Ridică-te și mergi înainte: Manizha în finala Eurovision

98
(reînnoit 12:05 20.05.2021)
Seara primei semifinale a concursului Eurovision pentru iubitorii de muzică din Rusia nu a fost cu siguranță plictisitoare – cântăreața Manizha, reprezentând Rusia la acest concurs cu piesa "Russian woman" ("Femeia rusă"), a ieșit a treia pe scenă.

Alexei Smirnov

Dacă în seara zilei de 18 mai ați deschis din greșeală Pervîi Kanal și ați văzut un bărbat pe tocuri, o femeie afro-americană cu coc și un om cu o minge disco în piept, nu vă faceți griji, nu este o selecție de videoclipuri ciudate de pe "TikTok" și nici un reportaj de la ziua de naștere a lui Filip Kirkorov – pur și simplu, în orașul olandez Rotterdam a început cel mai emoționant și neobișnuit concurs muzical – Eurovision 2021.

Doi chinuitori ani de așteptare, în timpul cărora milioane de oameni au reușit să se îndrăgostească de grăsuțul care dansează în videoclipul Little Big "Uno", iar apoi să se certe din cauza melodiei despre femeia rusă, s-au încheiat în cele din urmă, iar arena Rotterdam Ahoy a devenit, pentru săptămâna ce urmează, centrul muzical nu numai al Europei, ci și al întregii lumi.

A venit momentul ca toți iubitorii acestui sabat muzicalo-politic să scoată din dulapurile lor penele, boa, paietele și steagurile multicolore, care zac de doi ani acolo, și să le fluture lent sub melodii pop simple – Eurovision a început!

Oameni – efecte speciale

Marți, pe 18 mai, a avut loc prima semifinală a concursului, iar în baza rezultatelor au fost determinați primii zece finaliști norocoși.

Și, ca întotdeauna, Eurovisionul are o scenografie absolut superbă, la scară largă și o video-imagine grandioasă. Peste tot există ecrane uriașe, totul scânteie, sclipește, pâlpâie cu raze laser și uimește cu proiecții 3D luxoase, iar ecranele video cu prezentarea concurenților reprezintă aproape o lucrare de artă în sine.

Chiar și una din prezentatoarele Eurovision, Nikkie de Jager, arăta ca un adevărat efect special uriaș și un personaj de basm – chiar și Brienne de Tarth din "Urzeala tronurilor" ar putea invidia o astfel de înălțime.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Creative Images Peaple (@creativeimagespeaple)

Nici participanții la concurs nu au rămas în urma prezentatorilor și a organizatorilor concursului Eurovision în ceea ce privește vizualizarea impresionantă.

Vasil din Macedonia de Nord, în timp ce se afla pe scenă, în cel mai solemn moment, și-a desfăcut sacoul și a iluminat întreaga arenă din Rotterdam, precum și cartierele înconjurătoare, cu interiorul său disco.

© Sputnik / Владимир Астапкович
Репетиция первого полуфинала конкурса Евровидение-2021

Iar cântăreața din Irlanda, Lesley Roy (a cărei prestație a întârziat puțin din cauza unor probleme tehnice cu instalarea decorului), pentru toate cele trei minute cât a durat piesa, a fugit prin păduri de carton și s-a plimbat de-a lungul străzilor de hârtie, uitându-se simultan fie în sistemul de colectare a orașului Dublin, fie în coșurile de fum ale orașului Rotterdam.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Let's Eurovision (@letseurovision)

Dar, din păcate, nici Vasil, nici Lesley Roy, în ciuda prestațiilor spectaculoase și a cântecelor drăguțe, nu s-au calificat în finala concursului.

Cum s-a călit oțelul

© Sputnik / Владимир Астапкович
Репетиция первого полуфинала конкурса Евровидение-2021

Seara primei semifinale a concursului Eurovision pentru iubitorii de muzică din Rusia nu a fost cu siguranță plictisitoare – cântăreața Manizha, reprezentând Rusia la acest concurs cu piesa "Russian woman" ("Femeia rusă"), a ieșit a treia pe scenă, ceea ce înseamnă că emoțiile și grijile pentru interpreta noastră erau asigurate chiar de la începutul transmisiunii TV.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Первый Канал (@1tv)

Nici Manizha nu a ignorat efectele speciale, apărând pe scenă sub forma unui imens încălzitor-păpușă pentru ceainic cu un mecanism mobil încorporat și o ușă, din care ea a sărit apoi cu îndemânare în prima jumătate a prestației.

© Sputnik / Владимир Астапкович
Репетиция первого полуфинала конкурса Евровидение-2021

În general, prestația lui Manizha părea paradoxală. S-a primit un fel de amestec exploziv de toate și deodată. Există și influențe folclorice, și un mesaj tolerant în ceea ce privește rețelele sociale în secvența video de pe ecrane, și rap, și cor, și dansuri – o revoltă a eclecticismului muzical și a manifestelor feministe.

Din avantajele univoce – starea de spirit, curajul și entuziasmul femeii noastre ruse.

Manizha nu face parte cu siguranță din rândul domnișoarelor timide și are un caracter cu adevărat de oțel, pe care a reușit să îl demonstreze în mod jucăuș practic în condiții de luptă ale transmisiunii în direct și a atenției publicului de milioane de oameni – vocea nu i-a tremurat, genunchii nu i-au tremurat: "ridică-te și mergi înainte!”, după cum ea însăși cântă în piesa ei. Bravo!

Și Europei i-a plăcut, iar Manizha noastră, căreia în propria țară îi preziceau că va eșua deja în semifinală, a mers cu mândrie deasupra comentariilor de hate (care s-au transformat treptat în focuri de artificii victorioase pe rețelele de socializare), s-a calificat elegant în finala Eurovision.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Евровидение (@ru.eurovision)

Îngeri și demoni

Eurovisionul nu ar fi fost Eurovision, dacă nu ar fi existat un ușor raid de trash, absurdități și scandaluri, care însoțesc adesea acest concurs.

Concursul a început ca de obicei: primul concurent pe scenă a fost un grup din Lituania cu un solist pe tocuri. Și a devenit imediat clar că spectatorii ușor irascibili și intoleranți ar fi mai bine să se îndepărteze de la ecrane pentru o vreme.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Pasaulis Su Rankine (@pasaulis_su_rankine)

Puțin mai târziu, pe scenă a ieșit un cântăreț din Suedia, care la fel a provocat, cel mai probabil, confuzie în rândul generației mai în vârstă din locurile mai retrase rusești din cauza exteriorului său.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Cara Hamilton (@cara_leora_hamilton)

Dar, în mod surprinzător, tema principală a primei semifinale Eurovision a devenit nu comportamentul libertin al anumitor straturi de gen ale comunității europene și ascensiunea pe tronul socialo-muzical a femeilor puternice și independente, ci o temă aproape religioasă și mitică a confruntării luminii și întunericului, binelui și răului, vrăjitoarelor rele și prințeselor frumoase.

Primul "aliluia" a fost cântat cu inspirație de artista din Slovenia și imediat, ca răspuns la această laudă divină, a urmat un track scandalos despre diavol, interpretat de femeia frumoasă din Cipru, care strălucea grație strasurilor.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от FTHIS.GR (@fthis.gr)

În ajutorul artistei din Slovenia a venit în grabă reprezentantul Norvegiei, înfățișând un înger căzut. Este adevărat că cu haina de blană și cu costumul strălucitor, el arăta mai degrabă ca Alba ca Zăpadă trezită din hibernare.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Erlend Sjurseter (@erlendsjurseter)

Din păcate, Îngerul – Alba ca Zăpada nu a ajutat "Aleluiei" din Slovenia să se califice în finală, iar cipriota diabolic de frumoasă a sărbătorit victoria, logică pentru Eurovision, a întunericului asupra luminii.

În această luptă nemiloasă dintre îngeri și demoni a fost remarcată și artista din Azerbaidjan, cu o piesă despre curtezana Mata Hari, precum și grupul din Ucraina cu o solistă care arăta ca o vrăjitoare Maleficent, care, aparent, scufundăndu-se în mlaștinile cunoscute (care s-au umplut de noroi și alge) și înotând sub apă de mii de kilometri, a ieșit la suprafață în canalele din Rotterdam, pentru ca, apoi, în aceast fel, să apară pe scena concursului muzical.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Go_A (@go_a_band)

Atât cântăreața din Azerbaidjan, cât și vrăjitoarea din Ucraina s-au calificat în finală, alăturându-se Norvegiei, Israelului, Rusiei, Maltei, Lituaniei, Ciprului, Suediei și Belgiei.

În general, prima semifinală a Eurovisionului a surprins plăcut în ceea ce privește calitatea, potențialul pieselor și vivacitatea, spectaculozitatea prestațiilor.

În special, poate fi remarcată Malta, a cărei reprezentantă susține mișcarea body positivity, populară acum, cu sloganul "Dați-vă la o parte slăbănogilor – astăzi lumea este condusă de grăsuți!".

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Destiny (@destinyofficial_x)

Precum și Rusia cu carismatica și încrezătoarea Manizha, Norvegia, cu un înger plin de farmec care clipește drăguț, Suedia cu un cântec despre milioane de voci (la fel ca și cel al Polinei Gagarina din 2015) și Israel, cu o cântăreață pasionată cu pielea închisă, care susține că poate lua cea mai înaltă notă din participanții concursului.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Eurovision Song Contest 2021 (@_esc_2k21_)

Ale cui rugăciuni, vrăji, lozinci și alte argumente pentru câștigarea concursului muzical vor deveni cele mai atractive și convingătoare va deveni clar în curând – finala Eurovision va avea loc sâmbătă, 22 mai.

98
Tagurile:
Eurovision

NBC: Biden îi va transmite lui Putin „semnal dur”

159
(reînnoit 08:34 13.06.2021)
Joe Biden îi va transmite lui Putin un „semnal dur” la întâlnire de la Geneva, informează postul american de televiziune NBC.

BUCUREȘTI, 13 iun - Sputnik. Statele Unite intenționează să transmită un „semnal dur” liderului rus la întâlnirea dintre președinții ruș și american Vladimir Putin și Joe Biden la Geneva , a informat NBC, citând o sursă informată.

Potrivit interlocutorului canalului, Biden intenționează să demonstreze o abordare care este fundamental diferită de „relațiile de prietenie pe care fostul președinte american Donald Trump le-a anunțat după prima sa întâlnire cu Putin.

Vladimir Putin și Joe Biden se vor întâlni pe 16 iunie. Summitul va include o sesiune de lucru și o altă întâlnire într-un format mai mic. Anterior s-a anunțat că, după discuțiile de la Geneva, liderii celor două țări vor susține conferințe de presă separate. Casa Albă a declarat că consideră acest format „cel mai potrivit”.

Kremlinul a subliniat că nu se așteptă la prea "multe" în urma negocierilor din cauza dezacordurilor existente între Rusia și Statele Unite. Întâlnirea dintre Putin și Biden va avea loc pe 16 iunie la Geneva. Kremlinul a spus că președinții intenționează să discute relațiile ruso-americane, stabilitatea strategică, precum și lupta împotriva COVID-19 și soluționarea conflictelor regionale.

În cadrul summit-ului precedent Rusia-SUA în 2018, Trump, șeful statului de atunci, a pus sub semnul întrebării rezultatele unei investigații efectuate de serviciile secrete americane despre amestecul Moscovei în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA și astfel „i-a dat lui Putin posibilitatea de a răspândi minciuni”.Acest lucru a provocat o reacție violentă în cercurile politice din Statele Unite. Potrivit senatorului John McCain, acesta a fost „unul dintre cele mai rușinoase discursuri ale unui președinte american” din câte ține minte.

159
Tagurile:
Rusia, SUA, Joe Biden, Geneva, Vladimir Putin, NBC

Загрузка...

Ce a declarat secretarul de stat american cu ocazia Zilei Rusiei

393
(reînnoit 14:39 12.06.2021)
Șeful Departamentului de Stat al SUA a făcut i-a felicitat pe cetățenii ruși cu ocazia Zilei Rusiei, confirmând tendința SUA spre o interacțiune constructivă între cele două țări.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Secretarul de stat american Anthony Blinken a transmis felicitări cu ocazia Zilei Rusiei. Declarația sa a fost postată pe site-ul Departamentului de Stat, potrivit RIA Novosti.

„În numele guvernului SUA îi felicit pe cetățenii Rusiei. <...> Voi profita de această ocazie pentru a reafirma aspirația SUA pentru o interacțiune constructivă cu guvernul Federației Ruse în interesul promovării unor relații bilaterale mai stabile și previzibile", este menționat în declarația diplomatului.

Potrivit acestuia, Statele Unite susțin dorința rușilor de a coopera cu comunitatea internațională și de a contribui la soluționarea problemelor de interes global.

© Sputnik / Алексей Никольский

În același timp, relațiile dintre cele două țări, așa cum au afirmat în mod repetat atât Moscova, cât și Washingtonul, sunt „în cel mai jos punct” de dezvoltare. Ele s-au înrăutățit după lovitura de stat din Ucraina, revenirea Crimeii și izbucnirea conflictului din Donbass. Țările europene și Statele Unite au acuzat Kremlinul de amestec și i-au impus sancțiuni, Moscova a reacționat în mod simetric.

Alte pretexte pentru a exercita presiuni asupra Rusiei au fost acuzațiile aduse Kremlinului privind încercarea de a influența alegerile americane și de implicare în atacuri cibernetice, cazul Skripal, construcția ”Nord Stream-2” și multe altele. Restricțiile au fost introduse atât împotriva unor persoane fizice aparte, cât și împotriva unor sectoare întregi ale economiei rusești.

Pe 16 iunie, la Geneva  na avea loc rima întâlnire între Vladimir Putin și Joe Biden în statut de președinți. Kremlinul a spus că întâlnirea este foarte importantă, însă potențialul dezacordului este atât de mare încât nu ar trebui să se aștepte prea multe de la ea.

393
Tagurile:
Ziua Rusiei

Загрузка...
Дождь

Cod portocaliu de furtuni în 2 județe și cod galben în 28 de județe și în București

0
(reînnoit 11:47 13.06.2021)
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi un cod portocaliu de ploi abundente valabil până la ora 23:00 în judeţele Constanţa şi Tulcea.

BUCUREȘTI, 13 iun – Sputnik. Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat că astăzi, în intervalul orar 14:00 - 23:00, în judeţele Constanţa şi Tulcea şi cu precădere în zona litoralului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină. Va ploua abundent şi se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40 l/mp şi izolat 50...60 l/mp.

Vânt puternic
© Sputnik / Владимир Трефилов

Totodată, în judeţele Suceava, Neamţ, Harghita, Mureş, Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj şi în Municipiul Bucureşti va fi Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi intensificări ale vântului.

Pe tot parcursul zilei de duminică, în Muntenia, Oltenia, jumătatea de sud a Moldovei şi local în Transilvania vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 25...30 l/mp şi izolat 35...40 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 65...70 km/h în vestul şi sudul Olteniei, iar în Carpaţii Meridionali, la peste 1800 m, rafalele vor depăşi 90...100 km/h.

Local şi temporar, intensificări ale vântului vor fi şi în celelalte zone, cu precădere în Transilvania.

0
Tagurile:
București, Meteo

Загрузка...