Итальянская группа Maneskin - победители Евровидения-2021

Eurovision 2021 o dovadă a involuției societății europene în pandemie

770
Spectacolul concurs Eurovision a consemnat o decădere a gustului public, semnificativ pentru involuția societății europene în perioada pandemiei – și o victorie a globalismului.

BUCUREȘTI, 24 mai – Sputnik. Da, recunosc, am pierdut câteva ore urmărind finala Eurovision. Eram curios să văd cum ”revine” lumea marilor spectacole artistice după închiderea pandemiei. Să văd reacția publicului, cum s-a schimbat gustul europenilor după mai mult de un an de restricții majore.

Câștigătorii au fost  scoși din ”pălăria” publicului - un grup de bizari italieni, interpreți ai unui gen de ”Metal”, costumați stil Marilyn Manson. O muzică de slabă factură pentru genul Hard sau Metal Rock, de nivelul pieselor prestate la căminele culturale de tinerii „emancipați”.

În rest, au fost apreciate de „public” tentative diverse – o încercare eroică de a readuce șansoneta și versul autentic (Franța), o brambureală onirico-morbidă (Elveția), sexualitate perversă (Malta), un alt Hard Metal de slabă calitate (Finlanda) sau aiureala și prostul gust venit din Ucraina etc.

Sigur, par nedrept rezumându-mă la primele locuri, pentru că mai jos s-au clasat și piese reușite.

Dar, în ansamblu, prima mare manifestare s-a caracterizat prin două aspecte: transmiterea unui sentiment de ”supărare” și dominația slabei calități combinată cu prostul gust.

Altfel spus, în această paradigmă de exprimare ”artistică” s-a regăsit ”publicul” primului mare spectacol de după pandemie. Sau „plandemie”. Dar vă rog să rețineți: singura rază de lumină – calitate, mesaj lăuntric, cultură, talent - vine din țara care a adus revoluții și evoluții – Franța.

Ei bine, vă propun să proiectăm către viitor, în bătălia în care suntem toți. Într-un fel sau altul, angrenați – politica. Nu doar cea din România, ci la nivel european.

Pentru că, dacă am văzut paradigma sentimentelor și alegerilor publicului în spectacolul ”artistic”, oare va fi ea diferită în spectacolul politic?

Personal, nu pot să spun nu sau da, mai ales dacă e să ne gândim la România. Și asta pentru că e o țară influențabilă, cu tot mai puțină personalitate (și demnitate), dar și pentru că mai sunt cel puțin doi ani până să înceapă bătălia finală.

Și, totuși, chiar și la nivel european, al UE… de ani buni vedem că nu apar personalități ci, dimpotrivă, dispar! Așa că oferta, peste doi sau trei ani, va fi cam aceeași, cu cea de acum. Iar în linii mari, confruntarea se va duce între doi poli: globalismul și suveranismul.

Naționalismul este trecut la ”așa nu”, fiind stropit din belșug cu fenomene care, de fapt, nu îi sunt proprii – xenofobie, șovinism, etnicism, antisemitism…

Mă surprinde, dar în această maculare a marelui sentiment național văd implicați intelectuali, oameni pe care i-aș fi regăsit între apărătorii unui drept al cetățeanului de a-și pune națiunea – nu etnia! – mai presus de orice altceva pământesc sau uman.

Sigur că Eurovision 2021 este încă o victorie a globalismului – și chiar folosind Italia, una dintre speranțele suveranismului.

De aceea Rusia - despre a cărei reprezentantă mi-e greu să vorbesc… ce diferență între talentul și distincția Polinei Gagarina, care acum a transmis rezultatul votului juriului, și personajul de la această ediție – dar această Rusia a trimis un mesaj de esență populară, națională, punctând că rămâne pilonul deciziei suverane.

Moldova, sincer, ca admirator al talentelor de la Chișinău, am rămas dezamăgit. Preferam o Natalia Barbu. Sau ”Zdob și Zdub”, de exemplu. Sau chiar Irina Rimes. În fine, ei au preferat o Marilyn Monroe ex-sovietică. Asta e… au alegeri anticipate.

Despre România… mai bine haide, pa!

770
Tagurile:
Eurovision, Italia
Mahmud Ahmadinejad

Ahmadinejad: Cum poate Iranul neutraliza sancțiunile Occidentului

122
Fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, a povestit cum țara lui să facă ineficiente sancțiunile Occidentului.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Iranul ar putea face sancțiunile Occidentului ineficiente dacă își va utilizarea propriile resurse economice și naturale, a declarat într-un interviu fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, într-un interviu oferit RIA Novosti.

“Iran este o țară cu resurse umane, economice și naturale imense. Dacă le vom utiliza, sancțiunile vor deveni un instrument ineficient, situația se va schimba”, a declarat fostul președinte al Iranului.

Acesta a mai menționat că economia Iranului se poate descurca și fără venituri din vânzarea producției petrochimice.

“Noi (Iranul) suntem o economie endogen[. Are nevoie de multă muncă și eforturi. Statul are suficiente resurse și trebuie să le folosească. Toate sondele, energetica, pământurile și pădurile se află în mâinele statului. Unele dintre acestea sunt utilizate, prin urmare guvernul nu are nevoie de bugete alimentate din petrol”, a adăugat fostul lider.

SUA au restabilit sancțiunile dure împotriva Teheranului în mai 2018, când administrația Donald Trump a anunțat în mod unilateral retragerea din Planul Comun Cuprinzător de Acțiuni, încheiat în 2015 între „grupul celor șase” (Marea Britanie, Germania, China, Rusia, SUA și Franța) și Iran. Documentul prevedea anularea sancțiunilor în schimbul limitării programului nuclear al Iranului.

122
Tagurile:
Mahmoud Ahmadinejad, Iran
Tematic
Ex-președintele iranian Ahmadinejad, arestat pentru incitare la dezordini
Informația despre arestarea lui Ahmadinejad, eronată

Загрузка...
Бельгийская полиция. Архивное фото

Imagini terifiante! O clădire s-a prăbușit în Belgia: Printre morți și răniți - moldoveni

107
O clădire din Antwerpen, Belgia, s-a prăbușit. Aceasta se afla în construcție, iar la ea munceau și câțiva moldoveni. Ministerul de Externe anunță că printre cei morți și răniți sunt și concetățeni de-ai noștri. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Un moldovean a murit, al doilea este grav rănit, iar cel de-al treilea încă nu a fost găsit. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că a fost informat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei despre faptul că în orașul Antwerpen s-a prăbușit un bloc școlar, aflat în construcție, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova.

Astfel, echipa ambasadei a mers la locul tragediei și a întreprins demersuri în regim de urgență către autoritățile locale, pentru a obține informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate în accident.

„Conform informațiilor preliminare, la moment, a fost recuperat de sub dărâmături corpul unui cetățean din Republica Moldova. Printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale din Antwerpen, a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului, internat la spitalul din localitate”, menționează Ministerul Afacerilor Externe. 

Autoritățile diplomatice au precizat că operațiunea de căutare este în desfășurare, iar cel de-al treilea cetățean moldovean cu dubla cetățenie (portugheză) nu a fost încă găsit, se presupune că ar fi prins sub dărâmături.

107

Загрузка...