Kim Jong Un interzice coafurile non-socialiste și blugii mulați

207
Liderul nord-coreean Kim Jong-un a interzis coafurile „non-socialiste” şi blugii mulaţi în țara pe care o conduce pentru ca nu cumva acestea să stârnească dorinţe capitaliste în rândul tinerilor.

BRUXELLES, 24 mai – Sputnik. Interdicția coafurilor non-socialiste și a blugilor mulați a devenit un semn al luptei împotriva capitalismului în Coreea de Nord.

„Trebuie să fim precauţi cu privire la cel mai mic semn de stil de viaţă capitalist şi să luptăm pentru a scăpa de el”, a scris în acest sens ziarul nord-coreean Rodong Sinmun.

De exemplu, în Coreea de Nord sunt interzise chica, părul vopsit ori ţepos, existând doar 15 tunsori conforme normelor de stat.

De asemenea, sunt interziși blugi mulați, tricourile cu sloganuri sau cerceii în urechi sau în nas.

„Istoria ne învaţă o lecţie esenţială, aceea că o ţară poate deveni vulnerabilă şi, eventual, poate colapsa ca un zid umed, indiferent de puterea economică sau de apărare, dacă nu îşi menţine stilul de viaţă”, a mai scris ziarul nord-coreean.

Autorităţile de la Phenian au interzis de-a lungul timpului numeroase simboluri ale culturilor străine, inclusiv stilul muzical k-pop, originar din Coreea de Sud şi popular la nivel global.

De asemenea, în 2018, Kim a promis să „distrugă cultura reacţionară burgheză”.

Un sondaj realizat în 2019 pe 200 de persoane din Coreea de Nord a dezvăluit că cei mai mulţi ascultaseră muzică străină şi urmăriseră programe TV şi filme străine înainte de a decide să fugă din ţară.

207
Tagurile:
Kim Jong Un
Tematic
Kim Jong Un în atenția presei după încă o rundă de zvonuri despre moartea sa
Donald Trump refuză să divulge informații despre starea de sănătate a lui Kim Jong-un
Media nord-coreană, despre activitatea lui Kim Jong-un, pe fundalul speculațiilor morții
Jens Stoltenberg și Volodymyr Zelensky la cartierul general NATO

Biden a numit condiția în care Ucraina va putea adera la NATO și dacă Donbasul e problemă

95
Președintele SUA, Joe Biden, a numit condiția în care Ucraina va putea adera la NATO și dacă situația din Donbas e problemă în calea aderării la Alianță.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că decizia Ucrainei de a adera la NATO va depinde de faptul dacă aceasta poate îndeplini criteriile de aderare și dacă va rezolva problema corupției.

"Întrebarea (dacă Ucraina va obține aderarea la NATO - nota red.) depinde dacă aceasta îndeplinește criteriile. Încă trebuie să rezolve problema corupției, precum și să îndeplinească alte criterii pentru a intra în planul de aderare la NATO", a spus Biden. la o conferință de presă NATO la Bruxelles.

Președintele SUA a subliniat că decizia de a admite Ucraina în NATO va depinde nu numai de el, dar și de cum vor vota membrii Alianței.

Este sau nu Donbasul o problemă?

"Nu", a spus Biden, răspunzând la întrebarea dacă situația din Donbass exclude posibilitatea aderării Ucrainei la NATO.

El a subliniat că înainte ca Ucraina să poată convinge Alianța că îndeplinește toate criteriile sale, Statele Unite vor face tot posibilul pentru ca „țara să își asigure securitatea fizică”.

Liderii NATO au susținut, la summit-ul Alianței de la Bruxelles, de luni, dreptul Ucrainei și Georgiei de a se alătura blocului militar, au declarat necesitatea continuării reformelor, dar nu au menționat momentul eventualei intrări a acestor țări în organizație.

 

95
Tagurile:
Aderare, NATO, Ucraina, Joe Biden

Загрузка...
Joe Biden la summitul NATO de la Bruxelles

Biden l-a numit pe Putin un rival demn

84
(reînnoit 07:43 15.06.2021)
Biden a subliniat că întâlnirea cu președintele rus, care urmează să aibă loc pe 16 iunie la Geneva, este potrivită momentului, organizarea sa fiind susținută de 10-12 lideri ai țărilor NATO, cu care Biden a vorbit în timpul summit-ului.

Președintele SUA, Joe Biden, la o conferință de presă în urma summit-ului NATO, l-a evaluat pe omologul său rus, Vladimir Putin.

"L-am cunoscut pe Putin, este inteligent și dur. Cred că este un rival demn", a spus liderul american.

El a subliniat că întâlnirea cu președintele rus, care urmează să aibă loc pe 16 iunie la Geneva, este potrivită momentului, organizarea sa fiind susținută de 10-12 lideri ai țărilor NATO, cu care Biden a vorbit în timpul summit-ului.

„Vă voi spune că îi voi arăta clar președintelui Putin că există domenii în care putem coopera, dacă va alege să coopereze, iar dacă va alege să nu coopereze și se va comporta așa cum a făcut-o în trecut <... >, atunci vom răspunde la acest lucru. <...> În zonele în care nu avem un acord, trebuie să marcăm clar liniile roșii", a adăugat el, subliniind că nu caută un conflict cu Rusia.

Summit-ul NATO a avut loc la Bruxelles, cu participarea liderilor țărilor aliate. Aceștia au discutat despre noul concept strategic al Alianței până în 2030, Rusia, China, consolidarea dezvoltării tehnologice, combaterea schimbărilor climatice și a amenințărilor din spațiul cibernetic și spațial.

Într-un interviu recent acordat televiziunii NBC, Vladimir Putin a subliniat că politicienii americani sacrifică relațiile dintre cele două țări, acuzând Rusia de amestec în alegeri, atacuri cibernetice și alte lucruri fără dovezi.

84
Tagurile:
Vladimir Putin, Joe Biden

Загрузка...
examen

Evaluarea Națională 2021: Cîmpeanu face precizări de ultim moment