezinformare medicală”.

303
Tagurile:
Big Tech, Legea
Jens Stoltenberg și Volodymyr Zelensky la cartierul general NATO

Biden a numit condiția în care Ucraina va putea adera la NATO și dacă Donbasul e problemă

209
Președintele SUA, Joe Biden, a numit condiția în care Ucraina va putea adera la NATO și dacă situația din Donbas e problemă în calea aderării la Alianță.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că decizia Ucrainei de a adera la NATO va depinde de faptul dacă aceasta poate îndeplini criteriile de aderare și dacă va rezolva problema corupției.

"Întrebarea (dacă Ucraina va obține aderarea la NATO - nota red.) depinde dacă aceasta îndeplinește criteriile. Încă trebuie să rezolve problema corupției, precum și să îndeplinească alte criterii pentru a intra în planul de aderare la NATO", a spus Biden. la o conferință de presă NATO la Bruxelles.

Președintele SUA a subliniat că decizia de a admite Ucraina în NATO va depinde nu numai de el, dar și de cum vor vota membrii Alianței.

Este sau nu Donbasul o problemă?

"Nu", a spus Biden, răspunzând la întrebarea dacă situația din Donbass exclude posibilitatea aderării Ucrainei la NATO.

El a subliniat că înainte ca Ucraina să poată convinge Alianța că îndeplinește toate criteriile sale, Statele Unite vor face tot posibilul pentru ca „țara să își asigure securitatea fizică”.

Liderii NATO au susținut, la summit-ul Alianței de la Bruxelles, de luni, dreptul Ucrainei și Georgiei de a se alătura blocului militar, au declarat necesitatea continuării reformelor, dar nu au menționat momentul eventualei intrări a acestor țări în organizație.

 

209
Tagurile:
Aderare, NATO, Ucraina, Joe Biden

Загрузка...
Joe Biden la summitul NATO de la Bruxelles

Biden l-a numit pe Putin un rival demn

126
(reînnoit 07:43 15.06.2021)
Biden a subliniat că întâlnirea cu președintele rus, care urmează să aibă loc pe 16 iunie la Geneva, este potrivită momentului, organizarea sa fiind susținută de 10-12 lideri ai țărilor NATO, cu care Biden a vorbit în timpul summit-ului.

Președintele SUA, Joe Biden, la o conferință de presă în urma summit-ului NATO, l-a evaluat pe omologul său rus, Vladimir Putin.

"L-am cunoscut pe Putin, este inteligent și dur. Cred că este un rival demn", a spus liderul american.

El a subliniat că întâlnirea cu președintele rus, care urmează să aibă loc pe 16 iunie la Geneva, este potrivită momentului, organizarea sa fiind susținută de 10-12 lideri ai țărilor NATO, cu care Biden a vorbit în timpul summit-ului.

„Vă voi spune că îi voi arăta clar președintelui Putin că există domenii în care putem coopera, dacă va alege să coopereze, iar dacă va alege să nu coopereze și se va comporta așa cum a făcut-o în trecut <... >, atunci vom răspunde la acest lucru. <...> În zonele în care nu avem un acord, trebuie să marcăm clar liniile roșii", a adăugat el, subliniind că nu caută un conflict cu Rusia.

Summit-ul NATO a avut loc la Bruxelles, cu participarea liderilor țărilor aliate. Aceștia au discutat despre noul concept strategic al Alianței până în 2030, Rusia, China, consolidarea dezvoltării tehnologice, combaterea schimbărilor climatice și a amenințărilor din spațiul cibernetic și spațial.

Într-un interviu recent acordat televiziunii NBC, Vladimir Putin a subliniat că politicienii americani sacrifică relațiile dintre cele două țări, acuzând Rusia de amestec în alegeri, atacuri cibernetice și alte lucruri fără dovezi.

126
Tagurile:
Vladimir Putin, Joe Biden

Загрузка...
Caniculă

Vine adevărata vară: Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni