Didier Reynders

Trei tipuri de certificate de coronavirus în UE

251
(reînnoit 15:24 21.05.2021)
Trei tipuri de certificate de coronavirus vor fi disponibile în UE, potrivit comisarului european Didier Reynders.

BRUXELLES, 21 mai – Sputnik. Comisarul european Didier Reynders a declarat astăzi că de la 1 iulie vor fi disponibile în UE trei tipuri de certificate: unul de vaccinare, unul pentru testarea negativă și unul de recuperare după Covid 19, toate fiind gratuite pentru cetățenii UE. Certificatele vor fi obținute fie electronic, fie printate, a precizat el.

Rămâne la latitudinea fiecărui stat să îl folosească, dacă vrea, şi la nivel naţional sau dacă încheie acorduri de călătorie cu state terţe. Pe lângă informaţiile medicale, datele personale care vor fi înglobate în cod vor fi minimale: numele, data naşterii şi data eliberării certificatului.

Certificatul Digital Covid va fi valabil în UE, Islanda, Lichtenstein, Norvegia şi Elveţia și va fi valabil un an de zile. Statele membre trebuie să asigure infrastructura crtică şi să elibereze gratuit certificatul, iar de la 1 iulie se va putea călători în Uniunea Europeană pe baza acestui certificat. În aceste condiţii, turiştii vor putea călători, iar statele membre nu vor impune criterii suplimentare, decât în situaţii excepţionale.

Comisarul a mai explicat că Executivul european a alocat o sută de milioane de euro pentru a face ca testările să fie cât mai ieftine.

Și Juan Fernando Lopez Aguilar, raportor al Parlamentului European, a spus despre testări că vor fi gratuite „în special pentru muncitorii transfrontalieri, cetăţenii care au nevoie să treacă frontierele ca să meargă la şcoală, să îşi viziteze rudele, să beneficieze de ajutor medical, să aibă grijă de cei dragi”.

Parlamentul European și statele-membre au căzut de acord aseară cu privire la certificatul sanitar european Covid, al cărui scop este acela de a facilita călătoriile în interiorul Uniunii Europene pe perioada pandemiei de coronavirus.

Parlamentarii europeni au cerut, iniţial, ca statele membre să suporte costul testelor PCR, ceea ce unele dintre ele au refuzat. Compromisul găsit menționează necesitatea unor teste „abordabile şi accesibile”, plus angajamentul Comisiei Europene de a mobiliza 100 de milioane de euro pentru achiziţia de teste, folosind pentru finanţare „Instrumentul pentru Sprijin de Urgenţă de la nivel european” şi, la nevoie, să mobilizeze încă 100 de milioane de euro suplimentare.

251
Tagurile:
Certificat de vaccinare
Tematic
Franţa închisă: cele 2 noi certificate de călătorie obligatorii – pot fi descărcate aici
Spania se redeschide pentru turiștii cu certificate anti-Covid din această dată
Franța: Aplicația cu noi CERTIFICATE derogatorii în caz de LOCKDOWN sau STARE DE ASEDIU
Donald Trump și Emmanuel macron

Trump îi critică dur pe Macron și pe liderii europeni - „Au jefuit Statele Unite”

68
(reînnoit 18:37 14.06.2021)
Donald Trump nu a apreciat laudele lui Emmanuel Macron la adresa succesorului său la Casa Albă. Fostul președinte american i-a criticat pe liderii europeni, spunând că au „jefuit” Statele Unite, cu aprobarea lui Joe Biden.

BUCUREŞTI, 14 iun – Sputnik. Întâlnirea cordială dintre Joe Biden și Emmanuel Macron la summitul G7 nu l-a lăsat indiferent pe fostul preşedinte Donald Trump. În timpul unei conferințe de presă comune, Macron s-a declarat încântat „că președintele american face parte din club și este pregătit să coopereze”.

Într-o declarație, Trump nu s-a ferit de cuvinte la adresa liderului francez și omologilor săi europeni, pe care i-a acuzat că a profitat în mod nedrept de Statele Unite.

„El și mulți alți lideri dinaintea sa, în Franța și în Europa, au jefuit Statele Unite ca niciodată. Am fost tratați foarte nedrept cu acorduri comerciale oribile și am plătit o mare parte din apărarea lor”, a scris Donald Trump într-un comunicat de presă.

​El a făcut aluzie la bugetul NATO, un subiect de dispută cu europenii în timpul mandatului său. În 2018, într-o postare controversată pe Twitter, fostul președinte a susținut că Washingtonul a contribuit cu 90% la finanțarea organizației. De asemenea, Trump se plânsese de mai multe ori că statele membre nu își îndeplinesc obiectivul de 2% din PIB alocat NATO. Europa și Canada au convenit asupra unei măriri de 100 de miliarde de dolari în 2020.

„În locul lor, și eu l-aş iubi pe Biden”

Donald Trump l-a acuzat pe Joe Biden că nu a reacţionat la aviditatea Vechiului Continent. Citând declaraţia laudativă a lui Emmanuel Macron, fostul preşedinte a spus că înţelege simpatia pentru Biden, întrucât politica acestuia, potrivit lui Trump, servește intereselor franceze și europene.

„Ei [europenii, n. red.] au profitat de Statele Unite, prin urmare îl iubesc pe Biden, deoarece vor putea să îşi reia vechile lor metode și să ne jefuiască țara. Dacă aș fi liderul unuia dintre aceste state, l-aş iubi pe Biden mult mai mult decât pe [fostul] președinte Trump”, a declarat Donald Trump, citat de Sputnik France.

Fostul lider a prezis că țările europene „vor deveni foarte bogate în detrimentul Statelor Unite”, amintind că a pledat întotdeauna pentru ca interesele americanilor să fie pe primul loc. Celebrul său slogan „America First” a avut multă greutate la alegerile din 2017.

La cinci luni de la preluarea mandatului, Joe Biden și-a început primele călătorii internaționale la începutul lunii iunie. Președintele american a vizitat în special Regatul Unit pentru a-l întâlni pe Boris Johnson și pentru a participa la primul său summit G7. Pe 16 iunie, preşedintele SUA va merge şi la Geneva pentru un summit cu Vladimir Putin.

68
Tagurile:
Emmanuel Macron, Donald Trump
Tematic
Trump: SUA se află într-o poziție defectuoasă, fără respectul Rusiei
Putin a povestit prin ce se deosebește Biden de Trump
Putin: Trump este un om extraordinar

Загрузка...

Cele mai bune străzi din lume - Foto

33
(reînnoit 18:37 14.06.2021)
 • Smith Street din Melbourne, Australia.
 • Strada Passeig de Sant Joan din Barcelona, Spania
 • Clienții unei cafenele de pe strada South Bank din Londra, Marea Britanie
 • Strada San Isidro din havana, Cuba
 • Un automobil pe strada Sunset Boulevard din Los Angeles, SUA
 • Strada Witte de Withstraat din Rotterdam, Olanda
 • Strada Rua Três Rios din San Paolo, Brazilia
 • Strada Haji Lane din Singapore
 • Oameni pe acoperișul restaurantului Rio Maravilha din Lx Factory, aflat pe strada Rua Rodrigues de Faria în Lisabona, Portugalia
 • Strada Calle Thames în Buenos Aires, Argentina
 • Strada Křižíkova din Praga, Cehia
 • Strada Cat Street, Tokyo, Japonia
 • Strada Rue Tiquetonne în Paris, Franța
 • Strada Mariannenstraße din Berlin, Germania
 • Star Street din Hong Kong, China
Vedeți selecția de imagini ale celor mai bune străzi din lume, în versiunea Time Out. Sunteți de acord cu alegerea experților?

Clasamentul a fost alcătuit de portalul specializat pe studierea orașelor și destinațiilor turistice. Experții au efectuat un sondaj în rândul a 27 de mii de oameni care trăiesc în diferite părți ale lumii și au identificat primele 30 de străzi pe care locuitorii le consideră „sufletul orașului”.

Topul zece al clasamentului include străzile din Melbourne, Barcelona, ​​Londra, Havana, Los Angeles, Rotterdam, Sao Paulo, Singapore, Lisabona, Buenos Aires.

 

33

Загрузка...
Un urs de pluș

Masca și distanțarea fizică au slăbit sistemul imunitar al copiilor - oamenii de știință