Joe Biden

Revine în forță scandalul Joe Biden… România! Mulți bani!

1253
(reînnoit 09:26 24.05.2021)
Presa americană și britanică scot din nou la iveală documente care arată legături pe mulți bani între fiul lui Joe Biden, un avocat și omul de afaceri condamnat Popoviciu

BUCUREȘTI, 24 mai – Sputnik. Dezvăluirile făcute de presa britanică și preluate de Donald Trump în campania electorală revin acum în actualitate.

New York Post și Daily Mail (UK) reiau cazul, arătând că fiul lui Joe Biden l-a recomandat ca avocat lui Puiu Popoviciu pe fostul șef FBI, Louis Freeh, dar și documente în care sunt detaliate operațiuni financiare pe mulți bani, neconforme cu legislația SUA.

Mai mult, o fundație a lui Hunter Biden a primit o donație substanțială exact după ce fiul președintelui a făcut legătura între Popoviciu și Freeh.

Și, peste toate, se suprapune o întrevedere cu… directorul SRI.

Cazul este preluat și de Antena 3, partenerul CNN în România, care subliniază că ”Intermedierea a avut loc după ce avocatul a donat 100 000 de dolari fundației familiei Biden ai cărui beneficiari sunt copiii fratelui lui Hunter Biden” și că ”fiul președintelui Statelor Unite a fost cel care i-a făcut legătura lui Puiu Popoviciu cu fostul director FBI Louis Freeh în 2016”.

De fapt, în mail se vorbește de o operațiune financiară dubioasă – pe care Louis Freeh o corectează printr-o formulă care ar aprinde spiritele justițiare din România. Nu și când e vorba de Biden și SUA, desigur.

Iată interesantul e-mail al lui Louis Freeh către Hunter Biden.

”Am avut o întâlnire bună la București cu directorul SRI și sperăm că poate avea un impact pozitiv asupra cazului.

După cum știi, fundația familiei noastre a contribuit cu 100.000 de dolari la fundația copiilor lui Hallie anul trecut. Contabilii mei (PWC) îi sfătuiesc acum, deoarece subvenția nu a fost acordată unei organizații 501 (c), nu a fost un cadou adecvat pentru fundație. Așa că am fost în legătură cu IRS și PWC și dorim să corectăm situația după cum urmează: voi face un nou cadou de 100.000 USD pentru fondul lui Hallie, iar fondul lui Hallie va rambursa fundația plătind 100.000 USD.

Pot să mă descurc cu avocații (a se vedea atașat), dar am vrut să te anunț mai întâi înainte de a face ceva - deci este clar ce încercăm să facem”

Print screen Daily Mail
© Screenshot / dailymail.co.uk
Print screen Daily Mail

Hallie este văduva fratelui lui Hunter Biden, Beau. După decesul fratelui său, Hunter a avut o aventură cu fosta sa cumnată. Acronimele PWC și IRS se referă la o celebră firmă de audit financiar și la fiscul american.

Cred că este mai mult decât clar că aveam de-a face cu o combinație dubioasă, care a fost reglată… ca în SUA – prin intervenția avocaților și contabililor, fără procurori, fără scandal.

Într-un alt mail, Freeh îi transmite lui Hunter Biden următoarele:

”Voiam să-ți mulțumesc încă o dată că ne-ai recomandat lui Gabriel (Puiu Popoviciu, n.r.). Am finalizat o scrisoare de angajament avocațial cu el. Mă voi întâlni cu el la Paris duminică, după care vom merge la București și vom trece la treabă”.
Antena 3 transmite că, pe 8 iulie 2016, ziua schimbului de mesaje, ”a fost publicată motivarea deciziei Curții Constituționale a României prin care s-a hotărât că definiția abuzului în serviciu este constituțională în măsura în care executarea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu din definiția din Codul Penal presupune încălcarea legii”.

Deci, o dezvăluire a unei situații scandaloase – existau legături (de afaceri) între Hunter Biden și Puiu Popoviciu, care au rezistat chiar în contextul în care omul de afaceri român era anchetat de DNA (cu sprijinul SRI) și care confirmă conexiunile și interesele financiare ale familie Biden în România, de care vorbea Donald Trump.

1253
Tagurile:
Bani, România, scandal, Joe Biden
Joe Biden

Biden: Agenda mea nu este împotriva Rusiei, ci în favoarea poporului american

112
(reînnoit 21:19 16.06.2021)
Mult aşteptatul summit între președintele rus Vladimir Putin și președintele SUA Joe Biden a durat aproximativ trei ore și jumătate. Ce a declarat Biden reporterilor în urma întrunirii cu preşedintele rus.

BUCUREŞTI, 16 iun – Sputnik. În urma summitului cu Putin de miercuri, președintele SUA, Joe Biden, a declarat reporterilor că agenda administrației sale este orientată către poporul american, subliniind că „nu este împotriva Rusiei”.

„I-am spus președintelui Putin că agenda mea nu este împotriva Rusiei sau a altcuiva. Ea este în favoarea poporului american”, a declarat Biden, adăugând că eforturile sale se concentrează asupra combaterii COVID-19, reconstruirii economiei SUA și consolidării legăturilor cu aliații.

„I-am spus, de asemenea, că niciun președinte al Statelor Unite nu ar putea menţine încrederea poporului american dacă acesta nu ar vorbi în apărarea valorilor noastre democratice”, a adăugat Biden, citat de Sputnik News.

„Drepturile omului vor fi întotdeauna pe agendă, i-am mai spus lui [Putin]. Nu este vorba doar de a atrage atenţia Rusiei când încalcă drepturile omului, ci de cine suntem. Cum aș putea fi președintele Statelor Unite și să nu vorbesc împotriva încălcării drepturilor omului?”, a adăugat preşedintele SUA.

Alte subiecte ale discuţiei au fost Siria, Iranul, Belarusul și eforturile de a împiedica reapariția militanților teroristi în Afganistan, în timp ce trupele americane își continuă retragerea, care se așteaptă să se încheie până la a 20-a comemorare a atacurilor din 11 septembrie.

112
Tagurile:
Joe Biden
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
Ce a spus Iohannis în timp ce Putin discuta cu Biden
Biden: “clar că nu e momentul pentru un alt război rece”
Putin a convenit cu Biden întoarcerea ambasadorilor rus și american

Загрузка...
Joe Biden

Biden: “clar nu e momentul pentru un alt război rece”

118
Președintele SUA a evidențiat în declarația sa de după întâlnirea de la Geneva cu Vladimir Putin că nu e momentul pentru un alt război rece

BRUXELLES, 16 iun – Sputnik. Descriind întâlnirea în ansamblu, președintele SUA a arătat că a făcut ceea ce „a venit să facă”, menționând că aceasta a fost realizată într-un mod „pozitiv”, relatează Sputnik.

„Nu au fost adoptate măsuri stridente”, a menționat el. "Unde nu am fost de acord, eu nu am fost de acord, am afirmat unde era cazul. Unde nu a fost el de acord, a spus acest lucru. Dar nu s-a făcut într-o atmosferă hiperbolică", a explicat Biden.

Oricât de pozitiv ar fi fost summitul de la Geneva, Biden a subliniat că, deși „nu a fost un moment kumbaya”, este „clar că nu e momentul pentru un alt război rece”.

"[Putin] nu vrea [un alt Război Rece], nu cred", a mai spus Biden.

118
Tagurile:
Rusia, Joe Biden
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
Putin spune că nu e nimic de discutat despre aderarea Ucrainei la NATO
Putin: Rusia și SUA au responsabilitatea de a asigura stabilitatea strategică globală
Putin: Rusia are un singur angajament față de Ucraina
Ce a spus Iohannis în timp ce Putin discuta cu Biden
Putin a acuzat Occidentul de lovitura de stat din Ucraina

Загрузка...