Volodimir Zelenski

SUA și NATO dăunează păcii din Donbass acordând bani, arme și sprijin armatei ucrainene

253
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov atrage atenția că Statele Unite și aliații lor din NATO își intensifică activitatea militară în Ucraina și în Marea Neagră, și oferă sprijin financiar, dar și arme, forțelor armate de la Kiev

BRUXELLES, 25 mai – Sputnik. Într-un interviu publicat ieri, Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a arătat că investițiile în armata ucraineană nu sunt bune pentru o posibilă pace în Donbas, scrie RT.

"Aș dori să profit de această ocazie pentru a atrage atenția asupra faptului că SUA și aliații săi din NATO își sporesc activitatea militară pe teritoriul ucrainean și în Marea Neagră" , a spus Lavrov, menționând că blocul militar a oferit arme, „sprijin financiar și material” și instruire suplimentară „în metodele de război NATO”.

„Numai în 2021 este planificată organizarea a șapte exerciții militare comune cu țările NATO pe teritoriul Ucrainei”, a continuat el.

Mai mult, Lavrov a menționat că Ucraina participă la exercițiul Defender-Europe 2021, o serie de exerciții de război conduse de armata SUA pe continent.

„Este inutil să spunem că militarizarea Ucrainei nu ajută la rezolvarea conflictului din Donbass”, a conchis el.

Membrii NATO și-au crescut cooperarea militară cu Ucraina de la începutul războiului din 2014 în estul țării, când două republici, DNR și LNR, și-au declarat unilateral independența față de Kiev. Separatiștii controlează acum zone mari de teritoriu, iar aceste entități nu sunt recunoscute nici de Moscova, nici de Kiev.

Temerile privind escaladarea conflictului au crescut din nou luna trecută, când Rusia și Ucraina au început să adune trupe și echipamente în Peninsula Crimeea și la frontiera lor comună. Rapoartele privind prezența sporită a trupelor au succedat tensiunilor crescute în regiune, unde localnicii sunt încă angajați într-un război civil între Kiev și republicile separatiste pro-Moscova.

Potrivit lui Lavrov, cel mai bun mod de a se ajunge la pace este ca Ucraina să respecte protocolul de la Minsk, o serie de acorduri care să ajute la oprirea războiului început în septembrie 2014. Acest lucru ar însemna acordarea unui statut special anumitor districte din regiunile Donețk și Lugansk. Ministrul de externe consideră că implementarea acestui document ar fi cea mai bună cale de ieșire din impasul actual.

„Autoritățile de la Kiev trebuie să decidă dacă vor ca Donbas să se întoarcă în statul ucrainean. Dacă da, există o singură modalitate de a atinge acest obiectiv: implementarea clară și consecventă a acestui pachetul de măsuri ”, a spus el.
253
Tagurile:
SUA, Donbass, Serghei Lavrov
Основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж в полицейском автомобиле (11 апреля 2019). Лондон

Snowden și Zaharova, după moartea lui McAfee: “Assange ar putea fi următorul”

116
(reînnoit 16:20 24.06.2021)
Celebrul Edward Snowden intervine după moartea suspectă a lui John McAfee și prezice cine ar fi următoarea țintă! Maria Zaharova comentează afirmația

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. La scurt timp după anunțarea decesului lui John McAfee, Edward Snowden, celebrul specialist ex-NSA care a dezvăluit acțiunile ilegale a serviciilor secrete americane a comentat, anunțând posibila țintă a Sistemului ocult – Deep State.

”Europa nu ar trebui să-i extrădeze pe cei acuzați de infracțiuni non-violente către un sistem judiciar atât de nedrept (din SUA, n.n.) - și un sistem penitenciar atât de crud - încât inculpații nativi ar prefera să moară decât să devină supuși acestuia”, a scris Edward Snowden, aruncând ”nucleara”: ”Julian Assange ar putea fi următorul”.

În contextul actual, propunerea concretă a lui Snowden pentru statele europene, care primesc asemenea cereri de extrădare din parte SUA, este următoarea: ”Până la reformarea sistemului, un moratoriu ar fi necesar”.

​Reamintim că Julian Assange este jurnalistul australian care dezvăluit, prin celebrele ”wikileaks”, documente și date despre acțiuni secrete din lumea întreagă, în primul rând ale liderilor americani -  de la nenorocirile de la Guantanamo la implicarea liderilor SUA în conflictele din Orient și în terorism, dar și despre mega afacerea deșeurilor toxice depozitate în Africa. Assange a primit numeroase premii pentru jurnalism, dar a devenit o țintă pentru autoritățile SUA, care îi aduc acuzații extrem de grave.

Edward Snowden
© REUTERS / Glenn Greenwald/Laura Poitras

Pentru eliberarea sa depun eforturi mai multe organizații de presă și ale societății civile.

Comentând mesajul lui Snowden, Maria Zaharova a scris: ”De acord cu Edward”.

”Assange a fost influențat, torturat și acum nu avem nicio idee despre ce îi fac”, scrie Marian Zaharova, completând – ”apoi, anglo-saxonii vor da o linie de comunicat de presă, spunând  „sufletul poetului nu putea suporta rușinea insultelor meschine” și atât”.

Occidentul știe să efectueze astfel de operațiuni, scrie Zaharova, subliniind că istoricul lor este plin de asemenea cazuri.

Postare

Să mai menționăm că John McAfee anunța, printr-un mesaj pe Twitter:  

”Am colectat dosare despre corupție în guverne. Pentru prima dată, numesc nume și specificități. Voi începe cu un agent corupt al CIA și doi oficiali din Bahamas. Vin astăzi. Dacă sunt arestat sau dispar, peste 31 de terrabiți de date incriminatoare vor fi eliberate presei”, a scris McAfee acum 2 ani.

116
Tagurile:
Edward Snowden, Julian Assange
Tematic
40 de organizații cer eliberarea lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks
Assange a câștigat războiul cu SUA: nu va fi extrădat
Julian Assange a fost propus la premiul Nobel pentru Pace

Загрузка...
Flagul Federației Ruse și UE

UE dorește înceteze „spirala negativă” în relațiile sale cu Moscova

59
(reînnoit 15:46 24.06.2021)
Șefii de stat și de guvern ai Uniunii Europene vor dedica o parte a summitului care va avea loc joi și vineri, la Bruxelles, stabilirii unei noi strategii față de Rusia pentru a încerca să iasă din „spirala negativă” dintre UE și Moscova.

BUCUREŞTI, 24 iun – Sputnik. La opt zile după ce președinții Vladimir Putin și Joe Biden au organizat un summit la Geneva, Franța și Germania au sugerat miercuri organizarea unui summit UE-Rusia ca o modalitate de îmbunătățire a relaţiilor afectate de crizele din Ucraina și Belarus, de chestiunea presupusei încălcări a drepturilor omului și de închiderea lui Alexeï Navalnîi.

UE a suspendat reuniunile la nivel înalt cu Rusia de la anexarea de către Moscova a peninsulei Crimeea în primăvara anului 2014.

În fața Bundestagului, cancelarul german a insistat asupra necesității ca cele 27 de state membre să încerce un contact direct cu Moscova și să creeze un spaţiu pentru dialog. O opinie care este împărtășită şi de ministrul ucrainean de Externe Dmytro Kouleba.

„Nu putem izola Rusia pentru că Rusia este o realitate de care niciunul dintre noi nu poate scăpa. Trebuie să determinăm Moscova să stopeze acțiunile sale agresive”, a declarat Dmytro Kouleba pentru Reuters.

„A riposta, a constrânge, a se angaja”

La reuniunea Consiliului European, care va avea şi o agendă dedicată relațiilor cu Turcia, politicii migraționiste și planului de redresare post-COVID, liderii UE vor lua în considerare un raport al Înaltului Reprezentant al UE pentru Politica Externă, Josep Borrell, cu privire la orientările strategice în viitoarea relaţie cu Moscova.

În acest document, serviciul diplomatic european avertizează cu privire la o „spirală negativă” în care se scufundă legăturile dintre Bruxelles și Moscova, cu sancțiuni din partea ambelor părți. Acesta propune ca noua stratege să se bazeze pe trei axe: „a riposta, a constrânge, a se angaja”.

„Din confruntarea ideilor apare înțelegerea”, a comentat un înalt diplomat european, îndoindu-se în acelaşi timp că o relație bazată pe încredere s-ar putea forma brusc între cele două părți.

Emmanuel Macron încercase fără succes, în septembrie 2019, să promoveze o îmbunătăţire a legăturilor cu Moscova prin primirea lui Vladimir Putin la Fort Brégançon, potrivit Sputnik France. 

Pentru unii diplomați europeni, îmbunătățirea relațiilor cu Moscova este o condiție prealabilă pentru organizarea unui summit cu președintele rus.

Dar chestiunile sensibile rămân. UE urmează să facă publică joi sau vineri o listă detaliată a sancțiunilor economice împotriva Belarusului.

59
Tagurile:
Rusia, UE

Загрузка...
Serghei Narîșkin, șeful SVR

Șeful SVR: Experții din SUA vor creeze un “minister al adevărului”