Норвежские солдаты батальона усиленного передового присутствия НАТО

Exercițiul anual NATO „Furtună de primăvară” începe în Estonia, cu 7.000 de soldați

131
Exercițiul anual „Kevadtorm” („Furtuna de primăvară”) a început astăzi în Estonia. Vor participa aproape 7.000 de soldați din diferite țări NATO, a anunțat serviciul de presă al cartierului general al Forțelor de apărare estone.

BUCUREŞTI, 17 mai – Sputnik. Exercițiile „Kevadtorm” („Furtuna de primăvară”) vor avea loc în regiunile nordice și centrale ale Estoniei în perioada 17 mai - 5 iunie. Vor participa aproape 7.000 de soldați NATO din Estonia, Statele Unite, Marea Britanie, Letonia, Polonia, Italia, Franța și Danemarca, a anunțat serviciul de presă al cartierului general al Forțelor de apărare estone, citat de Sputnik Italia

„Furtuna de primăvară” este cel mai mare exercițiu anual, al cărui scop este să antreneze diferitele unități ale armatei estone și să verifice interacțiunea cu personalul militar al aliaților NATO. Ca și în anul precedent, operațiunile vor fi efectuate într-o formă redusă pentru a preveni răspândirea coronavirusului printre soldați.

Anul trecut, aproximativ 3.200 de membri ai forțelor de apărare estone și militari din Marea Britanie și Franța, care fac parte din batalionul internațional NATO cu sediul în Estonia, au participat la acest exercițiu.

„Kevadtorm” urmează după un alt exercițiu masiv de două săptămâni, desfăşurat tot în Estonia, care s-a încheiat pe 14 mai, „Swift Response”, care face parte din Defender Europe, cel mai mare exercițiu american din Europa din ultimii 25 de ani. Manevrele au loc în 16 țări europene, cu participarea a 28.000 de soldați.

Exercițiul de „răspuns rapid” a instruit forţele de apărare ale Estoniei în caz de criză. Aproximativ 2,5 mii de soldați ai forțelor de apărare din Estonia, Statele Unite și Marea Britanie au participat la manevre, precum şi peste 20 de avioane și 25 de elicoptere.

Majoritatea soldaților americani care au participat la „Swift Response” s-au întors la baza lor din Carolina de Nord, dar unele dintre trupele cu echipament au rămas în Estonia pentru a participa la exerciţiul „Furtuna de primăvară”.

131
Tagurile:
Estonia, NATO
Donald Trump

Trump anunță datele viitorului său „turneu de istorie”

34
Fostul președinte american Donald Trump a anunțat datele unui turneu național dedicat istoriei administrației sale, despre care va vorbi pe scenă împreună cu fostul prezentator de televiziune Bill O'Reilly.

BUCUREŞTI, 20 iun – Sputnik. „Turneul meu împreună cu Bill O'Reilly atrage multă atenție și aștept cu nerăbdare. Poate că biletele vor fi ca un cadou grozav de Ziua Tatălui? În orice caz, ne vedem atunci și mult mai devreme!”, a scris Trump sâmbătă într-o postare pe contul său de Telegram.

Potrivit postării de pe Telegram, Trump va fi în Sunrise, Florida, pe 11 decembrie, după care va fi la un eveniment în Orlando a doua zi. De asemenea, pe 18 decembrie, va avea loc un alt eveniment la Houston, Texas, iar fostul preşedinte va ajunge la Dallas pe 19 decembrie.

La începutul acestei luni, Donald Trump a anunțat că turneul său de istorie cu Bill O'Reilly va avea loc în sudul Floridei și în Texas în decembrie și va consta în conversații axate pe evenimentele din timpul administrației celui de-al 45-lea președinte.

34
Tagurile:
Donald Trump
Tematic
Putin: Trump este un om extraordinar
Putin a povestit prin ce se deosebește Biden de Trump
Trump îi critică dur pe Macron și pe liderii europeni - „Au jefuit Statele Unite”
Trump: Rusia este singurul câștigător al summitului de la Geneva

Загрузка...
Construcția Nord Stream 2 în Germania

SUA anunță noi sancțiuni împotriva Nord Stream 2

131
Casa Albă vor continua să instroducă noi sancțiuni împotriva proiectului Nord Stream 2, a anunțat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik. SUA vor continua să introducă sancțiuni împotriva companiilor implicate în construcția gazoductului Nord Stream 2 și deja pregătesc noi sancțiuni antirusești în legătură cu situația din jurul lui Aleksei Navalnîi, a declarat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

“Problema este dacă vom penalize, utilizând competenților oferite de sancțiuni, partenerii noștri europeni, aliați și prieteni. Președintele Biden a spus: nu sunt gata s-o fac, însă sunt gata să introduce în fiecare 90 de zile sancțiuni împotriva organizațiilor rusești care participă la construcția Nord Stream 2. A făcut-o și va continua să facă”, a declarat reprezentantul Casei Albe, potrivit RIA Novosti.

De asemenea, la postul de televiziune CNN, consilierul liderului american a anunțat aplicarea în practică a unui nou pachet de restricții împotriva Moscovei în legătură cu situația lui Navalnîi.

Mai devreme, congresmanii democrați au criticat administrația lui Joe Biden pentru amânarea aplicării, conform legii, a doua rundă de sancțiunii în cazul lui Navalnîi pe 2 iunie a acestui an.

Potrivit democraților, Casa Albă ratează sistematic termenile stabilite de lege cu privire la sancțiuni.

Mai devreme, președintele Rusiei, Vladimir Putin, declarase după summitul cu omologul său american Joe Biden la Geneva că în cazul în care după întrevedere SUA vor introduce noi restricții în raport cu Rusia, acest lucru va presupune o nouă oportunitate ratată de normalizare a relațiilor bilaterale.

131
Tagurile:
Germania
Tematic
Putin: prima conductă a Nord Stream 2 a fost finalizată
Putin: critica din jurul ”Nord Stream -2” este o altă propagandă
Maas a apreciat renunțarea SUA la sancțiuni împotriva Nord Stream 2
Ambasadorul Germaniei: sancțiunile SUA asupra Nord Stream 2 încalcă dreptul internațional
MAE rus, despre amenințările SUA împotriva Nord Stream 2

Загрузка...