france déconfinement, france covid, déconfinement vaccin, vaccin france,
Emmanuel Macron

Franța: O nouă etapă de relaxare a RESTRICȚIILOR din 19 mai - ce se schimbă

4364
Cinematografele, muzeele, teatrele, terasele restaurantelor, barurile și cafenelele, precum și magazinele neesențiale își vor redeschide porțile pentru public din 19 mai, ca parte a noii etape de relaxare a restricțiilor din Franța.

Cu cea de-a doua etapă a relaxării restricțiilor în Franța, așa-numitul „deconfinement”, elaborată de guvern și programată pentru 19 mai, revenirea la viața normală începe să devină realitate. Acest pas constă, printre altele, în redeschiderea parțială a teraselor restaurantelor și cafenelelor, precum și a teatrelor și cinematografelor. Iată ce se va schimba în Franța de miercuri.

Restaurante, cafenele și baruri

În timp ce terasele restaurantelor, cafenelelor și barurilor au fost închise de la sfârșitul lunii octombrie, începând de miercuri acestea se vor redeschide peste tot în Franța în următoarele condiții:

  • pot găzdui doar 50% din capacitatea lor,
  • mese de maxim șase persoane,
  • se va aplica obligația de a rămâne așezat.

Încăperile de luat masa, cafenelele și barurile vor rămâne închise până la următoarea etapă de „deconfinement” programată pentru 9 iunie, când terasele se pot redeschide complet.

Teatre, cinematografe și muzee

O altă relaxare care se așteaptă în Franța din 19 mai este deschiderea locurilor culturale precum cinematografe, teatre, muzee și așa mai departe.

Cu toate acestea, un număr limitat de spectatori și un protocol sanitar consolidat vor însoți această redeschidere.

Muzeele vor putea întâmpina publicul numai într-o singură condiție: respectarea spațiului de opt metri pătrați pe persoană.

În ceea ce privește teatrele și cinematografele, acestea vor putea fi redeschise cu o capacitate maximă de 35% și un plafon de 800 de spectatori. Acest plafon va fi majorat pe 9 iunie ca parte a noii etape de relaxare, a promisă guvernul.

Afaceri neesențiale

Magazinele considerate neesențiale, care au fost închise în toată Franța începând cu 3 aprilie ca parte a măsurilor de sănătate aplicate în țară, își vor putea deschide din nou porțile.

Cu toate acestea, va fi aplicată măsura stabilită de respectare a suprafeței de opt metri pătrați per client. Se va reduce la jumătate din 9 iunie. Cu toate acestea, doi adulți din aceeași gospodărie, care s-au reunit, vor putea face cumpărături fără a respecta această distanțare.

„Se acordă o toleranță persoanelor din aceeași gospodărie (dar cu o limită de doi adulți împreună) și celor care trebuie să fie însoțiți (persoană în vârstă, adult cu dizabilități ...). În centrele comerciale deschise publicului, distanțarea se aplică atât întregului centru, cât și fiecăruia dintre magazine”, explică site-ul guvernamental.

Arene sportive

În condiția respectării plafonului de 800 de persoane în interior și 1000 de persoane în aer liber, stadioanele vor putea întâmpina publicul de miercuri, 19 mai.

În plus, activitățile sportive se pot relua în aer liber, precum și în locuri acoperite, respectând în același timp o acoperire de 35% pentru public. Piscinele și sălile de sport își vor putea deschide porțile către practicienii prioritari:

  • sportivi de nivel înalt,
  • sportivi profesioniști,
  • persoane cu prescripție medicală care necesită practicarea sportului,
  • activități școlare și extrașcolare pentru copii.
„Practica sporturilor de contact va putea fi reluată în aer liber, cea a sporturilor fără contact va fi posibilă în interior”, se menționează pe site-ul guvernului.

Cum rămâne cu starea de asediu?

În ceea ce privește starea de asediu, aceasta va fi în continuare valabilă, dar s-a mutat înapoi cu două ore și va intra în vigoare de la ora 21:00 până la ora 06:00.

Următoarele etape ale relaxării măsurilor COVID-19 în Franța, cu relaxări suplimentare și revenirea la viața normală, sunt programate pentru 9 și 30 iunie.

4364
Tagurile:
Relaxare, coronavirus, COVID-19, Restricții, Franța
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
Pfizer-BioNTech și Moderna

SUA publică un avertisment privind vaccinurile Pfizer și Moderna

1
În SUA, prospectele vaccinurilor Pfizer/BioNTech şi Moderna vor avea incluse și un avertisment privind inflamaţia cardiacă la adolescenţi şi tineri

BRUXELLES, 25 iun – Sputnik. Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite va include rapid un avertisment privind cazurile rare de inflamaţie cardiacă la adolescenţi şi adulţi tineri în prospectele vaccinurilor anti-Covid făcute de Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Această decizie a fost luată după ce un grup de consultanţi din cadrul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul bolilor a constatat că inflaţiile cardiace ale unor adolescenţi şi tineri adulţi au probabil legătură cu vaccinurile.

Pfizer, al cărui vaccin a fost autorizat în SUA pentru administrare de la vârsta de 12 ani, a afirmat într-un comunicat că ştie despre cazurile de miocardite şi pericardite apărute după vaccinarea cu vaccinul său, dar susține că profilul beneficii/risc ”rămâne pozitiv”.

Și Moderna a afirmat că știe despre informaţiile referitoare la cazurile de inflamaţie cardiacă şi că lucrează cu autorităţile de reglementare.

Autorităţi de reglementare din mai multe ţări au investigat dacă vaccinurile pentru Covid-19 ale Pfizer/BioNTech şi Moderna, care folosesc tehnologie ARNm, prezintă riscuri.

Potrivit CDC, pacienții cu inflamaţii cardiace după vaccinare se recuperează în general şi se simt bine.

Medicii şi spitalele au fost avertizaţi de către CDC să fie atenţi la simptomele de miocardite şi pericardite, iar avertismentul FDA va spori atenţia.

Numărul americanilor care primesc prima lor doză de vaccin COVID-19 a scăzut cu aproximativ 85% de când a atins un vârf la jumătatea lunii aprilie şi probabil că nu va îndeplini obiectivul preşedintelui Joe Biden ca până pe 4 iulie 70% dintre adulţi să fi primit cel puţin o doză de vaccin anti-Covid-19.

Numărul cazurilor de inflamaţie a inimii par a fi semnificativ mai mari în săptămâna de după a doua doză de vaccin şi la bărbaţi.

CDC a identificat 309 spitalizări din cauza inflamaţiei inimii la persoanele cu vârsta sub 30 de ani, dintre care 295 au fost externate.

Dr. Tom Shimabukuro, director adjunct al Biroului de siguranţă pentru imunizare al CDC, a declarat într-o prezentare că datele de la unul dintre sistemele de monitorizare a siguranţei agenţiei - Vaccine Safety Datalink (VSD) - sugerează o rată de 12,6 cazuri pe milion, în cele trei săptămâni de după a doua doză, la persoane cu vârste de la 12 la 39 de ani.

Conform datelor US Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), au fost observate 347 de cazuri de inflamaţie a inimii în săptămâna de după cea de-a doua doză de vaccin, la persoane de sex masculin cu vârsta cuprinsă între 12 şi 24.

Aşteptările erau de 12 sau chiar mai puţine cazuri pentru bărbaţii din acest interval de vârstă, bazat pe ratele de incidenţă ale populaţiei SUA, a arătat CDC.

Peste 138 de milioane de americani au fost până în prezent complet vaccinaţi cu unul dintre cele două vaccinuri ARNm, potrivit datelor CDC.

1
Tagurile:
Pfizer, vaccin, SUA

Загрузка...
Xi Jinping

Imagini unice: China a inaugurat cel mai mare MUZEU din lume dedicat unui partid

101
(reînnoit 10:35 25.06.2021)
O corespondență de la Beijing cu o ocazie specială – o vizită la recent inauguratul muzeu dedicat Partidului Comunist Chinez – secvențe excepționale! Un Muzeu unic, a beneficiat și de sprijinul Federației Ruse

BUCUREȘTI, 25 iun – Sputnik. Nimic nu abate China de la proiectele sale – iar motorul acestui parcurs unic în istorie este poporul marii țări a păcii, sub conducerea Partidul Comunist Chinez.

Indiferent de atacurile Occidentului, China nu dă nici un pas înapoi din drumul său, al democrației populare, iar acum, iată, a fost inaugurat un muzeu-simbol, chiar un monument al victoriei partidului celor ce muncesc.

”Vă invit să descoperiți China, vizitând cel mai mare muzeu din lume dedicat unui partid: Partidul Comunist Chinez”, transmite ziaristul român din Beijing, Dan Tomozei, cel care s-a numărat între primii rezidenți străini din China care au vizitat Muzeul PCC, inaugurat zilele trecute, la Beijing, chiar de președintele Xi Jinping – și dedicat Centenarului Partidul Comunist Chinez, 2021-2021.
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Iată câteva date despre impresionanta realizare, oferite de Dan Tomozei: construcția a început la data de 10 Septembrie 2018, obiectivul fiind recepționat la data de 5 Mai 2021, iar în procesul de proiectare, construcție și amenajare a muzeului au fost implicați aproape 50.000 de oameni, lucrările fiind încheiate în mai puțin de 1.000 de zile.  

Muzeul PCC are forma caracterului chinezesc GONG, care arată ca litera H desenată în plan orizontal. ”Bazată pe structura tradițională cu colonade, clădirea este o reprezentare a esenței arhitecturii chineze: verticală și pătrată, simplă, dar grandioasă”, scrie Dan Tomozei.

Atenție și la simbolistică: pe laturile de Est și de Vest ale sălii de expoziții se găsesc 28 de coloane, care ”simbolizează cei 28 de ani de luptă ai PCC până la înființarea Noii Chine”.

”Aproape două treimi din suprafața clădirii principale, aproximativ 150.000 de metri pătrați, a fost proiectată ca spațiu expozițional, iar în sala de expoziții a fost înființat un Oficiu Poștal special rezervat vizitatorilor – având chiar și un cod poștal special: 100100 (dublu 100)”.

Aflăm că acest dublu 100 simbolizează ”faptul că muzeul a fost finalizat la aniversarea a 100 de ani de la fondarea partidului, dar și cele două obiective centenare ale PCC”.

”Structurat pe mai multe perioade din cei 100 de ani de existență a PCC, în muzeu sunt prezentate obiecte și piese originale din timpul Marșului cel Lung, dar și primul Drapel al Republicii Populare Chineze, arborat la data de 1 Octombrie 1949”, scrie Dan Tomozei, arătând că muzeul marchează perioadele, evenimentele și evoluțiile importante din viața RP Chineze și a PCC, „începând cu Mao Zedong, apoi Deng Xiaoping, Jiang Zemin, Hu Jintao, până la Xi Jinping”.

Desigur, spații speciale sunt rezervat evoluției economice, industriale, tehnice și spațiale,  dar, atenție – ”și epidemiilor SARS (2003) și COVID-19 (2020)”!

Și, pentru că vorbim de o țară care începe să domine tehnologia înaltă, Dan Tomozei ne spune că Muzeul Partidului Comunist Chinez ”dispune de cele mai noi tehnologii de prezentare, vizuale și audio: 4K, 8K și 8D”. 

Ce se mai poate spune? Doar că superputerea de la Răsărit NU uită și nu lasă nici un detaliu deoparte!

Un aspect ar mai fi de menționat: Muzeul PCC a beneficiat de sprijinul Federației Ruse. Dan Tomozei ne dă câteva detalii, în exclusivitate:

”În secțiunea Mai Zedong, momentul 1949 - Proclamarea RP Chineze, momentul este redat în imagini video originale filmate de un cameraman rus”, spune Dan Tomozei, arătând că ”imaginile au fost oferite cadou Chinei de Rusia în urmă cu doi ani, în semn de prietenie, pentru că doar Rusia le avea în arhivă pe rolele originale”.

Desigur, imaginile alb-negru din 1949 au fost recondiționate și trecute printr-un proces de special, acum putând fi urmărite în format color .

Deci, se poate spune că Muzeul Partidului Comunist Chinez este încă o legătură între China și Rusia - o relație exemplară, între două state puternice - alternativa de care se teme imperialismul occidental.  

Înainte de a viziona imaginile video, citiți acest mesaj al lui Dan Tomozei Dimian, românul care nu numai că locuiește în China, dar și înțelege mentalitatea și voința marelui popor: ”Urmăriți, pe cât se poate, renunțând la prejudecăți, pentru a încerca să înțelegeți China de azi, în dimensiunile și valorile ei”.

101
Tagurile:
Xi Jinping
Tematic
China prezice rezultatul summitului dintre Putin și Biden
Putin a numit relațiile dintre Rusia și China fără precedent
China: operațiune de salvare în desfășurare în mina Shanxi - 13 persoane au rămas blocate
China: Laboratoare mobile de testare COVID-19 în Guangzhou
Premieră gravă: România s-a făcut de RUȘINE în China, Beijing-ul are o REACȚIE fermă!
Confruntare declarativă între Vest și China
Coșmarul Occidentului: Vor forma Rusia și China o alianță militară?

Загрузка...