Eiffel tower in Paris

De azi se relaxează RESTRICȚIILE în Franța - ce se schimbă din 19 MAI

1640
Cinematografele, muzeele, teatrele, terasele restaurantelor, barurile și cafenelele, precum și magazinele neesențiale își vor redeschide porțile pentru public din 19 mai, ca parte a noii etape de relaxare a restricțiilor din Franța.

Cu cea de-a doua etapă a relaxării restricțiilor în Franța, așa-numitul „deconfinement”, elaborată de guvern și programată pentru 19 mai, revenirea la viața normală începe să devină realitate. Acest pas constă, printre altele, în redeschiderea parțială a teraselor restaurantelor și cafenelelor, precum și a teatrelor și cinematografelor. Iată ce se va schimba în Franța de miercuri.

Restaurante, cafenele și baruri

În timp ce terasele restaurantelor, cafenelelor și barurilor au fost închise de la sfârșitul lunii octombrie, începând de miercuri acestea se vor redeschide peste tot în Franța în următoarele condiții:

  • pot găzdui doar 50% din capacitatea lor,
  • mese de maxim șase persoane,
  • se va aplica obligația de a rămâne așezat.

Încăperile de luat masa, cafenelele și barurile vor rămâne închise până la următoarea etapă de „deconfinement” programată pentru 9 iunie, când terasele se pot redeschide complet.

Teatre, cinematografe și muzee

O altă relaxare care se așteaptă în Franța din 19 mai este deschiderea locurilor culturale precum cinematografe, teatre, muzee și așa mai departe.

Cu toate acestea, un număr limitat de spectatori și un protocol sanitar consolidat vor însoți această redeschidere.

Muzeele vor putea întâmpina publicul numai într-o singură condiție: respectarea spațiului de opt metri pătrați pe persoană.

În ceea ce privește teatrele și cinematografele, acestea vor putea fi redeschise cu o capacitate maximă de 35% și un plafon de 800 de spectatori. Acest plafon va fi majorat pe 9 iunie ca parte a noii etape de relaxare, a promisă guvernul.

Afaceri neesențiale

Magazinele considerate neesențiale, care au fost închise în toată Franța începând cu 3 aprilie ca parte a măsurilor de sănătate aplicate în țară, își vor putea deschide din nou porțile.

Cu toate acestea, va fi aplicată măsura stabilită de respectare a suprafeței de opt metri pătrați per client. Se va reduce la jumătate din 9 iunie. Cu toate acestea, doi adulți din aceeași gospodărie, care s-au reunit, vor putea face cumpărături fără a respecta această distanțare.

„Se acordă o toleranță persoanelor din aceeași gospodărie (dar cu o limită de doi adulți împreună) și celor care trebuie să fie însoțiți (persoană în vârstă, adult cu dizabilități ...). În centrele comerciale deschise publicului, distanțarea se aplică atât întregului centru, cât și fiecăruia dintre magazine”, explică site-ul guvernamental.

Arene sportive

În condiția respectării plafonului de 800 de persoane în interior și 1000 de persoane în aer liber, stadioanele vor putea întâmpina publicul de miercuri, 19 mai.

În plus, activitățile sportive se pot relua în aer liber, precum și în locuri acoperite, respectând în același timp o acoperire de 35% pentru public. Piscinele și sălile de sport își vor putea deschide porțile către practicienii prioritari:

  • sportivi de nivel înalt,
  • sportivi profesioniști,
  • persoane cu prescripție medicală care necesită practicarea sportului,
  • activități școlare și extrașcolare pentru copii.
„Practica sporturilor de contact va putea fi reluată în aer liber, cea a sporturilor fără contact va fi posibilă în interior”, se menționează pe site-ul guvernului.

Cum rămâne cu starea de asediu?

În ceea ce privește starea de asediu, aceasta va fi în continuare valabilă, dar s-a mutat înapoi cu două ore și va intra în vigoare de la ora 21:00 până la ora 06:00.

Următoarele etape ale relaxării măsurilor COVID-19 în Franța, cu relaxări suplimentare și revenirea la viața normală, sunt programate pentru 9 și 30 iunie.

1640
Tagurile:
Relaxare, Restricții, Franța
Automobile ale poliției italiene

Focuri de armă în Italia, sunt victime

27
Potrivit informațiilor preliminare oferite de oamenii legii, cel care a tras focurile de armă a fugit de la fața locului.

CHIȘINĂU, 13 iunie - Sputnik. O persoană necunoscută a deschis duminică focul pe o stradă din orașul Ardea de lângă Roma, trei persoane au fost rănite - un bărbat în vârstă și doi copii. Despre aceasta a comunicat postul TV RaiNews24.

Potrivit informațiilor prealabile oferite de forțele de forțele de ordine, persoana care a efectuat împușcăturile a fugit de la fața locului. Acum polițiștii din Ardea și din orașele învecinate, Pomezia și Anzio, îl caută pe ifractor.

În contextul celor întâmplate, polițiștii și carabinierii au primit numeroase apeluri telefonice de la locuitorii îngrijorați din Ardea. Se presupune că incidentul a avut loc ca urmare a unei altercații. Potrivit mai multor portaluri locale, un bărbat în vârstă ar fi fost ucis, iar doi nepoții ai săi au fost răniți. Potrivit acestei ipoteze, tatăl acestor copii ar fi fost cel care a deschis focul, scrie RaiNews24.

27
Tagurile:
Focuri de armă, Italia

Загрузка...

OMS schimbă macazul: Ce spune despre proveniența coronavirusuluic

41
(reînnoit 12:28 13.06.2021)
Experții OMS au publicat în martie un raport după vizita în orașul Wuhan, afirmând că proveniența de laborator a noului coronavirus este puțin probabilă.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că nu exclude o ”scurgere” din laborator a SARS-CoV-2. El a vorbit despre aceasta la summitul liderilor G7, informează RIA Novosti.

Șeful OMS a amintit că cel puțin 174 de milioane de persoane au contractat infecția cu coronavirus, iar 3,75 de milioane au murit din cauza complicațiilor provocate de acesta.

”Cred că acești oameni ar trebui să afle de unde a apărut acest virus. Ei  merită asta. Acest lucru este necesar pentru ca în viitor să putem preveni repetarea pandemiei ", a spus Gebreyesus, citat de Daily Mail.
Potrivit acestuia, China nu a dat dovadă de suficientă „transparență și cooperare” la etapele inițiale ale investigației privind originea SARS-CoV-2. El a adăugat că fiecare ipoteză trebuie luată în considerare.

”Au existat dificultăți în ceea ce privește schimbul de date, în special date brute ... sperăm că la etapa următoare va fi o cooperare mai bună”, a rezumat șeful OMS.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat în martie raportul complet al grupului de experți cu privire la vizita în orașul Wuhan, întreprinsă pentru identificarea cauzelor apariției coronavirusului. Experții OMS au considerat că o ”scurgere” a virusului din laborator este „foarte puțin probabilă” și au sugerat că SARS-CoV-2 a fost transmis oamenilor de la lilieci printr-un alt animal. Statele Unite și alte 13 țări și-au exprimat „îngrijorarea” în legătură cu constatările experților și au declarat că este necesară o „anchetă independentă”.

China a subliniat în repetate rânduri că are o poziție deschisă și responsabilă în ceea ce privește publicarea materialelor cu privire la epidemia COVID-19. După cum a menționat  Ministerul Afacerilor Externe al țării, chiar de la începutul pandemiei Beijingul a început investigația, a identificat agentul patogen și a publicat toate datele cheie. Intenția Statelor Unite de a investiga originile SARS-CoV-2 în China a fost calificată drept un joc politic și o încercare de a pune vina pe alții.

41
Tagurile:
OMS, COVID-19

Загрузка...