Edward Snowden

Celebrul Edward Snowden, acuzație gravă la adresa Israelului

2838
Specialistul care a dezvălui lumii ticăloșiile serviciilor secrete americane face acum o acuzație gravă la adresa Israelului după recentele evenimente care au revoltat opinia publică

BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. Fostul consultant CIA și NSA, Edward Snowden, cel care a dezvăluit adevăratele aspecte ale serviciilor speciale americane, a reacționat după acțiunea armatei israeliene care a scandalizat întreaga lume – demolarea unui bloc turn din Gaza cu rachete ale aviației.

În respectivul bloc turn își aveau sediile câteva agenții internaționale de presă, ai căror angajați au fost anunțați cu puțin timp înainte de atac să plece din clădire.

În aceste condiții, jurnaliștii Associated Press, Al Jazeera și ai altor mass media nu și-au putut lua decât puține lucruri cu ei, părăsind echipamente și mai ales arhive - care au fost distruse odată cu imobilul.

Ori, Edward Snowden acuză Israelul că tocmai aceste sedii ale presei au fost vizate de atacul cu rachete!

”Israel tocmai a distrus intenționat birourile de presă din Gaza, oferind doar o oră de avertizare”, scrie pe Twitter Snowden, citându-l pe președintele Associated Press că este ”îngrozit că armata israeliană va viza și distruge organizațiile de știri din Gaza”.

În aceste sens, Snowden ironizează acțiunea israeliană, parafrazând celebra afirmație, folosită ca un laitmotiv de Washington și de oficialii israelieni: ”Israelul are dreptul să se apere”.

”Israelul are dreptul să se apere împotriva câtorva zeci de jurnaliști ai Associated Press și independenți”, scrie ironic Snowden.

Despre imaginile teribile cu demolarea blocului de către aviația israeliană, Edward Snowden face un comentariu scurt și clar: ”Imaginați-vă că aceasta a fost casa voastră”.

Menționăm că Israelul a justificat distrugerea clădirii prin faptul că acolo s-ar fi aflat un centru cibernetic al organizației Hamas.

2838
Tagurile:
Israel, Edward Snowden

Franţa: E necesar un dialog cu Rusia despre stabilitatea strategică şi controlul armelor

53
Referindu-se la contextul „slăbirii progresive a instrumentelor existente de control al armelor”, Ministerul francez de Externe a subliniat că este necesar dialogul cu Rusia în ceea ce privește stabilitatea strategică și controlul armelor.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Rugat să comenteze despre întâlnirea dintre preşedintele rus și cel american, un reprezentant al Ministerului francez de Externe a vorbit despre o „evoluție pozitivă”.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

În plus, Parisul a subliniat necesitatea unui dialog cu Rusia cu privire la stabilitatea strategică.

„Declarația comună a celor doi președinți deschide calea discuțiilor cu privire la stabilitatea strategică și controlul armelor între două țări care dețin în prezent aproape 90% din stocul mondial de arme nucleare. Un dialog cu Rusia cu privire la aceste probleme este necesar în contextul dezintegrării treptate a instrumentelor existente pentru controlul armelor, așa cum au observat șefii de stat și de guvern din cadrul NATO la summitul de la Bruxelles din 14 iunie”, a precizat reprezentantul Ministerului francez de Externe, citat de Sputnik France.

De asemenea, subliniind importanța securității și stabilității continentului, Parisul insistă că nu trebuie trecute cu vederea noi domenii, precum securitatea cibernetică, care joacă un rol important în stabilitatea strategică.

„De asemenea, trebuie luate în considerare noi dimensiuni care joacă un rol în stabilitatea strategică, precum problemele de securitate cibernetică. Sperăm că europenii vor contribui activ la această reflecție cu privire la securitatea și stabilitatea continentului nostru”, a adăugat acesta.

Summitul Putin-Biden

Întâlnirea dintre Vladimir Putin și Joe Biden a avut loc miercuri, 16 iunie, la Geneva. A fost primul summit ruso-american din 2018, precum și prima întâlnire de când Biden a fost inaugurat președinte.

Unul dintre principalele rezultate este acordul privind lansarea unui dialog bilateral cu privire la stabilitatea strategică. Putin și Biden au reafirmat că nu poate exista niciun câștigător în războiul nuclear.

53
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden

Загрузка...
Recep Tayyip Erdogan

Erdogan i-a transmis președintelui SUA nu renunță la rachetele rusești

119
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, a declarat că i-a transmis președintelui SUA Joe Biden că Turcia nu renunță la rachetele rusești

BRUXELLES, 14 iun – Sputnik. Președintele Recep Tayyip Erdogan spune că i-a transmis lui Joe Biden în cadrul primei lor întâlniri că Turcia nu-și va schimba poziția în privința rachetelor defensive rusești S-400, acestea fiind cauza pentru care Washingtonul a sancționat Ankara.

La întâlnirea de la începutul săptămânii, cei doi șefi de stat din NATO nu au anunțat vreo schimbare privind rachetele S-400.

Achiziționarea de către Ankara a rachetelor rusești S-400 a supărat SUA și NATO, iar Turcia a fost înlăturată din programul de achiziție a avioanelor F-35 din această cauză.

„I-am spus (lui Joe Biden - n.r.) să nu se aștepte ca Turcia să aibă poziții diferite în privința avioanelor F-35 și a rachetelor S-400, pentru că noi am făcut ce trebuia să facem în privința F-35 și am plătit banii necesari”, le-a declarat Erdogan jurnaliștilor la întoarcerea sa din Azerbaidjan.

Erdogan a mai anunțat că în perioada următoare miniștrii de Externe, ai Apărării și șefii industriei de apărare din cele două țări se vor întâlni pentru a discuta pe aceste teme.

În schimb, Turcia s-a oferit să asigure paza aeroportului din Kabul după retragerea trupelor SUA și NATO. „După decizia SUA de a se retrage din Afganistan, Turcia își poate asuma mai multe responsabilități în această țară”, a declarat Erdogan.

119
Tagurile:
SUA, Turcia, Recep Tayyip Erdogan
Tematic
Erdogan a vorbit despre producția Sputnik V în Turcia
Nou scandal monstru în NATO: SUA îl atacă dur pe Erdogan!
Iohannis și Erdogan l-au flancat pe Joe Biden la poza de grup a NATO

Загрузка...
Vladimir Putin și Joe Biden

Summitul speranțelor americane înșelate