Bundestag (Archiv)

Germania tonul în Europa: Bundestagul a aprobat facilitățile acordate vaccinaților

481
Bundestagul a aprobat astăzi proiectul Guvernului condus de Angela Merkel de a le acorda facilităţi persoanelor vaccinate sau vindecate de COVID-19

BRUXELLES, 6 mai – Sputnik. Bundestagul a aprobat facilităţile propuse de Angela Merkel pentru persoanele vaccinate sau vindecate de coronavirus, iar dacă membrii Partidului Liber-Democrat din opoziție s-au abţinut de la vot, deputaţii Alternativei pentru Germania (AfD), cel mai vocal partid de opoziţie, au votat împotrivă.

În favoarea proiectului s-au pronunţat însă majoritatea deputaților, și anume cei din cadrul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), Partidului Social-Democrat (SPD), Alianţei 90/Verzi şi Die Linke.

Proiectul va intra în vigoare numai dacă va fi aprobat şi de Bundesrat, Camera superioară a Parlamentului de la Berlin, după care mai există o singură portiță de blocare, prin contestarea la Curtea Constituţională.

Guvernul cancelarului Angela Merkel a decis să propună Parlamentului Germaniei aprobarea de privilegii pentru persoanele vaccinate şi

pentru cele vindecate de Covid-19, dar propunerea a născut critici înverșunate. Astfel, planul este criticat dur de Bodo Ramelow, premierul landului Turingia.

"Situaţiile celor testaţi, celor vaccinaţi şi celor care trebuie să demonstreze imunizarea ar trebui tratate egal. Guvernul pare a contribui la confuzie, nu la facilitarea situaţiei", a afirmat Bodo Ramelow. La fel de critic este și Robert Habeck, liderul Partidului Verzilor, care a atras atenția că vor apărea ambiguităţi.

Cert este că Germania va da tonul în întreaga Europă, premierul Florin Cîțu făcând apel la exemplul Germaniei când a fost întrebat de privilegiile pe care Guvernul vrea să le acorde vaccinaților.

”Până la urmă există un mod de a motiva populaţia, fiecare ţară are un mod de a motiva populaţia. Am văzut şi Germania foloseşte această metodă, dacă Germania este OK să motiveze, să aibă beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că putem şi să fim şi noi OK”, a răspuns ieri premierul la întrebarea referitoare la avantajele oferite celor vaccinați.

481
Tagurile:
coronavirus, Germania
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
Tematic
Premieră europeană: Franța și Germania și-au prezentat planurile de redresare împreună
Germania: tot ce se schimbă în mai – paşaport de vaccinare, mai mulţi bani pentru părinţi
"Nord Stream -2" ar putea fi interzis - cum vor răspunde Rusia și Germania
Germania: scăderea numărului de infectări – relaxări pentru persoanele vaccinate
Iosefina Pascal

Iosefina Pascal, provocare internațională pentru BigPharma! Au curaj să-i răspundă?

7
(reînnoit 08:18 22.06.2021)
Va răspunde cineva acestei provocări lansate de tânăra jurnalistă și activistă pentru democrație marilor companii farmaceutice occidentale în privința experimentelor și a vaccinurilor?

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Tânăra jurnalistă de investigații pune pe masă probe care atestă că în cazul vaccinării anti-Covid marile companii occidentale au procedat la un studiu – experiment – la nivel mondial.

Sau, cum spune Iosefina Pascal, oamenii au fost ”cobaii unui experiment în masă”!

Iosefina Pascal propune cititorilor săi ”Documentele oficiale care atestă studiul clinic global”, obținute de la US National Library of Medicine.

Astfel în cazul AstraZeneca ea arată ”pentru cei care mai au nevoie de dovezi că sunt cobaii unui experiment în masă”, un document privind „Faza III Studiu dublu-orb, controlat cu placebo, al AZD1222 pentru prevenirea COVID-19 la adulți”, care a început pe 28 august 2020, având data finalizării primare efective 5 martie 2021 și data estimativă de finalizare a studiului -  14 februarie 2023.

În cazul Pfizer BioNTech, un STUDIU pentru a stabili siguranța, tolerabilitatea, imunogenitatea și eficacitatea candidaților la vaccin ARN împotriva COVID-19 la persoane sănătoase.

Data de începere a studiului - 29 aprilie 2020, data estimativă de finalizare primară: 2 noiembrie 2021, data estimativă de finalizare a studiului - 2 mai 2023.

În cazul Moderna (ModernaTX, Inc) e vorba de un STUDIU pentru a evalua eficacitatea, siguranța și imunogenitatea vaccinului mRNA-1273 la adulții cu vârsta de 18 ani și peste pentru a preveni COVID-19.

Data de începere a studiului - 27 iulie 2020, data estimativă de finalizare primară - 27 octombrie 2022, data estimativă de finalizare a studiului - 27 octombrie 2022.

Mai multe detalii pe pagina Iosefinei Pascal, pe care o regăsiți în link-ul de mai jos.

Până atunci ne întrebăm dacă va răspunde cineva acestei provocări lansate de tânăra jurnalistă și activistă pentru democrație marilor companii? Și cum se justifică ideea de experiment care reiese din datele publicate?

7
Tagurile:
Big Pharma, Iosefina Pascal

Загрузка...
Maria Zaharova

Maria Zaharova peste nas UE în privința sancțiunilor, a Crimeii și Ucrainei

67
(reînnoit 07:43 22.06.2021)
Ambasadoarea Maria Zaharova nu lasă nimic fără replică – și aruncă adevărul în fața liderilor Uniunii Europene: ei știu ADEVĂRUL, dar îl ignoră!

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a reacționat după ce UE a decis prelungirea sancțiunilor împotriva Crimeii și Sevastopolului pentru un an.

”Ei știu care va fi răspunsul!”, replică Zaharova, arătând ferm că liderii UE ”știu că, în conformitate cu Constituția, Crimeea face parte din Federația Rusă. Știu că decizia a fost luată pe baza referendumului din Crimeea”.

Și, ce este mai grav din punct de vedere al adevărului, dar și al principiului subsidiarității - care, teoretic, stă la baza UE – că rezultatele referendumului din Crimeea ”au fost confirmate din nou de viață”, ceea de ”UE nu poate ignora”, scrie Maria Zaharova într-o postare, subliniind ideea printr-o zicală rusească – ”Ei știu, dar încă își caută grebla preferată”.

După puțin timp, Maria Zaharova a adăugat un comentariu referitor la Ucraina, care merită pus în paralel cu cel despre Crimeea.

”S-a dovedit că secretarul general al OSCE, Helga Schmid, nu este conștientă de faptul că trei canale în limba rusă au fost închise în Ucraina”, scrie Zaharova, arătând că Schmid a declarat acest lucru la o conferință de presă la Moscova.

Ce înseamnă asta, întreabă ambasadoarea rusă – ”OSCE nu citește știrile?”. Ori, anticipând reacția stupidă a OSCE și o ”astfel de dezvoltare a evenimentelor” Zaharova a trimis materiale prin Misiunea Permanentă din Viena. ”Așa că probabil a ajuns deja”.

”Cum monitorizează situația din această țară, cum scriu rapoarte, cum trag concluzii despre libertatea de exprimare, dacă nu știu?”, întreabă Zaharova, subliniind tăios – ”la fel cum urmăresc Crimeea”.

Răspunsul e logic – iau de bun tot ceea ce Kievul le dă! ”Aparent, ”din cuvintele pacientului”, așa cum se spune, pe baza datelor regimului de la Kiev”.

Și ca un post script, Maria Zaharova atrage atenția că respectivele canale TV închise abuziv ”respectau „cota” lingvistică creată de libertatea de gândire ucraineană”.

67
Tagurile:
Ucraina, Crimeea, sancțiuni, UE, Maria Zaharova

Загрузка...