Супермаркет

Propunerea globaliștilor: renunțarea la carne și la ouă pentru salvarea planetei!

896
(reînnoit 17:01 24.05.2021)
Ideile globaliștilor despre salvarea planetei devin tot mai năstrușnice: un oficial din cadrul Forumului Economic Mondial propune renunțarea la carne și la ouă.

BRUXELLES, 24 mai – Sputnik. Lisa Sweet, șefă a diviziei de strategie de afaceri și angajament la Centrul pentru Bunuri Publice Globale de la Forumul Economic Mondial, a vorbit despre renunțarea la carne și la ouă în alimentația oamenilor și înlocuirea lor cu ”proteine alternative”.

„Pentru ca diversificarea proteinelor și trecerea la proteinele alternative să aibă succes, întregul sistem trebuie să evolueze pentru a susține în continuare mijloacele de trai ale fermierilor”; a explicat ea, propunând ca, pentru sprijinirea acestei tranziții, fermierii să fie ajutați prin stabilirea unor garanții ale prețurilor, încheierea de acorduri de aprovizionare pe termen lung și alte stimulente.

Dar înlocuirea ingredientelor de origine animală cu proteine alternative devine un subiect important pe agenda globaliștilor, aceștia stipulând că utilizarea proteinelor alternative poate contribui la realizarea Obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU privind reducerea consumului, producției și foametei.

Susținătorii acestor măsuri spune că utilizarea proteinelor alternative ar reduce emisiile globale de CO2 cu mai mult de o gigatonă, în următorul deceniu și jumătate și că ar duce la economii semnificative de apă potabilă.

Pentru a realiza acest lucru, globaliștii se străduiesc să realizeze o păcăleală cât mai aproape de realitate: principalul aspect al convingerii consumatorilor este acela de a obține o asemănare cât mai mare cu cea a produselor reale și anume să atingă sau să depășească gustul, textura și prețul cărnii disponibile astăzi.

Raportul ”Food for Thought: The Protein Transformation”, realizat de BCG și Blue Horizon, face propuneri concrete în acest sens, arătând că intenția de a-i hrăni pe oameni cu hrană ”fake” este foarte aproape de îndeplinire. De reamintit în acest context că la nivelul UE recent a fost aprobată utilizarea în consum a viermilor ca sursă de proteine!

Studiul amintit spune că alternativele pe bază de plante, cum ar fi burgeri, produse lactate și înlocuitori ai ouălor din soia, mazăre și alte proteine din plante vor atinge paritatea până în 2023 sau mai devreme.

Alte proteinele alternative produse din microorganisme precum ciuperci, drojdii și alge unicelulare ar putea atinge paritatea dorită până în 2025, iar proteinele cultivate direct din celule animale pot îndeplini așteptările de mai sus până în 2032.

Astfel, globaliștii și-au propus ca alternativele de înlocuire a proteinelor, precum proteinele cultivate pe bază de plante, pe bază de microorganisme sau pe bază de celule animale să devină o alternativă viabilă a cărnii pentru un procent de 90% din hrana oamenilor până în 2035.

896
Tagurile:
Ouă, Carne

Ce a declarat secretarul de stat american cu ocazia Zilei Rusiei

244
(reînnoit 14:39 12.06.2021)
Șeful Departamentului de Stat al SUA a făcut i-a felicitat pe cetățenii ruși cu ocazia Zilei Rusiei, confirmând tendința SUA spre o interacțiune constructivă între cele două țări.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Secretarul de stat american Anthony Blinken a transmis felicitări cu ocazia Zilei Rusiei. Declarația sa a fost postată pe site-ul Departamentului de Stat, potrivit RIA Novosti.

„În numele guvernului SUA îi felicit pe cetățenii Rusiei. <...> Voi profita de această ocazie pentru a reafirma aspirația SUA pentru o interacțiune constructivă cu guvernul Federației Ruse în interesul promovării unor relații bilaterale mai stabile și previzibile", este menționat în declarația diplomatului.

Potrivit acestuia, Statele Unite susțin dorința rușilor de a coopera cu comunitatea internațională și de a contribui la soluționarea problemelor de interes global.

© Sputnik / Алексей Никольский

În același timp, relațiile dintre cele două țări, așa cum au afirmat în mod repetat atât Moscova, cât și Washingtonul, sunt „în cel mai jos punct” de dezvoltare. Ele s-au înrăutățit după lovitura de stat din Ucraina, revenirea Crimeii și izbucnirea conflictului din Donbass. Țările europene și Statele Unite au acuzat Kremlinul de amestec și i-au impus sancțiuni, Moscova a reacționat în mod simetric.

Alte pretexte pentru a exercita presiuni asupra Rusiei au fost acuzațiile aduse Kremlinului privind încercarea de a influența alegerile americane și de implicare în atacuri cibernetice, cazul Skripal, construcția ”Nord Stream-2” și multe altele. Restricțiile au fost introduse atât împotriva unor persoane fizice aparte, cât și împotriva unor sectoare întregi ale economiei rusești.

Pe 16 iunie, la Geneva  na avea loc rima întâlnire între Vladimir Putin și Joe Biden în statut de președinți. Kremlinul a spus că întâlnirea este foarte importantă, însă potențialul dezacordului este atât de mare încât nu ar trebui să se aștepte prea multe de la ea.

244
Tagurile:
Ziua Rusiei

Загрузка...
Ежегодная пресс-конференция президента РФ В. Путина

Britanicii au apreciat reacția lui Putin la declarația scandaloasă a lui Biden

263
(reînnoit 20:34 12.06.2021)
Britanicii au apreciat răspunsul lui Putin la declarația scandaloasă a președintelui SUA împotriva sa.

BUCUREȘTI, 12 iun - Sputnik. Cititorii Daily Mail au comentat interviul lui Vladimir Putin acordat postul american de televiziune NBC.

© Sputnik / Михаил Климентьев

În timpul discuției cu un moderatorul, președintele rus a menționat că nu a fost surprins de declarația scandaloasă a lui Joe Biden împotriva sa și că deja s-a obișnuit cu atacurile din toate părțile.

"Îmi place modul în care Putin a râs de Obama, iar acum râde de Biden. Ei doar îl amuză. Lui nu-i pasă ce crede Biden și, la drept vorbind, restul lumii ”- a declarat utilizatorul cu numele de Facts Not Optional.

"Putin nu tolerează insultele și își apără țara, liderii noștri ar putea învăța de la el", a spus smithp1.

"Biden este un bătrân incoerent luat derâdere, nu poate critica pe nimeni", a menționat UkiwiK.

"Eu îl cred pe Putin. Biden este un mincinos fără suflet. Se pare că face în mod liber afirmații șocante, dar, de fapt, nu poate formula nici măcar o frază", a scris Having my say.

„Putin este un om deștept și își alege cu grijă cuvintele, spre deosebire de Biden și genul său”, au rezumat utilizatorii.

În martie, președintele SUA a răspuns afirmativ la întrebarea dacă l-a considerat pe Putin ucigaș și a amenințat Moscova cu răzbunare pentru intervenția în alegeri. Liderul rus, la rândul său, i-a urat sănătatea omologului american.

Comentând afirmațiile lui Biden, Putin i-a urat sănătate și și-a amintit vorba din copilărie: “Cine zice, ăla e”. El a menționat că nu este o simplă glumă, ci o expresie cu sens. Potrivit lui, în istoria fiecărui popor și fiecărui stat există multe evenimente grave, dramatice și sângeroase și “atunci când apreciem mulți oameni sau când apreciem alte state, popoare, întotdeauna privim ca într-o oglindă”, “întotdeauna ne vedem pe noi înșine”, “întotdeauna proiectăm pe altă persoană ceea ce reprezintă în esență”.

263
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...
Ziua Rusiei

Ziua Națională a Rusiei prilej pentru conducerea României de a ne face de râs