Noua colecţie Lego - „tribut comunității LGBT”

169
(reînnoit 17:54 21.05.2021)
Lego, gigantul danez de seturi de construcţie, și-a prezentat cele 11 noi mini-figuri în culorile curcubeului, ca un „tribut comunității LGBT”. În 2019, producătorul american Mattel anunţase crearea de păpuşi „fără gen”.

BUCUREŞTI, 21 mai – Sputnik. Corectitudinea politică şi neomarxismul este promovat de marile companii producătoare de jucării. Lego, unul dintre cei mai mari producători mondiali de jucării, și-a denumit „Toată lumea este minunată” noua colecție de seturi de construcţie, colecţie în culorile mișcării LGBT, prezentată pe 20 mai.

Colecția cuprinde 11 figurine monocrome în culorile curcubeului, dar și altele în negru și maro pentru a ilustra diversitatea culorilor pielii.

„Am dorit să creăm un model care simbolizează incluziunea și sărbătorește pe toată lumea, indiferent de identitate sau de persoana pe care cineva o iubește”, a declarat într-un comunicat creatorul colecției, Matthew Ashton, vicepreședinte al grupului danez responsabil de design, care susține că face parte din comunitatea LGBT.

Colecția va fi pusă în vânzare pe 1 iunie, la un preț de 34,99 USD (aproximativ 28 de euro).

Într-o declarație, grupul a spus că sprijină angajații care se identifică ca „LGBT +” și cooperează cu Diversity Role Models, o organizație caritabilă din Marea Britanie care are scopul de „a educa copiii cu privire la incluziune și empatie pentru a forma generații viitoare unite și incluzive”.

​Păpuși fără gen

Nu este prima dată când producătorul danez aduce „un omagiu comunității” LGBT. Compania a prezentat anterior o construcție a Trafalgar Square cu un mic steag în culorile curcubeului, precum și un cuplu de „miri” din gama BrickHeadz, vândut separat, astfel ca fanii să poată uni două femei sau doi bărbați.

De asemenea, în septembrie 2019, compania americană Mattel, care a creat celebra păpușă Barbie și versiunea sa masculină, Ken, a lansat șase figurine fără gen, lăsând copiii să aleagă dacă vor să fie o fată, un băiat sau „ambele”.

Compania a explicat apoi că „a sosit momentul să creăm o linie de păpuși fără etichetă”, deoarece lumea sărbătoreşte „impactul pozitiv al incluziunii”. Denumită „Lumea creativă”, colecția a fost concepută pentru a-i învăța pe copii să amestece stiluri și identități.

​Potrivit Time, înainte de a prezenta colecția, Mattel testase păpușa în 250 de familii din șapte state, inclusiv 15 copii care se identificau ca fiind „trans”, „non-binar” sau „fluid”.

Mai mulţi au criticat apariţia noii colecţii, spunând că e vorba de promovarea mişcării politice „woke” pentru obținerea de profituri și au avertizat că nu vor mai cumpăra jucării Lego și vor boicota marca.

La începutul lunii mai, o organizație de advocacy non-profit, Consumers 'Research, a lansat o campanie publicitară direcționată împotriva unor mari companii din SUA, printre care Coca Cola, Nike și American Airlines, acuzând corporațiile că s-au angajat în ceea ce grupul de lobby a descris ca fiind „politica woke”.

169
Tagurile:
LGBT, Lego
Vaccinul Pfizer

Studiu: vaccinul Pfizer poate provoca o boală rară de sânge

11
(reînnoit 16:19 23.06.2021)
Cercetătorii israelieni au arătat că vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer a fost legat de posibilitatea șanselor de a dezvolta o afecțiune rară a sângelui, intitulată medical „purpura trombotică trombocitopenică (TTP)”.

BRUXELLES, 24 iun – Sputnik. Un studiu din Israel publicat de Jerusalem Post arată că vaccinul Pfizer poate provoca o boală rară de sânge, TTP, care este o boală autoimună care determină formarea cheagurilor de sânge în diferite organe ale corpului. Potrivit Institutelor Naționale de Sănătate din Israel, aceste cheaguri pot limita sau bloca fluxul de sânge bogat în oxigen către organe cheie precum creierul, rinichii și inima, rezultând probleme grave de sănătate.

Cercetătorii de la Institutul de hematologie de la Shamir Medical Center au declarat că au fost alertați cu privire la această problemă după ce au văzut o creștere bruscă a TTP în țară - patru cazuri detectate într-o lună, comparativ cu două sau trei cazuri pe an.

Echipa medicală a declarat că a găsit o „legătură cronologică” între vaccinarea pacientului și debutul simptomelor bolii. Ei au subliniat că aceștia sunt atât pacienți noi, cât și pacienți a căror boală a apărut după o perioadă lungă de remisie.

În prezent, Ministerul Sănătății evaluează cercetarea și până la finalizarea evaluării, medicii au fost rugați să nu intervină. Un purtător de cuvânt al spitalului a subliniat că acest studiu, care a fost de mare amploare, nu ar trebui în niciun caz să descurajeze oamenii de la vaccinare și a încurajat pe oricine care nu a fost încă vaccinat să primească doza.

Ca rezultat al cercetărilor lor, echipa medicală, condusă de dr. Maya Koren-Michowitz, șefa Laboratorului de hemato-oncologie translațională, a transmis printr-un comunicat că „Medicii și pacienții trebuie să fie atenți la simptomele clinice: oboseală slăbită, tulburări neurologice, hemoragii și dureri toracice”.

De asemenea, au solicitat „persoanelor sănătoase” care sunt vaccinate să fie vigilente și să solicite imediat asistență medicală dacă apar simptome.  Diagnosticul precoce și tratamentele moderne au crescut rata de supraviețuire a pacienților cu TTP de la 10% în trecut la 80% astăzi.

11
Tagurile:
Pfizer

Загрузка...

”Nu este războiul nostru”. Britanicii, despre incidentul cu distrugătorul de lângă Crimeea

73
(reînnoit 17:45 23.06.2021)
Cititorii ziarului Daily Express au comentat incidentul cu distrugătorul britanic în apropiere de Crimeea

BUCUREȘTI, 23 iun - Sputnik. Cititorii ziarului britanic Daily Express au comentat incidentul cu distrugătorul în apropiere de peninsula Crimeea.

Mai devreme, Ministerul Apărării a anunțat că forțele Flotei de la Marea Neagră au au stopat violarea de către nava britanică a frontierei rusești în preajma captului Fiolente. Distrugătorul nu a reacționat la avertizarea de utilizare a armelor, după care o navă rusească de pază a deschis un foc de avertizare, iar peste nouă minute, avionul Su-24m a lansat patru bombe pe ruta urmată de nava britanică. După aceea, Defender a părăsit apele teritoriale rusești. În Marea Britanie, incidentul a fost catalogat ca fiind pasaj inofensiv în „apele teritoriale ucrainene”.

După incident, Ministerul Apărării l-a convocat pe atașatul militar de pe lângă ambasada Marii Britanii.

Unii utilizatori au cerut ca incidentul să nu fie lăsat fără un răspuns, alții s-au întrebat ce a uitat distrugătorul în largul coastei Crimeei.

"Data viitoare când flota rusă va trece prin Canalul Mânecii, vom face același lucru cu navele lor", a spus Chelseacity.

„Poate așa sărbătoresc aniversarea Brexitului?” - a ironizat Onaozee.

"De ce nu am ripostat? Nimeni nu ar trebui să intimideze Marea Britanie", consideră MountErebus.

"Ei bine, ce căutam noi în Marea Neagră? Evident, aceasta pare o provocare din partea noastră. Ar fi mai bine dacă am fi atât de curajoși în apele și spațiul nostru aerian. Pentru a intra pe teritoriul cuiva, trebuie să cereți permisiunea. Atunci nu va exista o astfel de neînțelegere ", a scris Cavilier87.

"De ce Occidentul îl deranjează inutil pe ursul rus? Ce interese avem în Marea Neagră?" - se întreabă incendiary.

"Ce făcea Marina Regală în această regiune? Dacă ar fi deschis focul asupra navei noastre, ar fi trebui să ne angajăm în luptă în caz de necesitate", scrie shell4000.

"Nu vreau ca copiii mei să participe la războiul altcuiva! Acesta nu este războiul nostru!" - s-a indignat Fred607 .
73
Tagurile:
Crimeea, UK

Загрузка...