Drapeaux de la Russie et de l'UE

Liderii UE intenționează discute despre noi sancțiuni contra Rusiei

268
(reînnoit 10:07 23.05.2021)
La viitorul summit, liderii țărilor Uniunii Europene vor discuta despre noi sancțiuni împotriva Rusiei, a declarat șef adjunct al Comisiei Europene pentru valori europene și transparență.

BUCUREȘTI, 23 mai-Sputnik. La viitorul summit, liderii țărilor UE vor discuta despre noi sancțiuni împotriva Rusiei, dar în același timp își vor declara refuzul de a înfrunta Moscova, a declarat Vera Yurova, șef adjunct al Comisiei Europene pentru valori europene și transparență.

Summitul UE va avea loc în perioada 24-25 mai, la Bruxelles.

„Cererile legitime ale UE față de partea rusă se repetă din nou: sfârșitul războaielor hibride și cibernetice, respectarea drepturilor omului, mai ales, a lui Alexei Navalnîi și punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk. Cred că (la summit) se va spune, de asemenea, că UE dorește să evite confruntarea cu vecinul său apropiat. Dar el, după cum puteți vedea, a decis să se comporte ca un dușman și nu mai are nimic de făcut decât să reacționeze la acest lucru ", a spus Yurova într-un interviu pentru Radio Cehia.

Potrivit șefului adjunct al Comisiei Europene, la summit-ul se va vorbi mai degrabă despre adoptarea de noi sancțiuni economice împotriva Rusiei decât despre expulzarea coordonată în continuare a diplomaților ruși. Republica Cehă, Polonia și Letonia se pot comporta cel mai ferm față de Moscova, potrivit Yurova, la summit. În același timp, țările din Europa de Vest reacționează la acțiunile Rusiei mult mai blând de mult timp, a spus Yurova.

Relațiile dintre Rusia și țările occidentale s-au deteriorat în legătură cu situația din Ucraina și din jurul Crimeei, care a revenit în componența Rusiei în urma unui referendum organizat pe peninsulă. Occidentul, acuzând Rusia că a intervenit, i-a impus sancțiuni, Moscova a ripostat, a început un curs de înlocuire a importurilor și a declarat de mai multe ori că este contraproductiv să vorbești cu ea în limba sancțiunilor. De asemenea, Rusia a afirmat în mod repetat că nu este parte la conflictul din Ucraina și subiectul acordurilor de soluționare de la Minsk.

Un tribunal din Moscova, la 2 februarie, a decis să anuleze pedeapsa suspendată a lui Navalnîi în cazul Yves Rocher și să-l înlocuiască cu 3,5 ani într-o colonie de regim general din cauza numeroaselor încălcări ale condițiilor perioadei de probă. Acuzațiile că Navalnîi este persecutat exclusiv pentru activitățile sale politice au fost infirmate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului: Strasbourg nu a recunoscut motivele politice din cazul Yves Rocher, deși a acordat despăgubiri pentru arestul la domiciliu, care a fost plătit integral de către Autoritățile ruse.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul nu percepe în niciun fel declarațiile din străinătate despre Navalnîi.

268
Tagurile:
Rusia, UE
Mahmud Ahmadinejad

Ahmadinejad: Cum poate Iranul neutraliza sancțiunile Occidentului

121
Fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, a povestit cum țara lui să facă ineficiente sancțiunile Occidentului.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Iranul ar putea face sancțiunile Occidentului ineficiente dacă își va utilizarea propriile resurse economice și naturale, a declarat într-un interviu fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, într-un interviu oferit RIA Novosti.

“Iran este o țară cu resurse umane, economice și naturale imense. Dacă le vom utiliza, sancțiunile vor deveni un instrument ineficient, situația se va schimba”, a declarat fostul președinte al Iranului.

Acesta a mai menționat că economia Iranului se poate descurca și fără venituri din vânzarea producției petrochimice.

“Noi (Iranul) suntem o economie endogen[. Are nevoie de multă muncă și eforturi. Statul are suficiente resurse și trebuie să le folosească. Toate sondele, energetica, pământurile și pădurile se află în mâinele statului. Unele dintre acestea sunt utilizate, prin urmare guvernul nu are nevoie de bugete alimentate din petrol”, a adăugat fostul lider.

SUA au restabilit sancțiunile dure împotriva Teheranului în mai 2018, când administrația Donald Trump a anunțat în mod unilateral retragerea din Planul Comun Cuprinzător de Acțiuni, încheiat în 2015 între „grupul celor șase” (Marea Britanie, Germania, China, Rusia, SUA și Franța) și Iran. Documentul prevedea anularea sancțiunilor în schimbul limitării programului nuclear al Iranului.

121
Tagurile:
Mahmoud Ahmadinejad, Iran
Tematic
Ex-președintele iranian Ahmadinejad, arestat pentru incitare la dezordini
Informația despre arestarea lui Ahmadinejad, eronată

Загрузка...
Бельгийская полиция. Архивное фото

Imagini terifiante! O clădire s-a prăbușit în Belgia: Printre morți și răniți - moldoveni

104
O clădire din Antwerpen, Belgia, s-a prăbușit. Aceasta se afla în construcție, iar la ea munceau și câțiva moldoveni. Ministerul de Externe anunță că printre cei morți și răniți sunt și concetățeni de-ai noștri. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Un moldovean a murit, al doilea este grav rănit, iar cel de-al treilea încă nu a fost găsit. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că a fost informat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei despre faptul că în orașul Antwerpen s-a prăbușit un bloc școlar, aflat în construcție, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova.

Astfel, echipa ambasadei a mers la locul tragediei și a întreprins demersuri în regim de urgență către autoritățile locale, pentru a obține informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate în accident.

„Conform informațiilor preliminare, la moment, a fost recuperat de sub dărâmături corpul unui cetățean din Republica Moldova. Printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale din Antwerpen, a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului, internat la spitalul din localitate”, menționează Ministerul Afacerilor Externe. 

Autoritățile diplomatice au precizat că operațiunea de căutare este în desfășurare, iar cel de-al treilea cetățean moldovean cu dubla cetățenie (portugheză) nu a fost încă găsit, se presupune că ar fi prins sub dărâmături.

104

Загрузка...