Brexit

UK: sistem digitalizat de control al imigrației - planul Brexit

118
(reînnoit 16:30 24.05.2021)
În iunie 2016, Marea Britanie a votat în favoarea părăsirii Uniunii Europene. Unul dintre principalele obiective în campania în favoarea ieşirii a fost capacitatea de a recâștiga controlul asupra frontierelor britanice și de a reduce imigrația.

BUCUREŞTI, 24 mai – Sputnik. Ministrul britanic de Interne, Priti Patel, a subliniat înfiinţarea unui nou sistem digitalizat de control al frontierelor, despre care susține că va permite guvernului britanic să controleze mai bine numărul de persoane care intră în țară ca imigranți.

Persoanele care vin în Marea Britanie fără viză sau statut de imigrație vor trebui să solicite o autorizație electronică de călătorie în genul celei în vigoare în SUA, autorizaţie care va permite Forţelor de Frontieră din Marea Britanie să verifice călătorii înainte ca aceştia să se îmbarce în avioane.

„Noua noastră frontieră complet digitală ne va oferi posibilitatea de a număra oamenii care vin şi pleacă din țară, oferindu-ne controlul asupra celor care vin în Marea Britanie. Noua noastră abordare va face mai ușoară identificarea potențialelor amenințări înainte ca [imigranţii] să ajungă la graniță”, a adăugat Patel, citată de Sputnik News. 

Într-un discurs rostit luni, 24 mai, ministrul a spus că prea mulți ani „principiul democrației” a fost trecut cu vederea în elaborarea politicii imigraţiei, iar cei care au ridicat această problemă au fost acuzați că sunt rasişti.

​„Unii încă negă faptul că imigrația poate deveni vreodată excesivă (…), iar aceasta înseamnă a nega realitatea”, a mai spus Ministrul britanic de Interne.

Patel, care este ea însăși fiica unor imigranți asiatici care au venit în Marea Britanie din Uganda, a subliniat însă: „Nici eu, nici premierul, nici guvernul nostru nu suntem anti-imigrație”.

Ea a mai spus că imigranții din Marea Britanie şi-au adus contribuţia lor la dezvoltarea țării, dar că nu poate exista imigrație fără restricții.

Patel şi-a dezvăluit în martie „noul plan pentru imigrație”, care include introducerea unui sistem bazat pe puncte, și a spus că este „cea mai importantă reformă a sistemului nostru de azil din ultimele decenii”.

Noul plan, despre care a spus că este „ferm și corect”, este programat să fie implementat până la sfârșitul anului 2025.

Înăsprirea regulilor de imigrație și restricționarea intrării în Marea Britanie a fost o promisiune-cheie a prim-ministrului Boris Johnson, care a susținut campania „Leave” în timpul referendumului pentru Brexit din 2016.

De asemenea, ieşirea din UE permite Marii Britanii să refuze dreptul automat de intrare al cetățenilor din UE.

Ministerul britanic de Interne a declarat că se așteaptă să acorde 30 de milioane de autorizații electronice de călătorie din 2025.

Anul trecut, 8.500 de imigranți ilegali au ajuns în Marea Britanie, după ce au traversat Canalul Mânecii în bărci mici din Franța sau Belgia.

Patel a spus că există 80 de milioane de persoane strămutate în întreaga lume și a spus că pur și simplu nu este posibil ca Marea Britanie să-și deschidă granițele pentru refugiați.

Ea a subliniat că actualul sistem de imigraţie este deficient, costă 1 miliard de lire sterline pe an și a permis bandelor criminale să-i exploateze lacunele.

118
Tagurile:
UK, Brexit
Tematic
Brexit: „S-a încheiat acordul dintre Marea Britanie și UE”
UE: există o cale către un acord post-Brexit
UK: Portul Belfast este liniștit pe măsură ce reglementările Brexit intră în vigoare
Vladimir Putin și Vladimir Zelenski

Un general ucrainean îi cere lui Zelenski să-l „păcălească” pe Putin

288
(reînnoit 18:26 21.06.2021)
Un general ucrainean îl îndeamnă pe președintele Zelenski să-l “păcălească” pe Putin, pentru a salva Ucraina.

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik. Rusia poate acapara toată Ucraina, iată de ce președintele Vladimir Zelenski trebuie să o păcălească, a declarat fostul deputat al Radei Supreme, generalul armatei ucrainene, Vilen Martirosean, la postul de televiziune Nash.

“Uneori, președintele nostru nu înțelege că trebuie să găsească cu orice preț o limbă comună cu Putin”, s-a plâns militarul.

Potrivit lui, unele persoane, care se consideră patrioți ai Ucrainei, sunt dispuși mai curând să incite la revolte decât să lucreze spre binele țării.

Martirosean a declarat că Rusia și SUA își îmbunătățesc treptat relațiile și la îndemnat pe Zelenski, dat fiind un aliat al Washingtonului, să aplece urechea la poziția președintele american Joe Biden.

“Trebuie să găsim acea limită, pentru ca și Putin să ne ajute și să lucreze în favoarea Ucrainei”, a concluzionat generalul.

În opinia lui, Rusia are obligația de a reface Ucraina, după care aceasta să devină independentă de orice jucători majori, păstrându-și relațiile “prietenoase” cu toți.

“Și nouă ne va fi bine, și lor le va fi bine, și americanilor le va fi bine în orice caz, pentru că toți vor avea de câștigat”, a adăugat Martirosean.

General a îndemnat “să se reflecte zi și noapte cum poate fi apropiat inamicul”.

“Să se facă așa, încât uneori prin viclenie, mai ales că președintele nostru este înțelept, să reușească să-l păcălească pe Putin, pentru a salva cu orice preț Ucraina”, a explicat el.

Martirosean a subliniat că doar așa va putea fi salvată țara, iar poporul trebuie să se unească și să ceară acest lucru președintelui.

“El trebuie să trăiască pentru Ucraina, de dragul poporului ucrainean. În caz contrar, va fi blestemat și va deveni irelevant, va ajunge în afara bordului”, a conchis militarul.

288
Tagurile:
Rusia, Ucraina, Vladimir Putin, Vladimir Zelenski
Tematic
Biden a numit condiția în care Ucraina va putea adera la NATO și dacă Donbasul e problemă
Agenda Biden-Putin: discuții despre Covid, Ucraina, hacking, climă și Orientul Mijlociu
Putin: Rusia are un singur angajament față de Ucraina
Putin a acuzat Occidentul de lovitura de stat din Ucraina
Combinat construit de Ceaușescu în Ucraina, vândut de USR

Загрузка...
Vaccin anti-COVID și Pașaport

UK: pașapoartele de vaccinare, transformate în cărţi naționale de identitate?

57
(reînnoit 16:47 21.06.2021)
Guvernul britanic a fost acuzat că intenţionează să implementeze în secret un program național de identificare, după ce a intrat în parteneriat cu o companie care a susținut transformarea pașapoartelor de vaccinare într-un document multifuncțional.

BUCUREŞTI, 21 iun – Sputnik. Entrust, o firmă IT care se declară a fi „lider global în [documente] de identitate, plăți și protecție a datelor”, a primit luna trecută un contract de la Departamentul de Sănătate și Asistență Socială din Marea Britanie pentru a lucra la sistemul de certificate de vaccinare Covid-19.

Companiei i s-au acordat 250.000 de lire sterline pentru a furniza servicii de cloud computing pentru sistemul guvernamental de certificare a statutului privind Covid, relatează iNews. Contractul urmează să expire în martie 2022, dar guvernul are opțiunea de a-l prelungi pentru încă un an.

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a declarat luna trecută că dovada vaccinării va fi „necesară” pentru călătoriile internaționale și, în ultimele săptămâni, au apărut rapoarte care susțin că guvernul britanic ar putea cere documentul persoanelor care participă la evenimente sportive sau la alte adunări mari.

Judecând după poziția companiei Entrust cu privire la această chestiune, este posibil ca guvernul să aibă planuri și mai ambițioase privind certificatul digital. Într-o postare publicată în februarie pe site-ul companiei, Jann Markey, directorul de marketing al Entrust, a susținut că pașapoartele de vaccinare ar putea fi folosite ca o oportunitate de a lansa un card național de identitate ca parte a „infrastructurii noii normalităţi”.

„Să ne gândim la o strategie națională de identificare: cu infrastructura și investițiile necesare pentru a furniza un pașaport viabil de vaccinare, de ce nu am converti acest efort în [implementarea unui] program național de identificare a cetățenilor, care poate fi utilizat în mai multe scopuri, inclusiv în furnizarea sigură a serviciilor guvernamentale, securizarea călătoriilor transfrontaliere și documentația pentru [dovada] vaccinării”, se precizează pe blog, într-o postare care se referă la pașapoartele de vaccin în „lumea post-pandemică”.

În special, compania cu sediul în SUA a ajutat deja Albania, Ghana și Malaezia să implementeze sisteme naționale de identificare, potrivit iNews.

Întâlnirea șefului MAE al Rusiei , Serghei Lavrov cu mareșalul libian Khalifa
© Sputnik / Владимир Астапкович

Însă parteneriatul Entrust cu guvernul britanic a cauzat tragerea unor semnale de alarmă din partea organizațiilor pentru libertăți civile și din partea parlamentarilor.

Deputatul conservator David Davis, membru al grupului Covid Recovery împotriva lockdown-ului, a cerut explicații guvernului. Acesta a declarat pentru iNews că este „uimitor” faptul că Departamentul de Sănătate poate încheia contracte cu astfel de companii fără a obține mai întâi permisiunea din partea Parlamentului, adăugând că este deosebit de îngrijorător faptul că se poate acorda un contract unei firme care are „această atitudine sinistră cu privire la supravegherea cetățenilor”.

De asemenea, fostul lider conservator Sir Iain Duncan Smith şi-a exprimat aceeaşi nemulţumire, susținând că contractul este în contradicție cu „poziția declarată a guvernului” și ar trebui anulat.

După cum a spus şi Big Brother Watch, un grup care militează pentru protejarea confidențialităţii și a libertăților civile, contractul cu Entrust ar reprezenta o încercare a guvernului de a elibera cărți de identitate „pe uşa din dos”.

„Faptul că guvernul a încheiat un acord cu Entrust, o companie care plănuieşte în mod deschis tranziţia de la pașapoartele de vaccinare la cărțile de identitate digitale, evidenţiază că paşapoartele Covid reprezintă o amenințare serioasă la adresa libertăților noastre civile și a confidențialităţii”, a avertizat șeful de cercetări al organizaţiei, Jake Hurfurt, potrivit RT.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate a declarat că aplicația NHS utilizată pentru certificarea statutului de vaccinare nu va fi utilizată ca un sistem național de identificare, descriind programul ca un „mijloc simplu și sigur” pentru permiterea călătoriilor internaționale. Contactată de iNews, Entrust a refuzat să comenteze.

57
Tagurile:
Pașaport
Tematic
Consilierul pentru Securitate Națională al UK se află la Moscova
UK: Sute bărci ale migranților, abandonate în depozitul Dover
UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climaterice” în timpul unui protest

Загрузка...
Parlamentul României

Sondaj de ultimă oră: HAOS total în politică - românii NU știu ce vor!