Institutul de virologie din Wuhan

WSJ: Trei virusologi din Wuhan s-au îmbolnăvit grav înainte de pandemia COVID-19

220
Trei oameni de știință chinezi de la Institutul de virusologie din Wuhan au fost grav bolnavi cu puțin timp înainte de izbucnirea pandemiei, scrie Wall Street Journal, citând informații de la serviciile de inteligență americane.

Primul focar de COVID-19 a fost înregistrat în acest oraș în decembrie 2019. După cum notează ziarul, oamenii de știință amintiți au mers la spital din cauza unei boli grave în noiembrie a acelui an. În același timp, aveau simptome similare și ei înșiși erau „membri ai aceleiași echipe care se ocupă de coronavirusuri”.

Autorii articolului susțin că informațiile de de la servicii pot „crește greutatea apelurilor în creștere pentru o investigație mai completă dacă virusul (care provoacă - nota red.) COVID-19 ar fi putut scăpa din laborator”.

Ca răspuns la solicitarea WSJ, Ministerul chinez de Externe a acuzat Washingtonul de încercări de promovare a unei teorie despre o scurgere de coronavirus din laborator. Ministerul de Externe s-a întrebat dacă Statele Unite sunt cu adevărat îngrijorate de sursa agentului patogen COVID-19 sau „încearcă să distragă atenția”.

În mai, republicanii din Comitetul de Informații al Camerei Reprezentanților din SUA au declarat că există „dovezi circumstanțiale” conform cărora focarul COVID-19 ar fi putut rezulta dintr-o scurgere de la Institutul de Virologie din Wuhan. Membrii partidului au arătat apariția simptomelor caracteristice infecției cu coronavirus la unii dintre cercetătorii de la instituția științifică în toamna anului 2019 și au anunțat, de asemenea, implicarea militarilor chinezi în laborator.

În martie, OMS a publicat raportul complet al grupului internațional de experți al organizației cu privire la o vizită la Wuhan pentru a identifica originea COVID-19. Documentul numea scurgerea coronavirusului din laborator „extrem de puțin probabilă”. Se susține că noul tip de coronavirus a fost cel mai probabil transmis oamenilor de la lilieci printr-un alt animal.

Statele Unite și alte 13 state au emis o declarație comună în care își exprimă îngrijorarea cu privire la constatările din raportul OMS. Țările au solicitat o investigație „transparentă și independentă” asupra originilor COVID-19.

220
Tagurile:
coronavirus
Viktor Orban

UE va lua măsuri împotriva Ungariei după votul pentru proiectul anti-LGBTQIA

32
(reînnoit 19:09 23.06.2021)
Uniunea Europeană va lua măsuri împotriva Ungariei după ce Budapesta a adoptat un proiect de lege împotriva persoanelor LGBTQIA (persoane lesbiene, gay, bisexuale, trans, queer, intersex și asexuate), a declarat miercuri președinta Comisiei Europene.

BUCUREŞTI, 23 iun – Sputnik. Parlamentul ungar a aprobat săptămâna trecută un text de lege care interzice „reprezentarea și promovarea altor identități de gen decât sexul la naștere, a schimbării sexului și homosexualităţii” în rândul persoanelor cu vârsta sub 18 ani.

LGBT
© Sputnik / Алехандро Мартинез Велез

Acest text, puternic criticat de asociațiile pentru drepturile omului și de partidele de opoziție din Ungaria, constituie, în opinia președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o încălcare a valorilor fundamentale ale UE.

„Proiectul de lege ungur este o rușine”, a declarat aceasta reporterilor la Bruxelles. Von der Leyen a adăugat că Uniunea Europeană nu va face compromisuri în ceea ce priveşte principii precum demnitatea umană, egalitatea și respectarea drepturilor omului.

„Le-am cerut comisarilor mei care se ocupă de caz să scrie autorităților ungare pentru a ne exprima îngrijorările sub aspect legal înainte de intrarea în vigoare a proiectului de lege. Cred cu tărie într-o Uniune Europeană în care să fii liber să iubești pe oricine dorești. Și cred într-o Uniune Europeană care îmbrățișează diversitatea, acest lucru reprezintă baza valorilor noastre”, a spus Ursula von der Leyen.

Ungarischer Ministerpräsident Viktor Orbán
© AP Photo / MTI, Szilard Koszticsak

„Prin urmare, voi folosi toate puterile Comisiei pentru a mă asigura că drepturile tuturor cetățenilor din UE sunt respectate, oricine ar fi și oriunde ar locui”, a promis președinta Comisiei Europene, citată de Sputnik France

Președintele ungur János Áder, fost deputat și membru al partidului de guvernământ Fidesz, urmează să semneze în curând acest proiect de lege pentru a intra în vigoare.

Marți, 13 state membre ale blocului, inclusiv Germania și Franța, au criticat acest text, numindu-l „grotesc”.

Înaintea alegerilor de anul viitor, premierul Viktor Orban este din ce în ce mai radical în probleme sociale majore, spunând că luptă pentru a proteja valorile creștine tradiționale de excesele liberalismului occidental.

32
Tagurile:
Ungaria, LGBT

Загрузка...
Putin, Macron și Putin

Merkel și Macron vor să-l invite pe Putin la summitul UE

52
Merkel și Macron vor să-l invite pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, la summitul Uniunii Europene.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și președintele Franței, Emmanuel Macron, vrea ca Uniunea Europeană să examineze problema invitării președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la summitul UE, susține ziarul Financial Times, cu trimitere la surse diplomatice.

Potrivit diplomaților inițiativa a venit din partea Merkel, fiind susținută de Macron.

Sursele care sunt informate cu mersul negocierilor au declarat că reprezentanții Berlinului și Parisului, la reuniunea de la Bruxelles de miercuri au făcut un pas neașteptat pentru ceilalți membri, înaintând propunerii legate de relațiile cu Kremlinul.

52
Tagurile:
Uniunea Europeană, Vladimir Putin, Emmanuel Macron, Angela Merkel
Tematic
Ziua Memoriei și Durerii: Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut
„Calea cea mai bună”: nemții au rămas fascinați de articolul lui Putin pentru Die Zeit
Putin și Merkel au subliniat importanța păstrării memoriei istorice despre război
Putin a declarat că NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse
Rusia nu-și dictează niciodată voința altor state - Putin
Putin: Se intensifică turbulențele geopolitice
Fostul ambasador al Franței la Moscova: „Biden a înțeles foarte clar mesajul lui Putin”

Загрузка...
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой

Maria Zaharova, răspunsul zilei după incidentul din Marea Neagră