Elon Musk: Tesla ar putea înfiinţa fabrici de producţie în Rusia în viitor

121
Tesla ia în considerare construirea de fabrici în țări noi în viitor, iar Rusia ar putea fi luată în considerare, a declarat vineri Elon Musk, CEO-ul companiei de mașini electrice.

BUCUREŞTI, 21 mai – Sputnik. „În timp, vom lua în considerare să înfiinţam fabrici în alte zone ale lumii și, posibil, în Rusia”, a declarat Musk în cadrul maratonului educațional „New Knowledge” din Rusia, la care a participat online, potrivit Sputnik News.

În ceea ce privește înfiinţarea de centre de service pentru mașini, Tesla este „aproape de a stabili o prezență în Rusia”, a spus Musk. Potrivit acestuia, compania de mașini electrice se gândeşte să facă acelaşi lucru în Kazahstan și țările vecine.

De asemenea, acesta a mai spus că ar fi bine ca Rusia și SUA să comunice mai mult.

„Sunt multe talente în Rusia și cred că ar trebui să existe dialog și comunicare mai multă între Rusia și Statele Unite”, a declarat Musk, care a adăugat că admiră realizările tehnologice ale Rusiei și URSS.

Tesla deţine mai multe fabrici în SUA, una în China și construiește una în Berlin. După cum a dezvăluit recent presa britanică, compania poate lua în calcul construirea unei alte fabrici și în Marea Britanie.

Perspective de viitor

Miliardarul a făcut, de asemenea, mai multe predicții în domeniul tehnologic, lăudând transportul electric și descriind viziunea sa cu privire la progresul tehnologic.

„Toate transporturile vor fi în mod cert electrice, cu excepția ironică a rachetelor”, a precizat omul de afaceri.

Avioanele vor fi ultimul mijloc de transport care va deveni electric, a mai spus CEO-ul Tesla.

„Cred că vom privi înapoi către mașinile cu ardere internă la fel cum privim acum mașinile cu aburi”, a spus Musk, adăugând că mașinile se vor conduce singure în viitor.

El a subliniat că nu există nicio îndoială, nici un „semn de întrebare”, cu privire la conducerea autonomă în viitor.

121
Tagurile:
Elon Musk
Joe Biden și Vladimir Putin

Kremlinul a dezvăluit cum vor avea loc discuțiile dintre Putin și Biden

12
(reînnoit 10:58 15.06.2021)
Consilierul președintelui Federației Ruse Iuri Ușakov a spus cum va avea loc prima întâlnire a lui Vladimir Putin și Joe Biden în calitate de lideri ai țărilor lor.

Summitul Putin - Biden va începe pe 16 iunie la ora 13:00, ora Genevei (ora 14:00, ora Bucureștiului), la Villa La Grange.

"Această vilă este utilizată des de autoritățile municipale de la Geneva și de guvernul federal. Un loc minunat pe lac, condiții bune pentru negocieri. De asemenea, a fost construit un cort pentru conferința de presă a președintelui nostru", a spus Ușakov.

Mai întâi, Putin va fi întâmpinat de președintele Elveției, apoi va ajunge Biden. După tradiționala sesiune foto comună și o introducere din partea gazdei, președinții vor merge la bibliotecă.

Cum vor avea loc discuțiile dintre Putin și Biden la Geneva

Discuțiile vor consta din trei părți - mai întâi într-un format îngust, apoi într-un format extins, după care fiecare parte va susține o conferință de presă separată.

Biden l-a numit pe Putin un rival demn >>>

În prima parte, Putin va fi însoțit de ministrul de Externe Serghei Lavrov, iar Biden va fi însoțit de secretarul de stat Anthony Blinken.

"Negocierile într-un format restrâns vor începe în prezența lui Lavrov și a interpreților. Iar la formatul extins, vor avea loc prin prin traducere sincron. Doar că, pe lângă membrii delegațiilor, vor exista și persoane care înregistrare. În ce privește o discuție tete-a-tete, nu știu, depinde de ei", a spus reprezentantul Kremlinului.

Pe lângă Ușakov și Lavrov, delegația rusă l-a inclus pe secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov, ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoli Antonov, șeful Statului Major General Valeri Gerasimov și viceministrul de Externe Serghei Riabkov. De asemenea, sunt invitați șeful adjunct al administrației prezidențiale Dmitri Kozak și reprezentantul special al președintelui pentru Siria, Alexander Lavrentiev. Prezența lor indică faptul că Putin și Biden vor discuta probabil situația din Ucraina și Orientul Mijlociu. Ușakov a recunoscut că discuția liderilor va atinge subiectele Belarusului și arestul lui Alexei Navalnîi.

După discuții, va avea loc o întâlnire bilaterală a președintelui rus cu omologul său elvețian, după care Putin va zbura în Rusia.

12
Tagurile:
Geneva, Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...
Geneva, Elveția

Putin se va întâlni la Geneva cu președintele Elveției

33
(reînnoit 10:26 15.06.2021)
După summitul ruso-american, președintele rus Vladimir Putin va ține o întâlnire la Geneva cu președintele elvețian Guy Parmelin, vor discuta despre cooperarea bilaterală, a declarat consilierul prezidențial rus Iuri Ușakov.

Summitul Rusia-SUA va avea loc pe 16 iunie la Geneva. Aceasta va fi prima întâlnire dintre Vladimir Putin și Joe Biden de când ultimul a devenit președinte al Statelor Unite.

Joe Biden la summitul NATO de la Bruxelles
© AFP 2021 / OLIVIER HOSLET

Consilierul liderului de la Kremlin Iuri Ushakov a menționat că la finalul summitului, Putin va avea o întâlnire bilaterală cu președintele Confederației Elvețiene.

"Agenda este dezvoltarea și consolidarea în continuare a cooperării bilaterale", a declarat asistentul președintelui Federației Ruse.

El a menționat că partea rusă apreciază foarte mult rolul neutru al Elveției și este recunoscătoare pentru faptul că aceasta a acceptat Geneva ca loc de desfășurare a summitului.

33
Tagurile:
Geneva, Elveția, Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...