An American flag is flown next to the Chinese national emblem

SUA, propunere împotriva Chinei, cu consecințe mondiale grave!

1177
(reînnoit 10:42 03.06.2021)
La Washington, unul dintre cei mai importanți lideri democrați a făcut o propunere care atacă direct China, în ciuda unor experiența trecute nefaste!

BUCUREȘTI, 19 mai – Sputnik. Propunere șocantă a preşedintei Camerei Reprezentanților din Congresului american, democrata Nancy Pelosi: SUA și aliații săi să ”boicoteze diplomatic” Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing.

Motivul este unul recurent: încălcarea drepturilor omului în China!

”Nu putem pretinde că totul este în regulă cu organizarea Jocurilor Olimpice din China”, a declarat Pelosi,  subliniind, în cursul unei audieri consacrate drepturilor omului şi Beijingului, că în Statele Unite ”se înmulţesc apelurile la boicotarea competiției”, transmite Agerpres.

Conform democratei americane, ”China continuă să zdrobească disidenţa politică”, iar în acest context SUA ”sunt datoare să denunţe încălcările drepturilor omului în China”.

”Să facem un boicot diplomatic dacă sunt organizate Jocurile Olimpice”, a propus Pelosi, explicând că asta ar presupune ”să nu-i facem guvernului chinez onoarea de a primi şefi de stat”.

Nancy Pelosi a argumentat, formulând o întrebare retorică: ”Ce autoritate morală veţi avea să vorbiţi despre drepturile omului peste tot în lume?”, a întrebat Pelosi, arătând că prezența liderilor lumii ar avea loc în China ”în timp ce are loc un genocid”.

Așa cum se știe, China este acuzată de represiuni contra musulmanilor uiguri din regiunea Xinjiang, dar şi a ”opozanţilor politici” din Hong Kong.

De remarcat că directoarea generală a Comitetului Olimpic american, Sarah Hirshland, a pledat împotriva boicotului, argumentând prin importanța competiției olimpice la sfârşitului pandemiei. ”Prezenţa a mii de sportivi din întreaga lume în faţa flăcării olimpice şi paralimpice va marca momentul emergenţei după dificultăţile anului trecut”.

Pe de altă parte, Sarah Hirshland a arătat că ”boicotul sportiv nu este soluţia la problemele geopolitice - boicotarea Jocurilor din 1980 şi 1984 a afectat istoria olimpică şi a arătat că utilizarea Jocurilor ca instrument politic este o greşeală”.

Deci, o propunere care ar avea efecte negative pe plan mondial – și ar denatura rolul Jocurilor Olimpice. Dar, se pare că denaturarea tradițiilor este unul dintre principiile de lucru ale administrației Biden.

1177
Tagurile:
China, SUA
Laura Codruț Kovesi

Kovesi nu se dezminte: premierul incomod al Cehiei, cercetat de Parchetul European

17
Premierul Cehiei Andrej Babis a arătat că Parchetul European și Laura Codruța Kovesi sunt folosiți ca un bici împotriva sa, Bruxelles-ul având un conflict mai vechi cu acest politician care a dat semne de independență

BRUXELLES, 14 iun – Sputnik. După ce magistrații cehi au înaintat Parchetului European dosarul în care premierul Cehiei Andrej Babis este acuzat de conflict de interese, politicianul a acuzat această instituție că este „un nou bici” care poate fi folosit împotriva sa.

Mai mulți analiști și jurnaliști din România au avertizat de multă vreme că Parchetul European și șefa acestuia, Kovesi, vor fi folosiți împotriva vocilor incomode din Europa. Iată că a venit și confirmarea, Babis declarând că Parchetul European „este o altă instituție care să se amestece în treburile interne ale Cehiei” care „cedează treptat tot mai multe prerogative” Bruxelles-ului.

Potrivit presei din Cehia, Parchetul European, care și-a început activitatea pe 1 iunie, ar fi acceptat deja 12 dosare din Cehia, inclusiv pe cel al lui Babis. Acest lucru arată că Parchetul lui Kovesi vizează din start țările din Centrul și Estul Europei, pe care vrea să le supună orbește Vestului, și explică de ce capitalele puternice și dominante ale UE au fost de acord și chiar au susținut-o pe Kovesi pentru a ocupa acest post.

17
Tagurile:
Laura Codruța Kovesi

Загрузка...

Măsuri sporite de securitate în ajunul summitului NATO la Bruxelles - Video

36
Sârmă ghimpată și un număr mare a reprezentanților forțelor de ordine au fost observați în jurul capitalei Belgiei, Bruxelles, în ajunul pregătirilor pentru primul summit NATO pe viu de la începutul pandemiei.

În imaginile video arată situația de la consulatul SUA, sediul Comisiei Europene și un hotel în care este cazat personalul diplomatic și de securitate.

Summitul liderilor statelor membre ale NATO va avea loc luni, la Bruxelles. Prezidat de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, reuniunea va marca cea de-a 31-a reuniune formală a șefilor de stat și șefilor guvernelor NATO și primul summit pe viu de la începutul pandemiei.

36

Загрузка...
Incendiu

Momentul în care o benzinărie sare în aer - Video

0
(reînnoit 15:37 14.06.2021)
În rețele de socializare au apărut imagini cu explozia puternică de la o benzinărie din Novosibirsk.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Martorii oculari au publicat în rețele de socializare imagini cu momentul exploziei de la o benzinărie din orașul Novosibirsk.

În video se observă cum un nor de foc s-ar ridicat în aer. Cerul din zona deflagrației este acoperit de fum.

Incidentul a avut loc pe șoseaua Gusinobrdoskaia, 60. Incendiul a cuprins o suprafață de 500 de metri pătrați, iar pompierii luptă cu flăcările. Periodic se aud exploziile baloanelor cu gaz.

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Situații Excepționale, șase persoane au avut de suferit în urma accidentului, dintre care patru au fost spitalizate.

0
Tagurile:
explozie
Tematic
Explozie la o fabrică de muniții din Serbia - locuitorii au fost evacuați (VIDEO)
Parchetul General preia ancheta în cazul exploziei din Arad
Ministrul de Interne, despre explozia de la Arad: ”Și acesta putea fi oprit”

Загрузка...