débat de l'entre-deux-tours

Macron și Le Pen sunt finaliștii potențiali ai alegerilor prezidențiale din Franța

194
(reînnoit 13:00 20.05.2021)
Emmanuel Macron și Marine Le Pen sunt finaliștii potențiali ai alegerilor prezidențiale din 2022, potrivit barometrului Harris Interactive pour Challenges.

BRUXELLES, 20 mai – Sputnik. În al doilea tur al alegerilor din 2022, președintele Republicii ar cîștig alegerile cu 53 la sută contra 47 la sută cât ar lua președinta Adunării Naționale. În 2017, Macron primise 66.1 la sută din voturi, iar Marine Le Pen 33.9, arată Sputnik Franța.  

Diferența din primul tur este întotdeauna foarte mică între Macron și Le Pen, potrivit acestei anchete, care a testat două ipoteze pentru candidatul dreptei, Xavier Bertrand ou Michel Barnier.

În ipoteza candidaturii lui Xavier Bertrand, care ar obține 14 la sută din voturi, Le Pen ar obține 27 la sută în primul tur, iar președintele actual doar 25 la sută.

Cu fostul negociator al Brexit Michel Barnier, care ar lua 6 la sută din voturi, șefa Adunării Naționale ar lua 29 la sută, iar Macron 27.

La stânga, candidatul ”Nesupușilor” ar lua 12 la sută din voturi în primul scenariu, 13 la sută în al doilea.

Cei care ar vota pentru Marine Le Pen sunt persoanele între 35 și 49 de ani, în timp ce pentru Macron ar fi preferat în special de cei peste 65 de ani.

Francezii nu o consideră credibilă pe Le Pen pe probleme economice în proporție de 61 la sută, pe Macron 53 la sută, iar pe Xavier Bertrand 58 la sută.

De asemenea, sunt 57 la sută cei care consideră că sunt prea mulți imigranți în Franța, o apreciere care ajunge la 94 la sută dintre simpatizanții Adunării Naționale și 84 la sută la cei din Republica în Mișcare, departe de alte partide.

194
Tagurile:
Emmanel Macron, Marine Le Pen
Roman Protasevici

Protasevici: Nu am fost forțat cooperez cu ancheta

39
Fondatorul canalului telegram Nexta, Roman Protasevici, a declarat că nu a purtat negocieri cu anchetatorii și nu a fost forțat să coopereze.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Fondatorul canalului Telegram Nexta, Roman Protasevici, reținut în Belarus, a declarat că nu a negociat cu anchetatorii și nu a fost forțat să coopereze.

“Nu am avut niciun fel de negocieri cu anchetatorii, orice participare a mea la măsuri este benevolă”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, organizată de MAE belarus în legătură cu situația din jurul aterizării avionului Ryanair.

Reamintim că pe 23 mai, avionul Ryanair, care urma cursa Atena – Vilnius, a aterizat de urgență în aeroportul din Minsk, în urma apariției informației despre existența unei bombe la bord, care ulterior nu a fost confirmată. Activiștii belaruși au anunțat că în aeronavă se află Protasevici. În urma verificării documentelor în aeroportul din Minsk, acesta fusese reținut. Împotriva acestuia fusese intentat un dosar penal în temeiul mai multor articole, inclusiv “organizarea dezordinilor în masă”. Acesta riscă până la 15 ani închisoare. Totodată, Protasevici a fost inclus de către KGB al Belarusului în lista persoanelor implicate în terorism.

Împreună cu Protasevici fusese reținută și o cetățeancă a Rusiei, Sofia Sapega. Un șir de state occidentale, inclusiv UE, au criticat cele întâmplate și au cerut eliberarea lui Protasevici și Sapega.

39
Tagurile:
Belarus, Roman Protasevici
Tematic
Șefii serviciilor ruse și belaruse au discutat despre contracararea agresivității Vestului
Fost comandant SIE, palmă pentru SUA în cazul Belarus!
Ultima oră: NATO, decizie surprinzătoare împotriva Belarus
Armele Armatei Belarusului: De ce se teme Occidentul?
Belarusul este pregătit să introducă sancțiuni ca răspuns la sancțiunile UE
UE interzice zborurile companiilor aeriene din Belarus în spațiul său aerian
Putin, despre contraproductivitatea sancțiunilor UE împotriva Belarusului

Загрузка...
Joe Biden la summit-ul NATO

Iohannis și Erdogan l-au flancat pe Joe Biden la poza de grup a NATO

149
Distribuția liderilor din NATO la poza de grup de astăzi de la Bruxelles este cel puțin intrigantă: Joe Biden i-a avut de-a dreapta și de-a stânga sa pe Klaus Iohannis și pe Erdogan, președintele Turciei

BRUXELLES, 14 iun – Sputnik. Deși presa pro-Iohannis din România a încercat să ascundă adevărata poziționare de la fotografia de grup, spunând că Biden s-ar fi aflat între Iohannis și președintele Poloniei pentru a da un anumit mesaj anti-Rusia, din fotografie se vede clar că președintele SUA este flancat, chiar în prima linie unde este așezat, de președinții României și Turciei!

Summit-ul NATO de la Bruxelles - poză de grup
© REUTERS / KEVIN LAMARQUE
Summit-ul NATO de la Bruxelles - poză de grup

Înaintea summitului NATO de la Bruxelles, preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că NATO este "extrem de importantă" pentru interesele americane şi a adăugat că doreşte ca Europa să ştie că Statele Unite ale Americii sunt de partea sa.

"Articolul 5 este o obligaţie sacră. Vreau ca întreaga Europă să ştie că SUA sunt aici", a declarat Biden.

În stilul caracteristic ofensivei SUA și NATO, Biden a lansat săgeți spre Rusia și China, spunând că "Rusia nu acţionează într-o manieră coerentă cu ceea ce ne aşteptam noi, şi nici China", de parcă statele suverane ar avea obligația să facă ce vrea SUA sau să stea la dipoziția NATO!

Rămâne în continuare misterul așezării lui Biden între Iohannis și Erdogan, știut fiind că protocolul în asemenea ocazii este foarte atent gândit dinainte. Dacă ar fi vrut să dea un mesaj agresiv anti-Rusia, Biden nu s-ar fi pozat alături de Erdogan, un aliat al Moscovei. Dar parcă nici președintele României nu mai arată atât de fioros anti-Rusia în compania lui Erdogan!

149
Tagurile:
Joe Biden, NATO, Klaus Iohannis

Загрузка...
Steagul Rusiei și SUA

Achiziția de obligațiuni suverane rusești, blocată pentru instituțiile financiare ale SUA