Soldats de la Marine américaine

Beijingul acuză SUA a intrat ”ilegal” în apele din Marea Chinei de Sud

245
(reînnoit 17:37 20.05.2021)
Militarii chinezi și americani s-au contrat în Marea Chinei de Sud, Beijingul acuzând un vas american că a intrat ”în mod ilegal” în apele de lângă o insulă disputată.

BRUXELLES, 20 mai – Sputnik. Noul incident a fost adus la lumină de Comandamentul militar de Sud din China, care a acuzat distrugătorul  USS ”Curtis Wilbur” că a navigat prea aproape de una din insulele disputate din arhipelagul Paracel. Nava de război era urmată de alte nave și avioane SUA, a spus armata chineză, relatează RT.

A naviga prin această zonă fără a avea permisiunea Beijingului a fost un alt act de ”hegemonie navigațională” din partea Washington-ulu, a spus purtătorul de cuvânt al comandamentului chinez, Tian Junli, catalogând SUA ca find un ”adevărat căutător de scandal”.

Activitățile militare ale SUA în regiune au ”adus atingere serioasă suveranității și securității Chinei, subminând în mod serios pacea și stabilitatea în Marea Chinei de Sud”, a adăugt Tian.

Armata SUA a replicat spunând că acest incident este o misiune a ”libertății de navigație”, necesară pentru a contracara ”pretențiile maritime excesive” ale Chinei în apele teritoriale.

”Pretențiile ilegale maritime din Marea Chinei de Sud reprezintă o amenințare serioasă la adresa libertății pe mare, incluzând libertatea de a naviga și de a zbura, comerțul liber și neobstrucționat, ca și libertatea și oportunitatea comercială pentru națiunile de pe litoralul Mării Chinei de Sud”, a spus Flota a VII-a într-o declarație.

Incidentul vine la o zi după ce același vas, USS ”Curtis Wilbur”, a traversat Strâmtoarea Taiwan, ridicând obiecții din partea Beijingului. Mișcarea a fost condamnată de China ca fiind un alt ”semnal greșit” trimis de Washington forțelor secesioniste din Taiwan, despre care Beijingul spune că este parte integrală din țară.

În ultimii ani, armatele SUA și Chinei au avut incidente repetate în apele regionale. Marea Chinei de Sud a fost locul predilect al acestor incidente, pentru că Washington a desfășurat în mod frecvent așa numitele misiuni de ”libertate a navigației” în regiune.

Marea Chinei de Sud este subiectul pretențiilor maritime al mai multor state, incluzând China, Vietnamul, Filipine, Malaezia, Indonezia și Brunei. Regiunea bogată în resurse este de asemenea o importantă cale maritimă, cu mărfuri de miliarde de dolar parcurgând această zonă anual pe multiplele rute comerciale.

245
Tagurile:
Marea Chinei de Sud, Beijing, SUA
Основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж в полицейском автомобиле (11 апреля 2019). Лондон

Snowden și Zaharova, după moartea lui McAfee: “Assange ar putea fi următorul”

108
(reînnoit 16:20 24.06.2021)
Celebrul Edward Snowden intervine după moartea suspectă a lui John McAfee și prezice cine ar fi următoarea țintă! Maria Zaharova comentează afirmația

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. La scurt timp după anunțarea decesului lui John McAfee, Edward Snowden, celebrul specialist ex-NSA care a dezvăluit acțiunile ilegale a serviciilor secrete americane a comentat, anunțând posibila țintă a Sistemului ocult – Deep State.

”Europa nu ar trebui să-i extrădeze pe cei acuzați de infracțiuni non-violente către un sistem judiciar atât de nedrept (din SUA, n.n.) - și un sistem penitenciar atât de crud - încât inculpații nativi ar prefera să moară decât să devină supuși acestuia”, a scris Edward Snowden, aruncând ”nucleara”: ”Julian Assange ar putea fi următorul”.

În contextul actual, propunerea concretă a lui Snowden pentru statele europene, care primesc asemenea cereri de extrădare din parte SUA, este următoarea: ”Până la reformarea sistemului, un moratoriu ar fi necesar”.

​Reamintim că Julian Assange este jurnalistul australian care dezvăluit, prin celebrele ”wikileaks”, documente și date despre acțiuni secrete din lumea întreagă, în primul rând ale liderilor americani -  de la nenorocirile de la Guantanamo la implicarea liderilor SUA în conflictele din Orient și în terorism, dar și despre mega afacerea deșeurilor toxice depozitate în Africa. Assange a primit numeroase premii pentru jurnalism, dar a devenit o țintă pentru autoritățile SUA, care îi aduc acuzații extrem de grave.

Edward Snowden
© REUTERS / Glenn Greenwald/Laura Poitras

Pentru eliberarea sa depun eforturi mai multe organizații de presă și ale societății civile.

Comentând mesajul lui Snowden, Maria Zaharova a scris: ”De acord cu Edward”.

”Assange a fost influențat, torturat și acum nu avem nicio idee despre ce îi fac”, scrie Marian Zaharova, completând – ”apoi, anglo-saxonii vor da o linie de comunicat de presă, spunând  „sufletul poetului nu putea suporta rușinea insultelor meschine” și atât”.

Occidentul știe să efectueze astfel de operațiuni, scrie Zaharova, subliniind că istoricul lor este plin de asemenea cazuri.

Postare

Să mai menționăm că John McAfee anunța, printr-un mesaj pe Twitter:  

”Am colectat dosare despre corupție în guverne. Pentru prima dată, numesc nume și specificități. Voi începe cu un agent corupt al CIA și doi oficiali din Bahamas. Vin astăzi. Dacă sunt arestat sau dispar, peste 31 de terrabiți de date incriminatoare vor fi eliberate presei”, a scris McAfee acum 2 ani.

108
Tagurile:
Edward Snowden, Julian Assange
Tematic
40 de organizații cer eliberarea lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks
Assange a câștigat războiul cu SUA: nu va fi extrădat
Julian Assange a fost propus la premiul Nobel pentru Pace

Загрузка...
Flagul Federației Ruse și UE

UE dorește înceteze „spirala negativă” în relațiile sale cu Moscova

58
(reînnoit 15:46 24.06.2021)
Șefii de stat și de guvern ai Uniunii Europene vor dedica o parte a summitului care va avea loc joi și vineri, la Bruxelles, stabilirii unei noi strategii față de Rusia pentru a încerca să iasă din „spirala negativă” dintre UE și Moscova.

BUCUREŞTI, 24 iun – Sputnik. La opt zile după ce președinții Vladimir Putin și Joe Biden au organizat un summit la Geneva, Franța și Germania au sugerat miercuri organizarea unui summit UE-Rusia ca o modalitate de îmbunătățire a relaţiilor afectate de crizele din Ucraina și Belarus, de chestiunea presupusei încălcări a drepturilor omului și de închiderea lui Alexeï Navalnîi.

UE a suspendat reuniunile la nivel înalt cu Rusia de la anexarea de către Moscova a peninsulei Crimeea în primăvara anului 2014.

În fața Bundestagului, cancelarul german a insistat asupra necesității ca cele 27 de state membre să încerce un contact direct cu Moscova și să creeze un spaţiu pentru dialog. O opinie care este împărtășită şi de ministrul ucrainean de Externe Dmytro Kouleba.

„Nu putem izola Rusia pentru că Rusia este o realitate de care niciunul dintre noi nu poate scăpa. Trebuie să determinăm Moscova să stopeze acțiunile sale agresive”, a declarat Dmytro Kouleba pentru Reuters.

„A riposta, a constrânge, a se angaja”

La reuniunea Consiliului European, care va avea şi o agendă dedicată relațiilor cu Turcia, politicii migraționiste și planului de redresare post-COVID, liderii UE vor lua în considerare un raport al Înaltului Reprezentant al UE pentru Politica Externă, Josep Borrell, cu privire la orientările strategice în viitoarea relaţie cu Moscova.

În acest document, serviciul diplomatic european avertizează cu privire la o „spirală negativă” în care se scufundă legăturile dintre Bruxelles și Moscova, cu sancțiuni din partea ambelor părți. Acesta propune ca noua stratege să se bazeze pe trei axe: „a riposta, a constrânge, a se angaja”.

„Din confruntarea ideilor apare înțelegerea”, a comentat un înalt diplomat european, îndoindu-se în acelaşi timp că o relație bazată pe încredere s-ar putea forma brusc între cele două părți.

Emmanuel Macron încercase fără succes, în septembrie 2019, să promoveze o îmbunătăţire a legăturilor cu Moscova prin primirea lui Vladimir Putin la Fort Brégançon, potrivit Sputnik France. 

Pentru unii diplomați europeni, îmbunătățirea relațiilor cu Moscova este o condiție prealabilă pentru organizarea unui summit cu președintele rus.

Dar chestiunile sensibile rămân. UE urmează să facă publică joi sau vineri o listă detaliată a sancțiunilor economice împotriva Belarusului.

58
Tagurile:
Rusia, UE

Загрузка...
Serghei Narîșkin, șeful SVR

Șeful SVR: Experții din SUA vor creeze un “minister al adevărului”