Steagul SUA

Omenirea vede SUA ca fiind o amenințare mai mare pentru democrații decât Rusia - sondaj

571
Un sondaj efectuat în 53 de țări a arătat că 44% dintre oamenii din întreaga lume consideră că Statele Unite reprezintă o amenințare la adresa democrației lor, iar un procent semnificativ mai mic dintre ei cred același lucru despre Rusia.

BUCUREŞTI, 6 mai – Sputnik. Dintre cele 53.000 de persoane chestionate în 53 de țări, mai mulți respondenți (44%) au considerat că influența SUA asupra țării lor constituie o „amenințare la adresa democrației” faţă de cei care nu cred asta (26%). În acelaşi timp, doar 38% dintre aceştia consideră că influența Chinei este o amenințare la adresa democrației.

Cu privirela cele trei ţări (SUA, China şi Rusia), Rusia are procentul cel mai mic, doar 28% dintre respondenţi considerând Rusia drept o amenințare la adresa democrației lor.

Țările asiatice sunt printre cele care se tem cel mai mult de influența SUA, Pakistanul fiind pe primul loc. De asemenea, respondenții japonezi consideră că SUA reprezintă o ameninţare mai mare decât China, în timp ce Mexic, Canada, Columbia, Grecia, Israel, Australia, Ucraina și Elveția s-au numărat printre ţările care se tem mai mult de influenţa SUA.

Sondajul a fost realizat de compania Latana în parteneriat cu Alianța Democrațiilor, care a fost fondată în Danemarca de fostul secretar general al NATO Anders Fogh Rasmussen, un detaliu pe care unii oameni de pe rețelele de socializare l-au considerat interesant, având în vedere că rezultatele au arătat, în mod incomod, un nivel mai ridicat de teamă în ceea ce privește SUA decât în privinţa Rusiei și Chinei.

​În timp ce populaţia din țările europene şi-a exprimat un nivel mai scăzut de teamă când vine vorba de influența SUA, totuși și-au exprimat mai multă teamă în legătură cu aceasta decât în legătură cu Moscova sau Beijing.

În acelaşi timp, 64% au considerat că inegalitatea economică constituie o amenințare la adresa democrației, la care se adaugă „limitările libertății de exprimare”, cu un procent de 53%, „alegerile neloiale sau frauduloase”, cu 49%, și puterea companiilor Big Tech - majoritatea acestora avându-şi sediul în Statele Unite -, cu 48%.

În ceea ce privește „rolul SUA în afacerile mondiale”, persoanele intervievate din Rusia, China și Europa au fost cele mai critice, în timp ce respondenţii din America Latină și Asia au fost mai pozitivi.

Raportul, citat de RT, mai arată că îngrijorările cu privire la influența SUA asupra altor democrații au crescut de anul trecut, cu 20% în Germania și cu 16% în China.

Alianța Democrațiilor spune că este finanțată de „mai multe guverne democratice”, inclusiv de Canada. De asemenea, a primit finanţări de la Google, Facebook, Microsoft, Institutul George W. Bush, Consiliul Atlantic și National Democratic Institute finanțat de George Soros.

571
Tagurile:
Sondaj, SUA
Tematic
Blinken: SUA trebuie să fie pregătite pentru orice scenariu în Afganistan
Dezvăluire: Iată ”Cea mai mare mostră de IPOCRIZIE” a UE și SUA în Pandemie
Zaharova, depre planurile SUA de a extinde sistemul de apărare antirachetă
SUA vor testa racheta balistică intercontinentală Minuteman III
Nemții văd în SUA o amenințare mai mare decât Rusia
SUA: Testele rachetei balistice Minuteman III au eșuat
Laura Codruț Kovesi

Kovesi nu se dezminte: premierul incomod al Cehiei, cercetat de Parchetul European

45
Premierul Cehiei Andrej Babis a arătat că Parchetul European și Laura Codruța Kovesi sunt folosiți ca un bici împotriva sa, Bruxelles-ul având un conflict mai vechi cu acest politician care a dat semne de independență

BRUXELLES, 14 iun – Sputnik. După ce magistrații cehi au înaintat Parchetului European dosarul în care premierul Cehiei Andrej Babis este acuzat de conflict de interese, politicianul a acuzat această instituție că este „un nou bici” care poate fi folosit împotriva sa.

Mai mulți analiști și jurnaliști din România au avertizat de multă vreme că Parchetul European și șefa acestuia, Kovesi, vor fi folosiți împotriva vocilor incomode din Europa. Iată că a venit și confirmarea, Babis declarând că Parchetul European „este o altă instituție care să se amestece în treburile interne ale Cehiei” care „cedează treptat tot mai multe prerogative” Bruxelles-ului.

Potrivit presei din Cehia, Parchetul European, care și-a început activitatea pe 1 iunie, ar fi acceptat deja 12 dosare din Cehia, inclusiv pe cel al lui Babis. Acest lucru arată că Parchetul lui Kovesi vizează din start țările din Centrul și Estul Europei, pe care vrea să le supună orbește Vestului, și explică de ce capitalele puternice și dominante ale UE au fost de acord și chiar au susținut-o pe Kovesi pentru a ocupa acest post.

45
Tagurile:
Laura Codruța Kovesi

Загрузка...

Măsuri sporite de securitate în ajunul summitului NATO la Bruxelles - Video

36
Sârmă ghimpată și un număr mare a reprezentanților forțelor de ordine au fost observați în jurul capitalei Belgiei, Bruxelles, în ajunul pregătirilor pentru primul summit NATO pe viu de la începutul pandemiei.

În imaginile video arată situația de la consulatul SUA, sediul Comisiei Europene și un hotel în care este cazat personalul diplomatic și de securitate.

Summitul liderilor statelor membre ale NATO va avea loc luni, la Bruxelles. Prezidat de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, reuniunea va marca cea de-a 31-a reuniune formală a șefilor de stat și șefilor guvernelor NATO și primul summit pe viu de la începutul pandemiei.

36

Загрузка...
Incendiu

Explozie masivă: Momentul în care o benzinărie sare în aer - Video

0
(reînnoit 15:51 14.06.2021)
În rețele de socializare au apărut imagini cu explozia puternică de la o benzinărie din Novosibirsk, Rusia.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Martorii oculari au publicat în rețele de socializare imagini cu momentul exploziei de la o benzinărie din orașul Novosibirsk, federația Rusă.

În video se observă cum un nor de foc s-ar ridicat în aer. Cerul din zona deflagrației este acoperit de fum.

Incidentul a avut loc pe șoseaua Gusinobrdoskaia, 60. Incendiul a cuprins o suprafață de 500 de metri pătrați, iar pompierii luptă cu flăcările. Periodic se aud exploziile baloanelor cu gaz.

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Situații Excepționale, șase persoane au avut de suferit în urma accidentului, dintre care patru au fost spitalizate.

0
Tagurile:
explozie
Tematic
Explozie la o fabrică de muniții din Serbia - locuitorii au fost evacuați (VIDEO)
Parchetul General preia ancheta în cazul exploziei din Arad
Ministrul de Interne, despre explozia de la Arad: ”Și acesta putea fi oprit”

Загрузка...