Soldiers from the British 7th Armoured Brigade who have returned from service on operations in Iraq march past Big Ben in London

Militarii britanici care nu vor primească vaccinul anti-covid vor fi „disciplinaţi”

318
Armata britanică are în vedere disciplinarea trupelor care manifestă rezerve în a primi vaccinul împotriva COVID-19, conform unor documente militare oficiale accesate de Daily Mail.

BUCUREŞTI, 19 mai – Sputnik. Ordinele către Royal Artillery și Royal Electrical and Mechanical Engineers, care ar fi fost emise la începutul acestei săptămâni, avertizează că oricine refuză să primească vaccinul „va fi disciplinat de către CoC [reteaua de comandă] și orice zvonuri vor fi suprimate”.

Documentele, accesate de Daily Mail, stipulează că, dacă persoana în cauză „încă refuză, acesta poate fi considerat ca având un comportament necorespunzător soldaților și tratat în consecință, având în vedere că vaccinul CV-19 poate fi o cerință pentru a putea desfășura operațiunile / exercițiile, ca în cazul febrei galbene”.

Lewis Cherry, un avocat militar din Marea Britanie, a declarat pentru Daily Mail că tonul ordinelor poate echivala cu „amenințări” sau „agresiuni”.

​Referindu-se la vaccin, acesta a spus că, „dacă nu devine o injecție obligatorie, rămâne o procedură medicală care necesită consimțământul informat”.

Conform legislației britanice, armata nu poate forța soldații să primească vaccinuri, dar a fi „soldat necorespunzător” constituie o infracțiune conform Legii forțelor armate.

Ministerul Apărării din Marea Britanie (MD) a spus că vrea să menţină „angajamentul de a păstra personalul nostru, familiile și comunitățile în siguranță acasă și în străinătate”, adăugând că „tot personalul nostru este vaccinat în conformitate cu recomandările privind grupurile prioritare”.

La începutul acestei luni, într-un ghid pentru angajatori cu privire la solicitarea adresată personalului de a se vaccina cât mai curând posibil, Serviciul de consultanță, conciliere și arbitraj din Marea Britanie a subliniat că „este bine ca personalul să fie sprijinit să se vaccineze fără a-l forța”.

Comentariile au venit în contextul în care creşterea infecțiilor cu varianta indiană a COVID-19 în anumite zone ale Regatului Unit a fost pusă pe seama ezitărilor cu privire la administrarea vaccinului.

318
Tagurile:
Marea Britanie, Militari
Laura Codruț Kovesi

Kovesi nu se dezminte: premierul incomod al Cehiei, cercetat de Parchetul European

32
Premierul Cehiei Andrej Babis a arătat că Parchetul European și Laura Codruța Kovesi sunt folosiți ca un bici împotriva sa, Bruxelles-ul având un conflict mai vechi cu acest politician care a dat semne de independență

BRUXELLES, 14 iun – Sputnik. După ce magistrații cehi au înaintat Parchetului European dosarul în care premierul Cehiei Andrej Babis este acuzat de conflict de interese, politicianul a acuzat această instituție că este „un nou bici” care poate fi folosit împotriva sa.

Mai mulți analiști și jurnaliști din România au avertizat de multă vreme că Parchetul European și șefa acestuia, Kovesi, vor fi folosiți împotriva vocilor incomode din Europa. Iată că a venit și confirmarea, Babis declarând că Parchetul European „este o altă instituție care să se amestece în treburile interne ale Cehiei” care „cedează treptat tot mai multe prerogative” Bruxelles-ului.

Potrivit presei din Cehia, Parchetul European, care și-a început activitatea pe 1 iunie, ar fi acceptat deja 12 dosare din Cehia, inclusiv pe cel al lui Babis. Acest lucru arată că Parchetul lui Kovesi vizează din start țările din Centrul și Estul Europei, pe care vrea să le supună orbește Vestului, și explică de ce capitalele puternice și dominante ale UE au fost de acord și chiar au susținut-o pe Kovesi pentru a ocupa acest post.

32
Tagurile:
Laura Codruța Kovesi

Загрузка...

Măsuri sporite de securitate în ajunul summitului NATO la Bruxelles - Video

36
Sârmă ghimpată și un număr mare a reprezentanților forțelor de ordine au fost observați în jurul capitalei Belgiei, Bruxelles, în ajunul pregătirilor pentru primul summit NATO pe viu de la începutul pandemiei.

În imaginile video arată situația de la consulatul SUA, sediul Comisiei Europene și un hotel în care este cazat personalul diplomatic și de securitate.

Summitul liderilor statelor membre ale NATO va avea loc luni, la Bruxelles. Prezidat de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, reuniunea va marca cea de-a 31-a reuniune formală a șefilor de stat și șefilor guvernelor NATO și primul summit pe viu de la începutul pandemiei.

36

Загрузка...
Incendiu

Momentul în care o benzinărie sare în aer - Video

0
(reînnoit 15:37 14.06.2021)
În rețele de socializare au apărut imagini cu explozia puternică de la o benzinărie din Novosibirsk.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Martorii oculari au publicat în rețele de socializare imagini cu momentul exploziei de la o benzinărie din orașul Novosibirsk.

În video se observă cum un nor de foc s-ar ridicat în aer. Cerul din zona deflagrației este acoperit de fum.

Incidentul a avut loc pe șoseaua Gusinobrdoskaia, 60. Incendiul a cuprins o suprafață de 500 de metri pătrați, iar pompierii luptă cu flăcările. Periodic se aud exploziile baloanelor cu gaz.

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Situații Excepționale, șase persoane au avut de suferit în urma accidentului, dintre care patru au fost spitalizate.

0
Tagurile:
explozie
Tematic
Explozie la o fabrică de muniții din Serbia - locuitorii au fost evacuați (VIDEO)
Parchetul General preia ancheta în cazul exploziei din Arad
Ministrul de Interne, despre explozia de la Arad: ”Și acesta putea fi oprit”

Загрузка...