Rețeaua de socializare Facebook

Facebook îţi va modifica imaginea de profil pentru a „lupta împotriva dezinformării”

275
(reînnoit 17:21 19.05.2021)
În ciuda eforturilor Facebook de a promova vaccinarea, utilizatorii pot pune în continuare un „cadru” pe fotografia de profil, prin care să îşi manifeste o poziție anti-vaccin, opţiune pe care însă rețeaua socială a promis să o elimine.

BUCUREŞTI, 19 mai – Sputnik. În timp ce de la mijlocul lunii februarie Facebook a interzis postarea de mesaje anti-vaccin pe platforma sa, este încă posibil pentru utilizatori să-și exprime, în mai multe limbi, dezacordul faţă de campania de vaccinare.

Pentru aceasta, tot ceea ce trebuie să faceți este să daţi clic pe imaginea de profil și să selectați opțiunea „adăugați un decor”, apoi veţi descoperi că există mai multe cadre anti-vaccinare, inclusiv „Am încredere în sistemul meu imunitar. Fără vaccin! ADN-ul meu, alegerea mea”.

Însă pe 11 mai, Facebook a anunțat pe blogul său că a șters peste 16 milioane de conținuturi în timpul pandemiei pentru „încălcarea regulilor privind dezinformarea” în legătură cu Covid-19 și campania de vaccinare.

Întrebat de canalul american CNBC, un purtător de cuvânt al Facebook a declarat, pe 14 mai, că gigantul media „lucrează pentru a elimina din opțiunile sale variantele de mesaj [din cadre] care apar în fotografiile de profil ale utilizatorului”.

„Pentru unii, [un astfel de conţinut] nu încalcă aceste reguli, dar îl poate descuraja pe cineva să se vaccineze. Le vom reduce distribuția pe Facebook și le eliminăm din recomandările de pe Facebook și Instagram”, a spus gigantul social media, citat de Sputnik France.

Facebook în război „împotriva dezinformării”

Deși purtătorul de cuvânt nu a furnizat detalii cu privire la câți utilizatori de internet folosesc aceste cadre anti-vaccin și cât timp au fost activi, acesta a spus că se bucură că peste cinci milioane de utilizatori de internet din lume au folosit cadrele care promovează vaccinarea. Potrivit acestuia, mai mult de 50% dintre utilizatorii din Statele Unite au văzut pe cineva folosind un cadru în favoarea vaccinării.

La mijlocul lunii februarie, Facebook a lansat o campanie de combatere, printre altele, a „dezinformării” asupra Covid-19 și a vaccinurilor. Compania lui Mark Zuckerberg a promis atunci că va elimina orice conținut care ar afirma că „un alt produs decât un vaccin poate imuniza împotriva acestei boli”, care ar promova „tratamente alternative sau imunitatea naturală”, sau care ar aproba persoanele care refuză vaccinarea sau ar încuraja „respingerea vaccinurilor fără justificare sau recomandare medicală”.

275
Tagurile:
Facebook

NBC: Biden îi va transmite lui Putin „semnal dur”

35
(reînnoit 08:34 13.06.2021)
Joe Biden îi va transmite lui Putin un „semnal dur” la întâlnire de la Geneva, informează postul american de televiziune NBC.

BUCUREȘTI, 13 iun - Sputnik. Statele Unite intenționează să transmită un „semnal dur” liderului rus la întâlnirea dintre președinții ruș și american Vladimir Putin și Joe Biden la Geneva , a informat NBC, citând o sursă informată.

Potrivit interlocutorului canalului, Biden intenționează să demonstreze o abordare care este fundamental diferită de „relațiile de prietenie pe care fostul președinte american Donald Trump le-a anunțat după prima sa întâlnire cu Putin.

Vladimir Putin și Joe Biden se vor întâlni pe 16 iunie. Summitul va include o sesiune de lucru și o altă întâlnire într-un format mai mic. Anterior s-a anunțat că, după discuțiile de la Geneva, liderii celor două țări vor susține conferințe de presă separate. Casa Albă a declarat că consideră acest format „cel mai potrivit”.

Kremlinul a subliniat că nu se așteptă la prea "multe" în urma negocierilor din cauza dezacordurilor existente între Rusia și Statele Unite. Întâlnirea dintre Putin și Biden va avea loc pe 16 iunie la Geneva. Kremlinul a spus că președinții intenționează să discute relațiile ruso-americane, stabilitatea strategică, precum și lupta împotriva COVID-19 și soluționarea conflictelor regionale.

În cadrul summit-ului precedent Rusia-SUA în 2018, Trump, șeful statului de atunci, a pus sub semnul întrebării rezultatele unei investigații efectuate de serviciile secrete americane despre amestecul Moscovei în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA și astfel „i-a dat lui Putin posibilitatea de a răspândi minciuni”.Acest lucru a provocat o reacție violentă în cercurile politice din Statele Unite. Potrivit senatorului John McCain, acesta a fost „unul dintre cele mai rușinoase discursuri ale unui președinte american” din câte ține minte.

35
Tagurile:
Rusia, SUA, Joe Biden, Geneva, Vladimir Putin, NBC

Загрузка...

Ce a declarat secretarul de stat american cu ocazia Zilei Rusiei

373
(reînnoit 14:39 12.06.2021)
Șeful Departamentului de Stat al SUA a făcut i-a felicitat pe cetățenii ruși cu ocazia Zilei Rusiei, confirmând tendința SUA spre o interacțiune constructivă între cele două țări.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Secretarul de stat american Anthony Blinken a transmis felicitări cu ocazia Zilei Rusiei. Declarația sa a fost postată pe site-ul Departamentului de Stat, potrivit RIA Novosti.

„În numele guvernului SUA îi felicit pe cetățenii Rusiei. <...> Voi profita de această ocazie pentru a reafirma aspirația SUA pentru o interacțiune constructivă cu guvernul Federației Ruse în interesul promovării unor relații bilaterale mai stabile și previzibile", este menționat în declarația diplomatului.

Potrivit acestuia, Statele Unite susțin dorința rușilor de a coopera cu comunitatea internațională și de a contribui la soluționarea problemelor de interes global.

© Sputnik / Алексей Никольский

În același timp, relațiile dintre cele două țări, așa cum au afirmat în mod repetat atât Moscova, cât și Washingtonul, sunt „în cel mai jos punct” de dezvoltare. Ele s-au înrăutățit după lovitura de stat din Ucraina, revenirea Crimeii și izbucnirea conflictului din Donbass. Țările europene și Statele Unite au acuzat Kremlinul de amestec și i-au impus sancțiuni, Moscova a reacționat în mod simetric.

Alte pretexte pentru a exercita presiuni asupra Rusiei au fost acuzațiile aduse Kremlinului privind încercarea de a influența alegerile americane și de implicare în atacuri cibernetice, cazul Skripal, construcția ”Nord Stream-2” și multe altele. Restricțiile au fost introduse atât împotriva unor persoane fizice aparte, cât și împotriva unor sectoare întregi ale economiei rusești.

Pe 16 iunie, la Geneva  na avea loc rima întâlnire între Vladimir Putin și Joe Biden în statut de președinți. Kremlinul a spus că întâlnirea este foarte importantă, însă potențialul dezacordului este atât de mare încât nu ar trebui să se aștepte prea multe de la ea.

373
Tagurile:
Ziua Rusiei

Загрузка...