Distrugătorul purtător de rachete Marshal Ustinov

Ministrul britanic al Apărării: Rusia -„inamicul, care reprezinta amenințarea numărul unu”

468
(reînnoit 09:24 23.05.2021)
Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a numit Rusia „inamicul, care este amenințarea numărul unu”.

BUCUREȘTI, 23 mai - Sputnik. Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a anunțat despre o activitatea crescută a navelor rusești lângă coasta Regatului Unit, numind Rusia „inamicul, care este amenințarea numărul unu”.

„Suntem vizitați în mod regulat de nave rusești curioase, acum suntem vizitați în mod regulat de mai multe nave de război rusești”, a declarat el pentru Telegraph.

Potrivit ministrului, Marea Britanie a încercat să urmeze o politică de descalare și să folosească „alte metode”. "Dar acum, până când Rusia nu își schimbă atitudinea, este destul de dificil să înțelegem unde mergem", a adăugat Wallace.

Ministrul a mai spus că la sfârșitul anului trecut a fost văzut un submarin rus în Marea Irlandei și a menționat că Marea Britanie nu și-a înregistrat prezența acolo de „foarte, foarte mult timp”.

În luna martie a acestui an, Ministerul Britanic al Apărării a publicat o strategie de modernizare a forțelor armate ale țării, în care, printre altele, și-a confirmat atitudinea față de Rusia ca o amenințare și a vorbit despre planurile de creștere a prezenței sale în zona Mării Negre și Baltice.

Marina britanică și forțele aeriene monitorizează constant trecerea navelor rusești și zborurile avioanelor rusești în apropierea Marii Britanii. Ministerul Apărării din Rusia a subliniat în repetate rânduri că armata nu încalcă granițele, urmează în apele internaționale și spațiul aerian. Toate escortele sunt finalizate fără incidente, lucru confirmat de partea britanică, care constată în mod regulat profesionalismul acțiunilor armatei ruse.

Declarațiile despre „amenințarea rusă” se aud periodic de pe buzele politicienilor occidentali. Moscova a subliniat în repetate rânduri că Rusia nu va ataca niciodată vreuna dintre țările NATO. Potrivit ministrului de externe Serghei Lavrov, Alianța Nord-Atlantică este conștientă de faptul că Moscova nu intenționează să atace pe nimeni, ci folosește pur și simplu scuza pentru a desfășura mai multe trupe lângă granițele rusești. Moscova și-a exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la desfășurarea forțelor alianței în Europa.

468
Tagurile:
Marea Britanie, Rusia
Сотрудники правоохранительных органов, штат Флорида

Trgedie în SUA: un bloc de 11 etaje de lânga Miami Beach s-a prăbușit

38
(reînnoit 11:42 24.06.2021)
Peste 80 de mașini de salvare au intervenit în zona clădirii de 11 etaje care s-a păbușit parțial, în Surfside, Florida, lângă Miami Beach

BUCUREȘTI, 25 iun – Sputnik. O clădire de apartamente cu 11 etaje din Miami Beach s-a prăbușit astăzi parțial. Prăbușirea a avut loc într-o zonă vecină cu strada 88 și Collins Avenue. O amplă operațiune de căutare și salvare este în desfășurare și există temeri că sunt mai mulți oameni morți sau prinși în dărâmături.

Peste 80 de vehicule de salvare au ajuns astăzi de dimineață în fața clădirii care s-a prăbușit parțial în Surfside, Florida, lângă Miami Beach, se arată pe twitter-ul serviciului de pompieri de la Miami, iar unii martorii povestesc că au auzit oameni țipând de sub dărâmături.

 

38
Tagurile:
Tragedie, SUA

Загрузка...
Эсминец Дефендер ВМС Великобритании в порту Одессы, Украина

Marea Britanie, despre obiectivele invaziei distrugătorului Defender pe teritoriul Rusiei

99
The Spectator descrie incidentul cu distrugătorul britanic Defender din Crimeea ca parte a strategiei NATO.

BUCUREȘTI, 24 iun Sputnik. Lumea a asistat la cea mai mare escaladare a relațiilor dintre Rusia și Marea Britanie de la cazul Skripals. Astfel a comentat editorialistul Tim Ogden de la publicația The Spectator cu privire la incidentul recent cu nava britanică Defender.

"Prezența flotei britanice poate face parte dintr-o strategie NATO mai largă <...> alianța intenționează să arate clar că va continua să provoace Moscova, inclusiv prin activități în Marea Neagră", notează jurnalistul.

Londra încearcă probabil să-și definească rolul pe scena mondială, mai ales după părăsirea Uniunii Europene, dar Moscova este la fel de pregătită să-și demonstreze disponibilitatea de a se apăra, a spus Ogden.

"În mod firesc, guvernul va dori să evite o escaladare gravă a conflictului cu Rusia, deoarece ideea distrugerii reciproce garantate în 2021 este la fel de teribil de reală ca și în timpul Războiului Rece", a adăugat autorul articolului.

Potențialele coliziuni - și chiar pierderile - nu vor duce automat la război. În același timp, va demonstra că al doilea război rece a început deja, a concluzionat el.

Miercuri, Ministerul Apărării a anunțat că forțele Flotei de la Marea Neagră au au stopat violarea de către nava britanică a frontierei rusești în preajma captului Fiolente. Distrugătorul nu a reacționat la avertizarea de utilizare a armelor, după care o navă rusească de pază a deschis un foc de avertizare, iar peste nouă minute, avionul Su-24m a lansat patru bombe pe ruta urmată de nava britanică. După aceea, Defender a părăsit apele teritoriale rusești. În Marea Britanie, incidentul a fost catalogat ca fiind pasaj inofensiv în „apele teritoriale ucrainene”.

După incident, Ministerul Apărării l-a convocat pe atașatul militar de pe lângă ambasada Marii Britanii.

99
Tagurile:
Rusia, Marea Britanie

Загрузка...