Fostul negociator șef al UE pentru Brexit: ar trebui blocată pentru 5 ani imigraţia în UE

158
(reînnoit 21:07 11.05.2021)
Fostul negociator șef al UE pentru Brexit și potențial candidat la președinție în Franţa, Michel Barnier, a sugerat o „oprire” a imigrației în bloc timp de până la cinci ani, pentru a reconsidera acordul Schengen și a consolida granițele.

BUCUREŞTI, 11 mai – Sputnik. Barnier a sugerat, într-o emisiune la France 2, ideea unei opriri a imigrației în blocul UE timp de până la cinci ani.

„Cred că trebuie să ne luăm un timp de trei sau cinci ani pentru a suspenda imigrația”, a spus Barnier, îndemnând blocul să își consolideze frontierele externe și să revizuiască politicile de imigrație.

„Nu vorbesc despre studenți sau refugiați, pe care trebuie să îi tratăm cu umanitate și grijă, dar trebuie să analizăm toate procedurile, trebuie să discutăm cu privire la Schengen cu vecinii noștri, trebuie să aplicăm controale la frontiere, trebuie să fim mai riguroşi”, a declarat fostul negociator șef al UE pentru Brexit, citat de RT.

În starea sa actuală, sistemul european de imigrație nu funcționează eficient, a argumentat Barnier. El a recunoscut, de asemenea, că există „legături” între migrația în masă și „rețelele teroriste care se infiltrează în fluxurile de imigranţi”. Întrebat de gazda emisiunii dacă observaţiile sale reflectă o modificare a viziunilor politice moderate și centriste, Barnier a negat că este vreo schimbare în viziunile sale.

„Problemele privitoare la imigrație nu sunt moderate. Știu, ca politician, cum să privesc problemele așa cum sunt ele și aşa cum le experimentează francezii și să găsesc soluții”, a subliniat acesta.

UE s-a luptat în ultimii ani să facă față fluxului constant de imigranți ilegali traversând Mediterana în bărci, adesea în încercarea de pleca din zonele de război și de a scăpa de sărăcia din Africa și Orientul Mijlociu.

Anul trecut, între ianuarie și noiembrie, aproximativ 114.000 de persoane au intrat ilegal în UE, potrivit statisticilor oficiale ale Comisiei Europene. Acest număr a fost cu doar 10% mai mic decât în aceeași perioadă din 2019, în ciuda faptului că pandemia de coronavirus la nivel mondial a afectat călătoriile internaționale.

Fluxul de migranți pare să se fi accelerat în ultimele săptămâni. Numai în weekend-ul trecut, aproximativ 2.100 de persoane au ajuns pe insula italiană Lampedusa, care multă vreme a constituit un „punct roşu” al migrației ilegale.

158
Tagurile:
Brexit, UE
Tematic
Parlamentul European a aprobat acordul comercial post-Brexit
Jersey: Pescarii francezi, în apele insulare - protest față de regulile post-Brexit
Efectul Brexit: se confiscă sandvișurile celor care trec din Marea Britanie în UE
Joe Biden și Vladimir Putin

Kremlinul a dezvăluit cum vor avea loc discuțiile dintre Putin și Biden

8
(reînnoit 10:58 15.06.2021)
Consilierul președintelui Federației Ruse Iuri Ușakov a spus cum va avea loc prima întâlnire a lui Vladimir Putin și Joe Biden în calitate de lideri ai țărilor lor.

Summitul Putin - Biden va începe pe 16 iunie la ora 13:00, ora Genevei (ora 14:00, ora Bucureștiului), la Villa La Grange.

"Această vilă este utilizată des de autoritățile municipale de la Geneva și de guvernul federal. Un loc minunat pe lac, condiții bune pentru negocieri. De asemenea, a fost construit un cort pentru conferința de presă a președintelui nostru", a spus Ușakov.

Mai întâi, Putin va fi întâmpinat de președintele Elveției, apoi va ajunge Biden. După tradiționala sesiune foto comună și o introducere din partea gazdei, președinții vor merge la bibliotecă.

Cum vor avea loc discuțiile dintre Putin și Biden la Geneva

Discuțiile vor consta din trei părți - mai întâi într-un format îngust, apoi într-un format extins, după care fiecare parte va susține o conferință de presă separată.

Biden l-a numit pe Putin un rival demn >>>

În prima parte, Putin va fi însoțit de ministrul de Externe Serghei Lavrov, iar Biden va fi însoțit de secretarul de stat Anthony Blinken.

"Negocierile într-un format restrâns vor începe în prezența lui Lavrov și a interpreților. Iar la formatul extins, vor avea loc prin prin traducere sincron. Doar că, pe lângă membrii delegațiilor, vor exista și persoane care înregistrare. În ce privește o discuție tete-a-tete, nu știu, depinde de ei", a spus reprezentantul Kremlinului.

Pe lângă Ușakov și Lavrov, delegația rusă l-a inclus pe secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov, ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoli Antonov, șeful Statului Major General Valeri Gerasimov și viceministrul de Externe Serghei Riabkov. De asemenea, sunt invitați șeful adjunct al administrației prezidențiale Dmitri Kozak și reprezentantul special al președintelui pentru Siria, Alexander Lavrentiev. Prezența lor indică faptul că Putin și Biden vor discuta probabil situația din Ucraina și Orientul Mijlociu. Ușakov a recunoscut că discuția liderilor va atinge subiectele Belarusului și arestul lui Alexei Navalnîi.

După discuții, va avea loc o întâlnire bilaterală a președintelui rus cu omologul său elvețian, după care Putin va zbura în Rusia.

8
Tagurile:
Geneva, Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...
Geneva, Elveția

Putin se va întâlni la Geneva cu președintele Elveției

33
(reînnoit 10:26 15.06.2021)
După summitul ruso-american, președintele rus Vladimir Putin va ține o întâlnire la Geneva cu președintele elvețian Guy Parmelin, vor discuta despre cooperarea bilaterală, a declarat consilierul prezidențial rus Iuri Ușakov.

Summitul Rusia-SUA va avea loc pe 16 iunie la Geneva. Aceasta va fi prima întâlnire dintre Vladimir Putin și Joe Biden de când ultimul a devenit președinte al Statelor Unite.

Joe Biden la summitul NATO de la Bruxelles
© AFP 2021 / OLIVIER HOSLET

Consilierul liderului de la Kremlin Iuri Ushakov a menționat că la finalul summitului, Putin va avea o întâlnire bilaterală cu președintele Confederației Elvețiene.

"Agenda este dezvoltarea și consolidarea în continuare a cooperării bilaterale", a declarat asistentul președintelui Federației Ruse.

El a menționat că partea rusă apreciază foarte mult rolul neutru al Elveției și este recunoscătoare pentru faptul că aceasta a acceptat Geneva ca loc de desfășurare a summitului.

33
Tagurile:
Geneva, Elveția, Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...